Вернуться назад Распечатать

Торт «Диво»

Торт «Диво»
Море шоколаду, гори полуниці і хмари збитих вершків - все це знадобитися, щоб створити на кухні маленьке диво. Сьогодні ми підібрали для вас три рецепти домашнього кондитерського чаклунства.

Торт-суфле «Шоколадне диво»


Шоколадно-сирний торт без випічки виходить дуже ніжним і легким. А забере у вас всього півгодини - ну хіба не диво!
Інгредієнти:

  • печиво пісочне - 200 г;

  • молоко - 4 ст. ложки;

  • какао - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Для суфле:

  • сир - 350 г;

  • шоколад - 100 г;

  • желатин - 1 ст. ложка;

  • пудра цукрова - 5 ст. ложок;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 1 ст.;

  • ванілін - 1 щіпка.


  • Приготування
    На дно рознімної форми вирізаємо і кладемо коло з пергаменту, боки змащуємо маслом. Печиво подрібнюємо у блендері, додаємо розм'якшене масло, какао і вливаємо молоко. Перемішуємо тісто, викладаємо у форму, гарненько утрамбовуємо і відправляємо в холодильник.
    Розтоплений на водяній бані шоколад вводимо в сир, додаємо ванілін і пудру. Збиваємо кілька хвилин, маса повинна стати гладкою і однорідною.
    Порада: дуже важливо, щоб сир для диво-торта був дуже м'яким і ніжним. Краще зробити його самостійно, це зовсім не складно. Знадобитися 2 літри молока і 1 літр кефіру. Виливаємо їх в підходящу каструлю і ставимо на маленький вогонь. Коли суміш нагріється і сир відокремиться, викладаємо його на марлю і даємо стекти.
    Розчиняємо желатин в парі столових ложок гарячої води і поступово втручається його в сирну масу. Перемішуємо міксером і додаємо збиті до міцних піків вершки. Гарненько змішуємо, викладаємо у форму поверх печива. Відправляємо на ніч у холодильник, після виймаємо торт з форми і посипаємо тертим шоколадом. Ідеальний десерт в літню спеку!

    Торт «Полуничне диво»


    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • яйця - 4 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сметана - 100 г;

  • ванілін - 1 упаковка.

  • сода - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • полуниця - 1 кг;

  • цукор - 200 р.


  • Для крему:

  • вершки (жирність не менше 30%) - 3 ст.;

  • цукор - 100 р.


  • Для глазурі:

  • шоколад чорний - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • мед - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Збиваємо окремо білки і жовтки, після обережно їх змішуємо, додаємо просіяний крохмаль і борошно, сметану, соду і ванілін. Акуратно перемешиваеми виливаємо в змащену і присипану борошном роз'ємну форму.
    Відправляємо на годину в духовку, розігріту до 180 градусів. Даємо коржу охолонути і розрізаємо вздовж довгим гострим ножем на три частини.
    Вибираємо десяток гарних полуничок для прикраси. Решта ягоди розминаємо з цукром в пюре. Збиваємо вершки до міцних піків. На нижній корж викладаємо полуничне пюре і третину вершків. Накриваємо коржем і повторюємо шар полуниці з вершками. Знову закриваємо коржем. Обмазуємо торт вершками, залишивши кілька ложок для прикраси, і прибираємо в морозилку на годину.
    Для глазурі розтоплюємо на водяній бані шоколад і масло. Додаємо мед і перемішуємо. Виймаємо торт з морозилки, поливаємо зверху глазур'ю, прикрашаємо вершками і розрізаними на часточки полуничками.

    Торт «Поле чудес»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 7 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 200 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукор ванільний - 1 упаковка.


  • Для крему:

  • сир (знежирений) - 200 г;

  • пудра цукрова - 100 г;

  • молоко згущене - 1 банка.


  • Для глазурі:

  • шоколад чорний - 100 г;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • кольорові драже - для прикраси.


  • Приготування
    Охолоджені білки збиваємо в круту піну. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо розпушувач, ванільний цукор, обережно вводимо збиті білки і просіяне борошно. Виливаємо тісто в змащену маслом форму і відправляємо хвилин на 40 в розігріту до 180 градусів духовку. Перевіряємо готовність, проколюючи бісквіт зубочисткою. Готовий корж охолодити і розрізаємо вздовж на 3 частини.
    Сир протираємо через сито і змішати з цукровою пудрою. Згущене молоко варимо в банку 25
    Торт «Диво»
    години на маленькому вогні (стежимо, щоб вода весь час його покривала!).
    Перший корж змащуємо половиною вареним згущеним молоком, накриваємо другим і обмазуємо сирним кремом. Третій корж подрібнюємо, змішуємо зі згущеним молоком, катаємо кульки і викладаємо гіркою на торт.
    Для глазурі в кипляче молоко ламаємо плитку шоколаду і розмішуємо до повного його розчинення. Поливаємо зверху тортик, прикрашаємо різнокольоровими кульками драже і даємо настоятися кілька годин. До речі, такий торт можна виконати і в стилі «Аліса в країні чудес», прикрасивши різними фігурками і їстівними кольоровими прикрасами. Насолоджуйтесь!