Давайте розглянемо з вами сьогодні дуже цікавий і оригінальний рецепт приготування Ленінградського торта!
Рецепт Ленінградського торта за Гостом
Інгредієнти: борошно - 330 г; цукровий пісок - 255 г; вершкове масло - 345 г; куряче яйце - 1 шт.; жовток - 1 шт.; какао-порошок - 17 г; коньяк - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 7 г; розпушувач - 1 ч. ложка; готова помадка - 200 г; горіхи - 10 г; бісквітні крихти - за смаком. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо яйце і збиваємо до однорідності. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо м'яке тісто. Поділяємо його на 4 частини, кожну розкачуємо на папері і вирізаємо квадрати 18х18 див. Випікаємо коржі в духовці 5 хвилин. Помадку змішуємо з какао і рівномірно заглазировиваем нею один корж, який буде верхнім. Змішуємо молоко з жовтком, проціджуємо, додаємо цукор, на повільному вогні доводимо до кипіння і уварюють 5 хвилин до загустіння. Далі збиваємо 160 грам масла, додаємо розтертий цукор і потроху вливаємо отриманий сироп, ретельно перемішуючи, і вливаємо коньяк. Відкладаємо дві столові ложки крему в кондитерський мішок для прикраси, а в залишився крем додаємо какао. Горіхи підсмажуємо в духовці і подрібнюємо. Тепер збираємо торт, промазуючи кожен корж шоколадним кремом. Зверху кладемо глазурований корж, боки посипаємо бісквітної крихтою. Торт ленінградський за Гостом прикрашаємо білим кремом і рубаними горіхами.
Пісочний торт Ленінградський
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; вершкове масло - 300 г; цукор - 200 г; яйце - 2 шт.; сода - 05 ч. ложки. Для крему:
масло вершкове - 200 г; цукрова пудра - 100 г; варене згущене молоко - 400 р; какао - порошок - 2 ст. ложки; апельсиновий лікер - 2 ст. ложки; абрикосовий джем - 300 г; волоські горіхи - 50 р. Приготування Як спекти Ленінградський торт? Отже, почнемо з приготування пісочного тіста.
Масло збиваємо міксером, всипаємо цукор, додаємо яйце. Далі кладемо борошно з содою і перемішуємо до гладкого стану. Ділимо його на 3 рівні частини і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
А цим часом готуємо крем. Цукрову пудру, масло, какао, лікер і згущене молоко гарненько збиваємо міксером до пишноти і прибираємо готовий крем в холодильник.
В круглу форму для випічки кладемо рівномірно тісто і випікаємо в духовці всі 3 коржа. Тепер приступаємо до складання торта. Перший корж змащуємо джемом і викладаємо трохи крему, кладемо другий,а потім і третій, промазуючи точно також. Бока обсипаємо крихтою, верх торта прикрашаємо подрібненими волоськими горіхами.
А коли хочеться чогось не такого простого, радимо приготувати кошлатий сметанний торт або йогуртовий торт . Вони обидва нереально смачні, але повинні настоятися, так що доведеться потерпіти з дегустацією.