Вернуться назад Распечатать

Торт з чорносливом

Торт з чорносливом
Далеко не всі є любителями чорносливу, але всі, хто шанує цей сухофрукт, погодяться з нами, що страви з його наявністю, є одними з найбільш смачних і оригінальних. Не є винятком з цієї закономірності стане і торт з чорносливом, рецепти якого ми розберемо в цій статті.

Рецепт медового торта з курагою і чорносливом


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • мед - 5 ст. ложок;

  • сода - 2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • сметана - 1 л;

  • цукрова пудра - 2 ст.;

  • вершки для збивання - 1 ст.


  • Для начинки і прикраси:

  • чорнослив - 1 ст.;

  • курага - 1 ст.;

  • розтоплений шоколад.


  • Приготування
    Для бісквіта яйця збиваємо з цукром близько 5 хвилин. У каструльці разогревам мед до початку закипання, після чого додаємо до нього соду і ретельно все перемішуємо. Як тільки мед придбає карамельний колір - знімаємо каструлю з вогню. Гарячий мед по столовій ложці додаємо до яєць, постійно збиваючи суміш. Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Розливаємо тісто по 2 змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 170 градусах 25-28 хвилин. Готові бісквіти слід остудити і розрізати навпіл.
    Тепер перейдемо до крему. Вершки збиваємо і змішуємо зі сметаною і цукром. Перший корж змащуємо кремом і посипаємо його подрібненим чорносливом. Накриваємо шар крему наступним коржем і знову промазуємо його. Поверх кладемо третій бісквіт, покриваємо його сметанним кремом і посипаємо подрібненою курагою. Кладемо останній корж і змащуємо весь торт кремом. Прикрашаємо поверхню торта шоколадом і залишками сухофруктів. Перед подачею, святковий медовий торт з чорносливом повинен просочитися кремом в холодильнику близько 2-3 годин.

    Рецепт торта з чорносливом і горіхами


    Інгредієнти:

  • чорнослив - 185 г;

  • горіхи - 80 г;

  • родзинки - 60 г;

  • ром - 100 мл;

  • вода - 150 мл;

  • сода - 1 1/4 ч. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 195 г;

  • вершкове масло (розтоплене) - 190 г;

  • яйця - 5 шт.


  • Для карамельного соусу:

  • вершкове масло - 75 г;

  • цукор - 70 г;

  • сироп - 130 г;

  • вершки - 190 мл;

  • ром - 45 мл


  • Приготування
    Сухофрукти і горіхи заливаємо окропом і додаємо соду. Залишаємо на 10 хвилин, а після збиваємо блендером до однорідності.
    Борошно і цукор змішуємо, додаємо масло, яйця і гарненько перемішуємо ще раз. Готове тісто перелити у форму для випічки і готуємо в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин. Даємо охолонути.
    Для соусу змішуємо всі інгредієнти і варимо їх на малому вогні, поки цукор не розчиниться. Готовим сиропом поливаємо бісквітний торт.

    Рецепт торта «Чорнослив в шоколаді»


    Інгредієнти:

  • чорнослив - 14 шт.;

  • арманьяк - 100 мл;

  • шоколад - 200 г;

  • вершкове масло - 110 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 35 г;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • волоські горіхи - 75 г;

  • какао-порошок.


  • Для крему:

  • вершки - 300 мл;

  • цукрова пудра - 2 1/2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • арманьяк - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Нарізаний чорнослив заливаємо арманьяком і ставимо на вогонь. Варимо сухофрукт 10 хвилин, залишаємо повністю охолонути. Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані.
    Яєчні жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, сіль, подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо. Кладемо до суміші чорнослив
    Торт з чорносливом
    і виливаємо залишки рідини.
    Білки збиваємо до твердих піків і акуратно вводимо повітряну масу в тісто. Виливаємо тісто у змащену форму діаметром 20 см і випікаємо 30 хвилин при 190 градусах. Готовий торт повинен повністю охолонути.
    Вершки збиваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо арманьяк і ванільний екстракт. Шматочок шоколадного торта з чорносливом викладаємо на тарілку і посипаємо какао-порошком, або цукровою пудрою, а поруч кладемо порцію вершків і подаємо до столу.