Вернуться назад Распечатать

Бісквітний торт з фруктами

Бісквітний торт з фруктами
Бісквіти смачні самі по собі, напевно кожен ласун оцінить їх смак по достоїнству. А якщо в такий торт ще додати фрукти, то вийде просто божественне ласощі. Нижче наведені рецепти приготування бісквітного торта з фруктами.

Рецепт бісквітного торта з фруктами


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • сіль, щіпка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Для начинки і крему:

  • сир - 05 кг;

  • желатин - 40 г;

  • сметана - 800 г;

  • пудра цукрова - 2 склянки;

  • цукор - 250 г;

  • фрукти (банани, апельсини, ківі) - за смаком.


  • Приготування
    Яйця бажано брати охолодженими, тоді вони легше збиваються. Отже, відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку збиваємо жовтки, поступово додаючи цукор (100 г) і ванільний цукор. Збиваємо, поки маса не побіліє і не збільшиться в об'ємі в кілька разів. Тепер збиваємо білки з додаванням щіпки солі або ж декількох крапель лимонного соку. Ці добавки потрібні для того, щоб білки краще взбивались. Коли маса збільшиться в об'ємі в 3 рази, поступово всипаємо цукор, що залишився і продовжуємо збивати, поки маса не перетвориться на щільну піну.
    У желточную суміш викладаємо 2/3 білкової маси і акуратно перемішуємо. Тепер прямо в ємність з цією сумішшю просіваємо борошно. Знову акуратно перемішуємо і викладаємо залишилася білкову масу, знову перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки, бажано, щоб вона була рознімної. При температурі 200 градусів випікаємо бісквіт 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 20 хвилин. Готового бісквіту даємо постояти 4 години і тільки потім обрізаємо по краях по 1 см і корж розрізаємо вздовж на 2 частини.
    Готуємо сироп: у каструлю вливаємо 250 мл води, додаємо 250 г цукру, перемішуємо і доводимо сироп до кипіння, зменшуємо вогонь, проварюємо сироп 5 хвилин, а потім знімаємо його з вогню. З апельсина видавлюємо сік, змішуємо його з остившім сиропом. Фрукти нарізаємо невеликими кубиками.
    Тепер приступаємо до приготування крему: желатин замочуємо в 150 г холодної води на 30 хвилин. Якщо використовуєте зернистий сир, то пропускаємо його через сито 2 рази. З'єднуємо сметану, сир , цукрову пудру, ванільний цукор і гарненько все це збиваємо за допомогою блендера. Набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильовці і виливаємо отриману масу в сирний крем, добре перемішуємо.
    Приступаємо до складання торта: форму, в якій пекли бісквіт, застеляємо папером, кладемо 1 бісквітний корж, просочуємо його сиропом з апельсиновим соком, викладаємо шар фруктів. Виливаємо зверху половину крему і знову кладемо фрукти. Укладаємо другий бісквітний корж, також його просочуємо і викладаємо фрукти. Зверху заливаємо залишилися кремом.
    Накриваємо форму харчовою плівкою і ставимо торт в холодильник годин на 8. Після цього за бажанням ще можна полити все це заливки для торта. Якщо ж такої не знайдеться, то можна 1 столову ложку желатину залити 150 мл холодної фруктового соку. Як тільки желатин набубнявіє, розчиняємо його в мікрохвильовці, даємо суміші трохи охолонути, і заливаємо нею наш бісквітно-сирний торт з фруктами. Знову ставимо в холодильник години на 2.

    Бісквітно-желейний торт з фруктами


    Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • йогурт - 500 г;

  • сметана - 300 г;

  • цукор - 120 г;

  • швидкорозчинний желатин - 25 г;

  • фрукти.


  • Приготування
    Жовтки відділяємо від білків, додаємо до них половину цукру і збиваємо. Окремо збиваємо білки, поки вони не збільшаться в об'ємі в 3 рази. Після цього додаємо цукор і збиваємо, поки не вийде густа піна. З'єднуємо обидві підготовлені маси і додаємо борошно,
    Бісквітний торт з фруктами
    змішане з крохмалем. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто і випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб бісквіт не впав, в процесі випікання духовку відкривати не можна. Готового бісквіту даємо охолонути і розрізаємо його навпіл.
    Розчиняємо Желатин в 50 мл гарячої води. Змішуємо сметану і йогурт, додаємо желатинову масу і перемішуємо. Роз'ємну форму змащуємо вершковим маслом, покласти в неї перший корж, заливаємо його половиною сметанно-йогуртовій суміші, викладаємо шар фруктів. А потім знову викладаємо корж бісквіту, заливаємо торт желейної масою і викладаємо фрукти. Відправляємо наш легкий бісквітний торт з фруктами в холодильник мінімум на 6 годин.