Кокосовий торт - смачне і ніжне ласощі. Такий десерт прикрасить будь-який святковий стіл. Кілька цікавих рецептів приготування кокосового торта чекають вас нижче.
Рецепт кокосового торта
Інгредієнти: борошно - 200 г; яйця - 4 шт.; тепла вода - 20 мл; цукор - 140 г; сік половини лимона; розпушувач - 1 ч. ложка. картопляний крохмаль - 60 р. Для крему:
кокосовий горіх - 1 шт.; ром - 40 г; цукор - 6 ст. ложок; молоко - 05 л; порошок для пудингу - 1 пакетик; цукор - 180 г; жовтки - 3 шт.; білки - 6 шт.; черешня - 16 шт. Приготування Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з половиною цукру, водою і лимонним соком і розтираємо до утворення білої маси. Білки збиваємо з цукром до отримання щільної маси і змішуємо з жовтками, збитими з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з крохмалем і розпушувачем для тесту. Поступово всипаємо суху суміш білки з жовтками. Виливаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 35. Даємо коржу повністю охолонути. Робимо отвір в кокосі, зливаємо з нього молоко. Горіх ділимо навпіл, ядро витягаємо і відкладаємо в сторону. З кокосового молока і цукру (6 ст. ложок) варимо густий сироп. Потім вливаємо в нього ром і даємо охолонути.
Порошок для пудингу розводимо в 3 столових ложках молока, додаємо жовтки. Інше кип'ятимо молоко з половиною цукру. Другу половину цукру збиваємо з білками. У кипляче молоко вливаємо розведений порошок для пудингу, а потім вводимо збиті в піну білки. Даємо крему трохи охолонути.
Ріжемо готовий остиглий бісквіт на 3 частини. Перший шар змащуємо ванільним кремом, укладаємо другий пласт і змочуємо його кокосовим молоком і знову змащуємо кремом. Кладемо третій пласт і знову просочуємо його кокосовим молоком з цукром і змащуємо кремом. Кокосове ядро трьом на тертці і обсипаємо ним верх і боки торта. Верх прикрашаємо ягідками черешні.
Кокосовий торт в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; цукор - 05 склянки; вершкове масло - 150 г; кокосова стружка - 1 склянка; мелений мак - 100 г; яйця - 3 шт.; розпушувач для тіста - 1 пакетик; сметана - 200 р. Для крему:
молоко - 400 мл; цукор - 200 г; яйця - 2 шт.; мука - 4 ст. ложки; вершкове масло - 200 р. Приготування З'єднуємо кокосову стружку, мак, яйця і цукор. Все це збиваємо, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, знову збиваємо. Потихеньку вводимо борошно, змішану з розпушувачем.
Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Готуємо крем: з'єднуємо яйця, цукор і борошно, вливаємо чверть молока. Залишилося молоко нагріваємо і вводимо в нього поступово приготовану суміш, розмішуємо і варимо, поки маса не почне густіти. У остиглий крем додаємо вершкове масло і збиваємо. Корж розрізаємо на 3 частини і промазуємо приготованим заварним кремом. Маково-кокосовий торт прикрашаємо кокосовими чіпсами.
Шоколадно-кокосовий торт
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 4 шт.; какао - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; цукор - 6 ст. ложок; сода - 1/4 ч. ложки. Для начинки:
цукор - 6 ст. ложок; молоко - 1 стакан; вершкове масло - 100 г; кокосова стружка - 200 г; лікер - 5 ст. ложок. Для глазурі:
цукор - 2 ст. ложки; молоко - 5 ст. ложок; какао - 2 ст. ложки; вершкове масло - 20 р. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо 1 столову ложку цукру і збиваємо. Інший цукор збиваємо з білками. В білкову масу вливаємо розтерті жовтки, додаємо борошно, какао і соду, погашену оцтом. Виливаємо тісто у форму, змащену маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо півгодини.
Тим часом готуємо начинку: з'єднуємо молоко, цукор, вершкове масло і кокосову стружку. Отриману масу прогріваємо на невеликому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. За цей час начинка ущільниться і почне відставати від стіночок. Даємо їй охолонути. Лікер змішуємо з 2 столовими ложками води. Готовий і остиглий корж розрізаємо навпіл, просочуємо отриманою сумішшю. Викладаємо на просочений корж начинку і зверху кладемо другий корж. Робимо глазур: у каструльці змішуємо цукор, молоко, какао і варимо, помішуючи, до загустіння. Потім додаємо вершкове масло і гарячої глазур'ю поливаємо наш шоколадний торт з кокосовою стружкою.