Море шоколаду, гори полуниці і хмари збитих вершків - все це знадобитися, щоб створити на кухні маленьке диво. Сьогодні ми підібрали для вас три рецепти домашнього кондитерського чаклунства.
Торт-суфле «Шоколадне диво»
Шоколадно-сирний торт без випічки виходить дуже ніжним і легким. А забере у вас всього півгодини - ну хіба не диво!
Інгредієнти: печиво пісочне - 200 г; молоко - 4 ст. ложки; какао - 1 ч. ложка; масло вершкове - 50 г. Для суфле:
сир - 350 г; шоколад - 100 г; желатин - 1 ст. ложка; пудра цукрова - 5 ст. ложок; вершки (жирність не менше 30%) - 1 ст.; ванілін - 1 щіпка. Приготування На дно рознімної форми вирізаємо і кладемо коло з пергаменту, боки змащуємо маслом. Печиво подрібнюємо у блендері, додаємо розм'якшене масло, какао і вливаємо молоко. Перемішуємо тісто, викладаємо у форму, гарненько утрамбовуємо і відправляємо в холодильник.
Розтоплений на водяній бані шоколад вводимо в сир, додаємо ванілін і пудру. Збиваємо кілька хвилин, маса повинна стати гладкою і однорідною.
Порада: дуже важливо, щоб сир для диво-торта був дуже м'яким і ніжним. Краще зробити його самостійно, це зовсім не складно. Знадобитися 2 літри молока і 1 літр кефіру. Виливаємо їх в підходящу каструлю і ставимо на маленький вогонь. Коли суміш нагріється і сир відокремиться, викладаємо його на марлю і даємо стекти.
Розчиняємо желатин в парі столових ложок гарячої води і поступово втручається його в сирну масу. Перемішуємо міксером і додаємо збиті до міцних піків вершки. Гарненько змішуємо, викладаємо у форму поверх печива. Відправляємо на ніч у холодильник, після виймаємо торт з форми і посипаємо тертим шоколадом. Ідеальний десерт в літню спеку!
Торт «Полуничне диво»
Інгредієнти: Для коржа:
яйця - 4 шт.; мука - 4 ст. ложки; крохмаль - 2 ст. ложки; цукор - 6 ст. ложок; сметана - 100 г; ванілін - 1 упаковка. сода - 1 щіпка. Для начинки:
полуниця - 1 кг; цукор - 200 р. Для крему:
вершки (жирність не менше 30%) - 3 ст.; цукор - 100 р. Для глазурі:
шоколад чорний - 100 г; масло вершкове - 100 г; мед - 1 ч. ложка. Приготування Збиваємо окремо білки і жовтки, після обережно їх змішуємо, додаємо просіяний крохмаль і борошно, сметану, соду і ванілін. Акуратно перемешиваеми виливаємо в змащену і присипану борошном роз'ємну форму.
Відправляємо на годину в духовку, розігріту до 180 градусів. Даємо коржу охолонути і розрізаємо вздовж довгим гострим ножем на три частини.
Вибираємо десяток гарних полуничок для прикраси. Решта ягоди розминаємо з цукром в пюре. Збиваємо вершки до міцних піків. На нижній корж викладаємо полуничне пюре і третину вершків. Накриваємо коржем і повторюємо шар полуниці з вершками. Знову закриваємо коржем. Обмазуємо торт вершками, залишивши кілька ложок для прикраси, і прибираємо в морозилку на годину.
Для глазурі розтоплюємо на водяній бані шоколад і масло. Додаємо мед і перемішуємо. Виймаємо торт з морозилки, поливаємо зверху глазур'ю, прикрашаємо вершками і розрізаними на часточки полуничками.
Торт «Поле чудес»
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 7 шт.; борошно - 250 г; цукор - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор ванільний - 1 упаковка. Для крему:
сир (знежирений) - 200 г; пудра цукрова - 100 г; молоко згущене - 1 банка. Для глазурі:
шоколад чорний - 100 г; молоко - 1/2 ст.; кольорові драже - для прикраси. Приготування Охолоджені білки збиваємо в круту піну. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо розпушувач, ванільний цукор, обережно вводимо збиті білки і просіяне борошно. Виливаємо тісто в змащену маслом форму і відправляємо хвилин на 40 в розігріту до 180 градусів духовку. Перевіряємо готовність, проколюючи бісквіт зубочисткою. Готовий корж охолодити і розрізаємо вздовж на 3 частини.
Сир протираємо через сито і змішати з цукровою пудрою. Згущене молоко варимо в банку 25
години на маленькому вогні (стежимо, щоб вода весь час його покривала!).
Перший корж змащуємо половиною вареним згущеним молоком, накриваємо другим і обмазуємо сирним кремом. Третій корж подрібнюємо, змішуємо зі згущеним молоком, катаємо кульки і викладаємо гіркою на торт.
Для глазурі в кипляче молоко ламаємо плитку шоколаду і розмішуємо до повного його розчинення. Поливаємо зверху тортик, прикрашаємо різнокольоровими кульками драже і даємо настоятися кілька годин. До речі, такий торт можна виконати і в стилі «Аліса в країні чудес», прикрасивши різними фігурками і їстівними кольоровими прикрасами. Насолоджуйтесь!