Літо - пора свіжих фруктів і ягід. Треба встигнути добре поїсти дари природи, аби запастися вітамінами на рік вперед. Особливо необхідна організму полуниця - за сезон рекомендують з'їдати 4-5 кг свіжої ягоди. Ну, а якщо вона така корисна, чому б не готувати торти зі свіжої полуниці? Адже для них не потрібно багато ягід, а значить піч їх можна цілий рік! Ми пропонуємо вам спробувати кілька цікавих рецептів.
Торт з полуницею - рецепт
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; цукор - 400 г; вершкове масло - 250 г; борошно - 2 склянки; полуниця свіжа - 250 г; розпушувач - 1 ч. ложка; сметана (30%) - 500 р. Приготування Розтоплюємо масло в каструльці, потім збиваємо яйця з 200 г цукру і додаємо остигле масло. Просіваємо борошно з розпушувачем, поступово вводячи суміш з яєць і масла. Замішуємо густе тісто і переливаємо його в змащену круглу форму. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо торт випікатися близько години. У готового коржа зрізаємо верх ниткою і охолоджуємо. Для прикраси і крему залишаємо 10-15 полуничок, іншу ягоду нарізаємо часточками. Збиваємо сметану з цукром, додаємо 5-6 ягідок і перемішуємо в блендері до рожевого кольору.
Виймаємо м'якоть з коржа, всередину викладаємо половину полуниці, змащуємо кремом, потім кладемо шар м'якушки і ще раз промазуємо кремом. Повторюємо знову шар м'якушки, полуниці і крему і накриваємо зрізаною верхівкою. Змащуємо залишками крему, прикрашаємо полуничкою і відправляємо бісквітний торт з полуницею на 6-8 годин в холодильник.
Сирний торт з полуницею
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; цукор - 235 г; вершкове масло - 80 г; борошно - 75 г; полуниця свіжа - 460 м; сметана (25%) - 240 г; желатин - 16 г; желе для торта - 1 упаковка; сир - 240 г; вершки жирні - 280 р. Приготування Спочатку готуємо бісквіт. Борошно просіваємо з розпушувачем. Збиваємо яйця з 75 г цукру близько 7-8 хвилин, акуратно додаємо борошно і перемішуємо. У змащену форму викладаємо тісто і випікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів. Желатин замочуємо у воді, сир протираємо через сито. 160 г полуниці пюрируем, додаємо 160 г цукру і кілька ложок маси відкладаємо. Залишок підігріваємо, додаємо набряклий желатин, вимішуємо до повного розчинення желатину і охолоджуємо до кімнатної температури.
Приготований бісквіт викладаємо в роз'ємну форму, змащуємо полуничним пюре. Полуничку розрізаємо навпіл і кладемо уздовж бортів. Сир збиваємо з розм'якшеним маслом і сметаною, додаємо полуницю з желатином і збиваємо всі інгредієнти разом. Тепер вершки збиваємо і додаємо до сиру, нарізаємо 50 г полуниці і змішуємо з кремом. Викладаємо його на бісквіт і відправляємо торт на 40 хвилин у холодильник. Тим часом готуємо желе згідно інструкції на упаковці. Полуничку нарізаємо шматочками і викладаємо на сирний крем, зверху заливаємо невеликим шаром желе. Відправляємо в холодильник на 15 хвилин. Після того, як желе застигне, наливаємо другий шар і ставимо торт зі свіжою полуницею на холод до повного застигання.
Тим, хто рішуче відмовляється від будь-яких контактів з духовкою влітку, рекомендуємо приготувати «Полуницю з вершками» -
торт який зметуть зі столу за лічені хвилини, бо його ніжний і ароматний смак припаде до душі абсолютно всім. Корж для тортика з полуницею і вершками робимо з меленого печива з додаванням вершкового масла, начинку зі збитих вершків з додаванням розтопленого білого шоколаду, желатину і спюрированной полуниці.
Шоколадний торт з полуницею
Смачніше поєднання шоколаду та полуниці складно щось придумати. Спробуйте бісквітні коржі і до вершкового крему додати розтоплений шоколад або какао - урочистий, приголомшливо ароматний десерт викличе бурю захоплення у гостей.