Якщо вам потрібно приготувати гарний торт для дитячого свята, кращого варіанту, ніж торт «Смарагдова черепаха» з ківі вам не знайти.
Торт «Черепаха» з ківі - рецепт
Щоб ваш десерт був не тільки смачним, але і легким, ми розповімо, як приготувати торт «Черепаха» з фруктів і йогурту.
Інгредієнти: полуниця - 500 г; абрикоси - 500 г; ківі - 1 кг; йогурт - 05 л; желатин - 2 уп.; цукрова пудра - 100 р. Приготування Спочатку приготуйте желе згідно інструкції на упаковці, тільки візьміть трохи менше води. Коли желатин розчиниться, потроху влийте до нього йогурт, весь час помішуючи суміш. Відставте желейно-йогуртову масу, щоб вона охолола. Коли вона стане теплою, додайте цукрову пудру і перемішайте.
Полуницю і абрикоси помийте і поріжте великими кубиками. Форму з круглим дном застеліть пергаментним папером, на дно викладіть полуницю і залийте її йогуртовій масою. Поставте в холодильник на годину. Коли суміш охолоне, зверху розкладіть абрикоси, які також залийте желейної масою. Знову всі відправте в холодильник на годину.
Ківі очистіть і наріжте тонкими кружечками. Готовий торт вийміть з форми, переверніть так, щоб кругла частина опинилася вгорі, і прикрасьте повністю з кружечками ківі. В кінці виріжте з цього фрукта лапки, хвостик і голову черепашки, приєднайте їх до «тулуба» і подавайте тортик гостям.
Домашній торт «Черепаха»
Для любителів випічки зі смаком шоколаду, ми розповімо, як готувати торт «Черепаха» з використанням какао.
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 15 ст.; борошно - 15 склянки; какао - 1-2 ст. ложки; яйця - 6 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему
цукор - 1 ст.; масло вершкове - 200 г; сметана - 2 ст. Для прикраси
шоколад - 50-70 г; волоські горіхи і різнокольорова посипка - за смаком. Приготування Білки відокремте від жовтків і змішайте останні з половиною цукру. Білки збийте до стану піни, потім додайте цукор і продовжуйте збивати, поки піна не стане тугий. У жовтки відправте третю частину білків і обережно перемішайте. Потім просіяти туди ж борошно, какао і розпушувач, і знову змішайте. В кінці відправте до суміші білки, що залишилися, і знову акуратно перемішайте.
Застеліть деко папером, викладіть на нього столовою ложкою коржі з тіста і випікайте при 180 градусах 7-10 хвилин. Відкладіть 8 готових коржів в бік. Збийте міксером розм'якшене вершкове масло, додайте до нього цукор і сметану, не припиняючи збивати - у вас вийде пишна маса.
Тепер кожен коржик умочіть в крем і викладіть на блюдо у вигляді гірки. З відкладених коржів зробіть лапки, голову і хвостик. Шоколад розтопіть на водяній бані, охолодіть його і покладіть в кондитерський мішок. Зробіть візерунок на панцирі, з посипання зробіть очі, прикрасьте черепаху волоськими горіхами і подавайте до столу.
Торт «Черепаха» зі згущеним молоком
Для тих, хто віддає перевагу звичайний десерт з борошна, ми поділимося стандартним рецептом приготування торта «Черепаха».
Інгредієнти: борошно - 470 г; згущене молоко - 1 б.; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 200 г; цукор - 1 ст.; ванільний цукор - 1 уп.; молоко - 05 л; ківі - 5-6 шт.; оцет 6% - 1 ч. ложка; сода - 1 ч. ложка. Приготування Торт «Смарагдова черепаха» можна приготувати на сковороді без використання духовки. Для цього спочатку потрібно зробити крем: з'єднайте в мисці молоко, 2 яйця, цукор звичайний і ванільний, і 2 ст. ложки борошна. Гарненько збийте все віночком і поставте на маленький вогонь. Варіть до тих пір, поки він не загусне. Коли крем буде готовий, додайте в нього вершкове масло і накрийте кришкою.
Тепер можна приступати до приготування коржів. Згущене молоко вилийте в миску, розбийте туди яйце і добре перемішайте. Потім відправте в миску соду, гашену оцтом, а потім, поступово, всипте борошно і замісіть тісто.
Розділіть тісто на 8 частин, розкачати в коржі і зробіть їх виделкою. Розігрійте сковороду і смажте їх з обох боків до рум'яності. Коржі викладіть на блюдо, ретельно змастіть їх кремом, також добре обмажте боки торта. Ківі очистіть, наріжте кружечками і прикрасьте ними ваш торт.
Альтернативою «Черепаха» на дитячому святі зможу стати не менш смачні торти «Веселка» і «Ведмедик» .