Далеко не всі є любителями чорносливу, але всі, хто шанує цей сухофрукт, погодяться з нами, що страви з його наявністю, є одними з найбільш смачних і оригінальних. Не є винятком з цієї закономірності стане і торт з чорносливом, рецепти якого ми розберемо в цій статті.
Рецепт медового торта з курагою і чорносливом
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 6 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 2 ст.; мед - 5 ст. ложок; сода - 2 ч. ложки. Для крему:
сметана - 1 л; цукрова пудра - 2 ст.; вершки для збивання - 1 ст. Для начинки і прикраси:
чорнослив - 1 ст.; курага - 1 ст.; розтоплений шоколад. Приготування
Для бісквіта яйця збиваємо з цукром близько 5 хвилин. У каструльці разогревам мед до початку закипання, після чого додаємо до нього соду і ретельно все перемішуємо. Як тільки мед придбає карамельний колір - знімаємо каструлю з вогню. Гарячий мед по столовій ложці додаємо до яєць, постійно збиваючи суміш. Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Розливаємо тісто по 2 змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 170 градусах 25-28 хвилин. Готові бісквіти слід остудити і розрізати навпіл.
Тепер перейдемо до крему. Вершки збиваємо і змішуємо зі сметаною і цукром. Перший корж змащуємо кремом і посипаємо його подрібненим чорносливом. Накриваємо шар крему наступним коржем і знову промазуємо його. Поверх кладемо третій бісквіт, покриваємо його сметанним кремом і посипаємо подрібненою курагою. Кладемо останній корж і змащуємо весь торт кремом. Прикрашаємо поверхню торта шоколадом і залишками сухофруктів. Перед подачею, святковий медовий торт з чорносливом повинен просочитися кремом в холодильнику близько 2-3 годин.
Рецепт торта з чорносливом і горіхами
Інгредієнти: чорнослив - 185 г; горіхи - 80 г; родзинки - 60 г; ром - 100 мл; вода - 150 мл; сода - 1 1/4 ч. ложки; цукор - 100 г; самоподнимающаяся борошно - 195 г; вершкове масло (розтоплене) - 190 г; яйця - 5 шт. Для карамельного соусу:
вершкове масло - 75 г; цукор - 70 г; сироп - 130 г; вершки - 190 мл; ром - 45 мл Приготування Сухофрукти і горіхи заливаємо окропом і додаємо соду. Залишаємо на 10 хвилин, а після збиваємо блендером до однорідності.
Борошно і цукор змішуємо, додаємо масло, яйця і гарненько перемішуємо ще раз. Готове тісто перелити у форму для випічки і готуємо в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин. Даємо охолонути.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти і варимо їх на малому вогні, поки цукор не розчиниться. Готовим сиропом поливаємо бісквітний торт.
Рецепт торта «Чорнослив в шоколаді»
Інгредієнти: чорнослив - 14 шт.; арманьяк - 100 мл; шоколад - 200 г; вершкове масло - 110 г; яйця - 3 шт.; цукор - 100 г; борошно - 35 г; сіль - 1/4 ч. ложки; волоські горіхи - 75 г; какао-порошок. Для крему:
вершки - 300 мл; цукрова пудра - 2 1/2 ст. ложки; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; арманьяк - 3 ст. ложки. Приготування Нарізаний чорнослив заливаємо арманьяком і ставимо на вогонь. Варимо сухофрукт 10 хвилин, залишаємо повністю охолонути. Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані.
Яєчні жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, сіль, подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо. Кладемо до суміші чорнослив
і виливаємо залишки рідини.
Білки збиваємо до твердих піків і акуратно вводимо повітряну масу в тісто. Виливаємо тісто у змащену форму діаметром 20 см і випікаємо 30 хвилин при 190 градусах. Готовий торт повинен повністю охолонути.
Вершки збиваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо арманьяк і ванільний екстракт. Шматочок шоколадного торта з чорносливом викладаємо на тарілку і посипаємо какао-порошком, або цукровою пудрою, а поруч кладемо порцію вершків і подаємо до столу.