Вернуться назад Распечатать

Кокосовий торт

Кокосовий торт
Кокосовий торт - смачне і ніжне ласощі. Такий десерт прикрасить будь-який святковий стіл. Кілька цікавих рецептів приготування кокосового торта чекають вас нижче.

Рецепт кокосового торта


Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • тепла вода - 20 мл;

  • цукор - 140 г;

  • сік половини лимона;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.

  • картопляний крохмаль - 60 р.


  • Для крему:

  • кокосовий горіх - 1 шт.;

  • ром - 40 г;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • молоко - 05 л;

  • порошок для пудингу - 1 пакетик;

  • цукор - 180 г;

  • жовтки - 3 шт.;

  • білки - 6 шт.;

  • черешня - 16 шт.


  • Приготування
    Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з половиною цукру, водою і лимонним соком і розтираємо до утворення білої маси. Білки збиваємо з цукром до отримання щільної маси і змішуємо з жовтками, збитими з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з крохмалем і розпушувачем для тесту. Поступово всипаємо суху суміш білки з жовтками. Виливаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом.
    Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 35. Даємо коржу повністю охолонути. Робимо отвір в кокосі, зливаємо з нього молоко. Горіх ділимо навпіл, ядро витягаємо і відкладаємо в сторону. З кокосового молока і цукру (6 ст. ложок) варимо густий сироп. Потім вливаємо в нього ром і даємо охолонути.
    Порошок для пудингу розводимо в 3 столових ложках молока, додаємо жовтки. Інше кип'ятимо молоко з половиною цукру. Другу половину цукру збиваємо з білками. У кипляче молоко вливаємо розведений порошок для пудингу, а потім вводимо збиті в піну білки. Даємо крему трохи охолонути.
    Ріжемо готовий остиглий бісквіт на 3 частини. Перший шар змащуємо ванільним кремом, укладаємо другий пласт і змочуємо його кокосовим молоком і знову змащуємо кремом. Кладемо третій пласт і знову просочуємо його кокосовим молоком з цукром і змащуємо кремом. Кокосове ядро трьом на тертці і обсипаємо ним верх і боки торта. Верх прикрашаємо ягідками черешні.

    Кокосовий торт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • цукор - 05 склянки;

  • вершкове масло - 150 г;

  • кокосова стружка - 1 склянка;

  • мелений мак - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • розпушувач для тіста - 1 пакетик;

  • сметана - 200 р.


  • Для крему:

  • молоко - 400 мл;

  • цукор - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    З'єднуємо кокосову стружку, мак, яйця і цукор. Все це збиваємо, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, знову збиваємо. Потихеньку вводимо борошно, змішану з розпушувачем.
    Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Готуємо крем: з'єднуємо яйця, цукор і борошно, вливаємо чверть молока. Залишилося молоко нагріваємо і вводимо в нього поступово приготовану суміш, розмішуємо і варимо, поки маса не почне густіти. У остиглий крем додаємо вершкове масло і збиваємо. Корж розрізаємо на 3 частини і промазуємо приготованим заварним кремом. Маково-кокосовий торт прикрашаємо кокосовими чіпсами.

    Шоколадно-кокосовий торт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 4 шт.;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сода - 1/4 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • молоко - 1 стакан;

  • вершкове масло - 100 г;

  • кокосова стружка - 200 г;

  • лікер - 5 ст. ложок.


  • Для глазурі:

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • молоко - 5 ст. ложок;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 20 р.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо 1 столову ложку цукру і збиваємо. Інший цукор збиваємо з білками. В білкову масу вливаємо розтерті жовтки, додаємо борошно, какао і соду, погашену оцтом. Виливаємо тісто у форму, змащену маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо півгодини.
    Кокосовий торт

    Тим часом готуємо начинку: з'єднуємо молоко, цукор, вершкове масло і кокосову стружку. Отриману масу прогріваємо на невеликому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. За цей час начинка ущільниться і почне відставати від стіночок. Даємо їй охолонути. Лікер змішуємо з 2 столовими ложками води. Готовий і остиглий корж розрізаємо навпіл, просочуємо отриманою сумішшю. Викладаємо на просочений корж начинку і зверху кладемо другий корж. Робимо глазур: у каструльці змішуємо цукор, молоко, какао і варимо, помішуючи, до загустіння. Потім додаємо вершкове масло і гарячої глазур'ю поливаємо наш шоколадний торт з кокосовою стружкою.