Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуниця з вершками

Полуниця з вершками

18-01-2015, 22:03
1 780
Полуниця з вершками
Полуниця зі збитими вершками дуже романтичний дует, а в нашому рецепті торта цей десерт грає роль смачною і ніжною прошарку між коржами. Втім, десерт полуниця з вершками цілком годиться і як самостійне блюдо.

Торт полуниця з вершками


Інгредієнти:

  • полуниця - 800-900 г;

  • яйця - 4-5 шт.;

  • цукор - 420 г;

  • борошно - 100 г;

  • ванільний цукор - 2 ч. ложки;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • вода - 70 мл;

  • вершки (33-35%) - 600-800 мл;

  • цукрова пудра - 4-6 ст. ложок.


  • Приготування
    Борошно просіваємо. Білки від 4 яєць акуратно відокремлюємо від жовтків, миску в якій будемо збивати білки, протираємо серветкою, змоченою оцтом. Жовтки виливаємо в миску, додаємо 75 г цукру і ваніль. Ретельно розтираємо жовтки з цукром до тих пір, поки маса побіліє.
    Білки збиваємо в чистій мисці на низькій та середній швидкості міксера до утворення пишної піни. Потім збільшуємо швидкість міксера до максимальної (або до середньої, якщо потужний міксер), продовжуючи збивати, додаємо потроху 75 г цукру. Після того, як весь цукор додали, збиваємо білки в міцну піну.
    Одну третину збитих білків додаємо до жовтків і перемішуємо знизу вгору. Додаємо туди ж просіяне борошно (100 г) і перемішуємо. Після цього додаємо залишилися збиті білки і знову перемішуємо знизу вгору.
    Форму для випічки змащуємо маслом, застеляємо папером, викладаємо тісто на 2/3 і розрівнюємо. Випікаємо бісквіт при 180 градусах 50 хвилин, не відкриваючи дверцята духовки. Його готовність визначаємо так: натискаємо на нього пальцем ямка повинна швидко відновитися.
    Витягаємо бісквіт з форми і даємо вилежатися при кімнатній температурі 8-12 годин, а потім розрізаємо на 4 коржі.
    Потім готуємо меренгу. Вливаємо в миску 3 яєчних білка і збиваємо їх на маленькій швидкості міксера приблизно 1 хвилину до утворення легкої піни, потім збільшуємо швидкість до максимуму, збиваємо, поки не вийде пишна піна. Продовжуючи збивати, додаємо 130 г цукру і 1 ч. ложку ванілі і збиваємо до отримання щільної маси.
    Деко застеляємо папером і малюємо коло по діаметру бісквіта. Перевертаємо папір на іншу сторону, викладаємо збиті білки і розподіляємо по колу. Випікаємо меренгу в духовці 13 хвилин до отримання злегка золотистого відтінку при 180 градусах.
    Потім готуємо полуничний сироп. Полуницю (300 г), миємо, чистимо, ріжемо ягоди навпіл і складаємо в каструлю. Засипаємо 100 г цукру і наливаємо 70 г води. Все перемішуємо, даємо закипіти, знімаємо піну, даємо покипіти 5-7 хвилин, потім знімаємо з вогню і розминаємо ягоди. Полуничний сироп відціджуємо через сито і охолодити.
    Вершки виливаємо в миску і збиваємо на невеликій швидкості до загустіння. Коли на поверхні будуть залишатися сліди від насадок міксера, збільшуємо швидкість до середньої і додаємо цукрову пудру. Збиваємо до тих пір, поки міксер не почне залишати чіткий рельєфний слід. Після цього відразу припиняємо збивати.
    Полуниця з вершками
    Залишилася полуницю миємо, видаляємо чашолистки і нарізаємо тонкими скибочками. Бісквіт просочуємо полуничним сиропом. На корж викладаємо частину збитих вершків і скибочки полуниці, зверху покриваємо вершками. Потім кладемо другий корж, просочуємо сиропом і викладаємо ще частину вершків, зверху укладаємо меренгу, змащуємо її збитими вершками , накриваємо меренгу третім коржем і просочуємо сиропом, зверху знову вершки, полуницю і ще шар вершків. Потім накриваємо четвертим коржем і трохи притискаємо руками, зверху покриваємо корж збитими вершками. Прикрашаємо полуницею і листочками м'яти. Перед подачею торт добре охолодити і дати йому просочитися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею - це воістину легке і ніжне ласощі. Такий простий десерт сподобатися ласунам і не тільки. Оригінальні рецепти його створення
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Лимонний торт
    Лимонний торт
    Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
    Бісквітний торт з фруктами
    Бісквітний торт з фруктами
    Напевно, торти любить кожного з нас. Різновидів їх дуже багато. І сьогодні мова піде про бісквітних торти з фруктами. Приготувати їх зовсім