Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бісквітний торт з фруктами

Бісквітний торт з фруктами

17-01-2015, 23:08
2 406
Бісквітний торт з фруктами
Бісквіти смачні самі по собі, напевно кожен ласун оцінить їх смак по достоїнству. А якщо в такий торт ще додати фрукти, то вийде просто божественне ласощі. Нижче наведені рецепти приготування бісквітного торта з фруктами.

Рецепт бісквітного торта з фруктами


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • сіль, щіпка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Для начинки і крему:

  • сир - 05 кг;

  • желатин - 40 г;

  • сметана - 800 г;

  • пудра цукрова - 2 склянки;

  • цукор - 250 г;

  • фрукти (банани, апельсини, ківі) - за смаком.


  • Приготування
    Яйця бажано брати охолодженими, тоді вони легше збиваються. Отже, відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку збиваємо жовтки, поступово додаючи цукор (100 г) і ванільний цукор. Збиваємо, поки маса не побіліє і не збільшиться в об'ємі в кілька разів. Тепер збиваємо білки з додаванням щіпки солі або ж декількох крапель лимонного соку. Ці добавки потрібні для того, щоб білки краще взбивались. Коли маса збільшиться в об'ємі в 3 рази, поступово всипаємо цукор, що залишився і продовжуємо збивати, поки маса не перетвориться на щільну піну.
    У желточную суміш викладаємо 2/3 білкової маси і акуратно перемішуємо. Тепер прямо в ємність з цією сумішшю просіваємо борошно. Знову акуратно перемішуємо і викладаємо залишилася білкову масу, знову перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки, бажано, щоб вона була рознімної. При температурі 200 градусів випікаємо бісквіт 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 20 хвилин. Готового бісквіту даємо постояти 4 години і тільки потім обрізаємо по краях по 1 см і корж розрізаємо вздовж на 2 частини.
    Готуємо сироп: у каструлю вливаємо 250 мл води, додаємо 250 г цукру, перемішуємо і доводимо сироп до кипіння, зменшуємо вогонь, проварюємо сироп 5 хвилин, а потім знімаємо його з вогню. З апельсина видавлюємо сік, змішуємо його з остившім сиропом. Фрукти нарізаємо невеликими кубиками.
    Тепер приступаємо до приготування крему: желатин замочуємо в 150 г холодної води на 30 хвилин. Якщо використовуєте зернистий сир, то пропускаємо його через сито 2 рази. З'єднуємо сметану, сир , цукрову пудру, ванільний цукор і гарненько все це збиваємо за допомогою блендера. Набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильовці і виливаємо отриману масу в сирний крем, добре перемішуємо.
    Приступаємо до складання торта: форму, в якій пекли бісквіт, застеляємо папером, кладемо 1 бісквітний корж, просочуємо його сиропом з апельсиновим соком, викладаємо шар фруктів. Виливаємо зверху половину крему і знову кладемо фрукти. Укладаємо другий бісквітний корж, також його просочуємо і викладаємо фрукти. Зверху заливаємо залишилися кремом.
    Накриваємо форму харчовою плівкою і ставимо торт в холодильник годин на 8. Після цього за бажанням ще можна полити все це заливки для торта. Якщо ж такої не знайдеться, то можна 1 столову ложку желатину залити 150 мл холодної фруктового соку. Як тільки желатин набубнявіє, розчиняємо його в мікрохвильовці, даємо суміші трохи охолонути, і заливаємо нею наш бісквітно-сирний торт з фруктами. Знову ставимо в холодильник години на 2.

    Бісквітно-желейний торт з фруктами


    Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • йогурт - 500 г;

  • сметана - 300 г;

  • цукор - 120 г;

  • швидкорозчинний желатин - 25 г;

  • фрукти.


  • Приготування
    Жовтки відділяємо від білків, додаємо до них половину цукру і збиваємо. Окремо збиваємо білки, поки вони не збільшаться в об'ємі в 3 рази. Після цього додаємо цукор і збиваємо, поки не вийде густа піна. З'єднуємо обидві підготовлені маси і додаємо борошно,
    Бісквітний торт з фруктами
    змішане з крохмалем. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто і випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб бісквіт не впав, в процесі випікання духовку відкривати не можна. Готового бісквіту даємо охолонути і розрізаємо його навпіл.
    Розчиняємо Желатин в 50 мл гарячої води. Змішуємо сметану і йогурт, додаємо желатинову масу і перемішуємо. Роз'ємну форму змащуємо вершковим маслом, покласти в неї перший корж, заливаємо його половиною сметанно-йогуртовій суміші, викладаємо шар фруктів. А потім знову викладаємо корж бісквіту, заливаємо торт желейної масою і викладаємо фрукти. Відправляємо наш легкий бісквітний торт з фруктами в холодильник мінімум на 6 годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт-суфле - рецепт
    Торт-суфле - рецепт
    Торт-суфле - відмінний десерт, який можна не тільки спекти, але і приготувати без випічки, використовуючи підручні інгредієнти, які завжди є в
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Торт з ківі
    Торт з ківі
    Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
    Торт з йогурту
    Торт з йогурту
    Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої