Кожен, хто хоч раз у житті пробував трюфельні цукерки , або трюфельний торт, ставав їхнім шанувальником і мріяв сам навчитися готувати цей шедевр. Ми вирішили вам допомогти і розповісти, як приготувати трюфельний торт в домашніх умовах.
Трюфельний Торт - рецепт
Інгредієнти: борошно - 90 г; яйця - 5 шт.; крохмаль картопляний - 30 г; вершкове масло - 180 г; цукор - 380 г; вода - 100 мл; молоко - 100 мл; коньяк - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 10 г; какао-порошок - 25 г; шоколад темний - 50 р. Приготування Для бісквіта візьміть 4 яйця і відокремте білки від жовтків. Збийте останні з 80 р цукру, білки збийте окремо в тугу піну, а потім додайте 40 г цукру і добре збийте все. З'єднайте білки з жовтками, всипте до них просіяне борошно і крохмаль, знову все змішайте. Викладіть тісто в змащену маслом форму і випікайте при 200 градусах 25-30 хвилин. Дайте бісквіту вистоятися 8-10 годин.
Для сиропу залийте 100 г цукру водою, закип'ятіть і остудіть. Тепер зробіть крем: з'єднайте 1 яйце і молоко, процідіть, додайте 160 г цукру і поставте варитися на середній вогонь. Варіть до загусання, весь час помішуючи. Після цього перелийте в миску і дайте охолонути, іноді заважаючи. Збийте масло з ванільним цукром, і, продовжуючи збивати, додайте до них по столовій ложці яєчного сиропу.
Коли використовуєте половину, всипте в решту какао, і знову додавайте у крем по ложці. В кінці влийте коньяк. Бісквіт розрізати на два коржі, просочити цукровим сиропом, змастіть кремом один корж, зверху покладіть інший і намажте кремом весь торт.
Трюфельний торт з вишневою начинкою
Якщо ви хочете трохи урізноманітнити рецепт торта, то його можна зробити з начинкою з вишень. Для цього коржі і приготуйте крем також, як в одному з вищевказаних рецептів, а сироп і начинку - за цим рецептом.
Інгредієнти: Для начинки:
вишні без кісточок - 300 г; крохмаль - 30 г; вода - 200 мл; ванільний цукор - 10 р. Для сиропу:
вишневий сік - 100 мл; вишнева настоянка - 50 мл Приготування Ванільний цукор, вишню і воду з'єднайте в каструлі, доведіть до кипіння, після чого дістаньте вишню. Крохмаль розведіть в невеликій кількості теплої води і налийте в отриманий сироп. Надішліть вишню назад і дайте охолонути. Для сиропу просто змішайте вишневий сік і настойку.
Тепер приступайте до складання торта: корж просочити сиропом, змастіть кремом, зверху викладіть вишневу начинку. Зробіть так кілька разів (залежно від того, скільки коржів у вас вийшло) і поставте торт на пару годин в холодильник.
Шоколадний торт «Трюфель»
Якщо ви любитель шоколаду і хочете приготувати десерт, який буде володіти насиченим смаком какао, ми пропонуємо вам рецепт торта «Шоколадний трюфель».
Інгредієнти: Для коржів:
білки - 6 шт.; жовтки - 5 шт; гаряча вода - 2 ст. ложки; цукор - 2/3 ст.; лимонна кислота - 1/2 ч. ложки; борошно для тортів - 5 ст. ложок; какао-порошок - 2 ст. ложки; крохмаль - 2 ст. ложки. Для сиропу:
цукор - 2 ст. ложки; вода - 3 ст. ложки; лікер - 1 ст. ложка. Для крему:
гіркий шоколад - 150 г; вершки - 2 ст. Приготування Збийте білки з лимонною кислотою і 1/3 цукру до стійких піків. Жовтки з'єднайте з залишками цукру і збивайте, поки маса не стане світлою. Не припиняючи збивати, всипте какао, розчинений у гарячій воді. Потім вмішайте в жовткову масу борошно і акуратно додати білки в декілька заходів.
Готове тісто розділіть приблизно на 3 частини і випікайте кожну окремим коржем в круглій формі, застеленому
пергаментним папером, в духовці, розігрітій до 190 градусів. Дайте їм охолонути і обережно відокремити від паперу.
З'єднайте воду з цукром, доведіть до кипіння, влийте лікер, змішайте все і вимикайте. Для крему доведіть вершки майже до кипіння, а потім залийте ними тертий шоколад. Заважайте суміш, поки шоколад повністю не розчиниться. Потім поставте в холодильник хоча б на пару годин. Перед змазуванням торта збийте крем до стійких піків.
Кожен корж зволожте сиропом, промажте вершковим кремом з шоколадом, після чого обмажте торт зверху і з боків. Прикрасьте цукерками і пригощайте гостей.