Вернуться назад Распечатать

Торт «Добош»

Торт «Добош»
Торт «Добош» - це неймовірно смачний угорський класичний листковий торт, зверху покритий ніжною шоколадною глазур'ю. Приготувати його досить просто, але він обов'язково повинен складатися з 6 бісквітних коржів, шоколадного крему та карамельної глазурі. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування торта «Добош».

Класичний рецепт торта «Добош»


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • пшеничне борошно - 100 г;

  • вершкове масло - 40 р.


  • Для крему:

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 200 г;

  • вершкове масло - 230 г;

  • какао-порошок - 30 г;

  • ванільний цукор - 20 г;

  • чорний шоколад - 200 р.


  • Приготування
    Рецепт приготування торта «Добош» досить простий. Жовтки акуратно відокремлюємо від білків. Потім додаємо до них половину цукрової пудри і гарненько розтираємо. Білки ставимо на 15 хвилин у холодильник, а потім збиваємо з залишилася пудрою до утворення пишної піни. Далі вводимо їх в жовткову масу і всипаємо потроху просіяне борошно заздалегідь. В самому кінці акуратно додаємо розтоплене масло і вимішуємо однорідне тісто. Далі розділяємо його на шість рівних частин. Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером. Випікаємо бісквітні коржі по черзі в заздалегідь розігрітій до 180° духовці протягом 15 хвилин до появи золотистого відтінку.
    Поки коржі готуються, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, зробимо крем. Для цього яйця збиваємо на водяній бані з цукровою пудрою і охолодити масу до 30 градусів. В окремій чашці змішуємо розтоплене вершкове масло, какао - порошок, ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо круговими рухами. Далі на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад, трохи охолоджуємо і
    Торт «Добош»
    з'єднуємо з масляною масою. А потім її з'єднуємо з яєчної і гарненько перемішуємо. Для карамельного сиропу наливаємо у ковшечек трохи води, насипаємо півсклянки цукру і уварюють на слабкому вогні до тих пір, поки маса не стане світло-золотистого кольору.
    Коли і крем, і коржі готові, переходимо безпосередньо до складання торта «Добош». Для цього вибираємо найвдаліший бісквіт, просочуємо його приготованим карамельним сиропом і дуже швидко розрізаємо на порційні трикутнички. Потім прослаиваем всі коржі кремом, а на п'ятий з кондитерського шприца відсаджуємо невеликі кульки по колу. Зверху викладаємо сегменти під кутом, промазуємо карамеллю, а боки присипаємо бісквітної крихтою.
    Якщо вам до вподоби такі рецепти, то пропонуємо вам ще декілька: угорський яблучний пиріг порадує вашого чоловіка, а рецепт торта"Естерхазі" - діток.