Кавовий торт, а точніше його рецепт, є досить складним, але при цьому залишається самим смачним десертом.
Торт "Кавова симфонія"
Цей десерт чимось нагадує бісквітний кавовий торт, але готується набагато довше і складніше. Хоча, звичайно, результат того вартий.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 2 ст.; вода - 2/3 ст.; яйця - 8 шт.; цукор - 15 ст.; розчинна кава - 4 ч. ложки; розпушувач - 15 ч. ложки; ваніль - 15 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; лимонна кислота - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 1/2 ст.; чорний шоколад - 100 р. Для крему:
вершки 35% - 700 мл; сметана - 200 г; сир - 350 г; цукрова пудра - 150 р. Приготування Починати готувати цей смачний шоколадно-кавовий торт потрібно з коржів. Кава розчиніть в окропі, а шоколад наторите на дрібній тертці. У глибокій мисці перемішайте борошно, сіль, розпушувач і цукор. В середині борошняної суміші зробіть ямку і влийте рослинне масло, жовтки від яєць, ваніль і кави. Добре перемішайте віночком, додайте тертий шоколад і ще раз перемішайте. В іншій ємності збийте білки з кислотою, до стану, щоб при перевертання вони не випадали. Акуратно додайте збиті білки в тісто і вже лопаткою перемішайте. Дно форми застелити папером для випічки, вилити тісто і запікайте в духовці близько години при температурі 180 градусів до повної готовності. Коли корж буде готовий, вийміть його з духовки, остудіть і розріжте на 3 частини.
Змішайте сир зі сметаною, цукровою пудрою і збийте блендером до однорідності. В іншій ємності збийте вершки і акуратно змішайте з сирною сумішшю. На перший корж викладіть крем, зверху накрийте другим. Точно також намажте другий корж і накрийте третьому. Обмажте весь торт кремом і розрівняйте ножем або спеціальною лопаткою. Прикрасьте торт на ваш розсуд тертим шоколадом або какао. Дайте йому постояти 4-5 годин і сміливо подавайте до столу.
Кавовий торт-мус
Цей торт виходить надзвичайно ніжним і повітряним. Він просто тане у роті, вибухаючи яскравим смаком міцної кави, ніжних вершків і терпкого віскі.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 100 г; яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; міцна кава - 100 мл; какао-порошок - 25 г; вершкове масло - 100 г; ваніль - 10 г; розпушувач - 15 ч. ложки; сіль. Для мусу:
молоко - 200 мл; яйця - 2 шт.; вершки 30% - 200 мл; міцна кава - 200 мл; желатин - 15 г; кукурудзяний крохмаль - 4 ст. ложки; цукор - 6 ст. ложок; віскі - 50 мл Для просочення:
міцна кава - 3 ст. ложки. Приготування Масло розімніть і збийте з половиною цукру. Додайте жовтки і збийте ще раз. Кава з ваніллю влийте масло і добре перемішайте до однорідності. У мисці змішайте борошно, розпушувач і какао. Влийте в середину суміш кави з маслом і замісіть тісто. Білки збийте з дрібкою солі і цукром до густої піни. Акуратно введіть піну в тісто і ще раз перемішайте. Форму змастіть маслом, вилийте тісто і випікайте до повної готовності при температурі 180 градусів. Коли торт буде готовий, полийте його приготованим для просочення кави і дайте охолонути.

Почніть готувати мус. Молоко доведіть до кипіння. В іншій ємності змішайте жовтки, крохмаль, кава і 4 ложки цукру. Влийте кавову суміш у молоко і, помішуючи, варіть до загустіння. Швидкорозчинний желатин замочіть в двох столових ложках води. Як тільки желатин набубнявіє, додайте ще трохи води і злегка нагрійте. Готовий желатин і віскі влийте в остиглий крем. Потім додайте в крем збиті до густоти вершки. Залишилися від яєць білки збийте з останніми двома ложками цукру і додати в крем. Остиглий і просочений корж покладіть назад у форму і вилийте зверху крем. Залиште торт в холодильнику на ніч. Перш ніж витягнути готовий десерт з форми, акуратно пройдіться ножем по бортику всередині форми.