З чим у вас зазвичай асоціюється торт? Звичайно, це, перш за все свято, веселий настрій, сімейний вечір за столом. Але іноді так хочеться у звичайний будній день покуштувати хоч шматочок цього смачного десерту. І зовсім необов'язково готувати щось велике і грандіозне, можна зробити всім відомий, простий, але дуже смачний тортик "Рижик". Готується він дуже швидко, але зате результат виходить дивовижним. Так давайте ж не будемо втрачати час, а відразу з вами займемося розглядом рецептів приготування медового торта Рижик.
Класичний торт "Рижик"
Торт "Рижик" - один з улюблених десертів дорослих і дітей. Класичний рецепт приготування торта Рижик передається з покоління в покоління. Кожна господиня намагається додати в нього щось новеньке, але основна родзинка завжди залишається незмінною - тонкі коржі з медовим ароматом, просочені пишною піною крему. Як же зробити торт рижик за класичним рецептом?
Інгредієнти: цукор - 2 ст.; мед - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; масло вершкове - 1 ч. ложка; сода - 1 ч. ложка; борошно - 4 ст.; сметана - 500 мл Приготування Давайте з вами розглянемо покроковий рецепт приготування торта рижик. Для початку робимо крем. Для цього беремо жирну сметану і гарненько збиваємо її з цукром (можете використовувати цукрову пудру) до утворення щільної густої піни. Ставимо в холодильник на 45 хвилин.
Тим часом робимо коржі для торта. Беремо яйця і розтираємо їх з цукром, олією, содою і медом. Ретельно все перемішуємо і ставимо отриману суміш на водяну баню. Тушкуємо приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо масу з вогню, охолодити і акуратно додаємо борошно, замішуємо тісто. Далі ділимо його на 10 однакових частин і скачуємо з них кульки. Потім кожен кульку розгортаємо в тонкий пласт і випікаємо окремо в духовці при 200°. Коли всі коржі готові, акуратно підрівнюємо краю, обрізки не викидаємо.
Потім дістаємо наш охолоджений і застиглий крем і ретельно промазуємо їм коржі, складаючи їх один на одного. Зверху посипаємо торт толченними обрізки від коржів. Прибираємо готовий десерт в холодильник приблизно на 10 годин, щоб він добре просочився.
Торт "Рижик" з вареним згущеним молоком
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; мед - 4 ст. ложки; цукор - 2 ст.; масло вершкове - 200 г; сода - 4 ч. ложки; борошно - 6 ст.; варена згущене молоко - 500 г; масло вершкове - 600 г; волоські горіхи - 2 ст. Приготування Змішуємо в мисці яйця, цукор, мед і масло. Ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння, постійно заважаючи. Як тільки суміш закипить, знімаємо з вогню і додаємо соду і борошно. Замішуємо однорідне густе тісто і ділимо його на 8 рівних частин. Акуратно розгортаємо кожну в тонкий пласт і випікаємо в духовці.
Далі займемося приготуванням крему. Беремо варену згущенку і збиваємо її міксером з маслом. Додаємо в отриманий крем дрібно порубані горіхи і ставимо на годину в холодильник.
Потім промазуємо гарненько кожен корж, не шкодуючи крему. Ось і все, торт "Рижик" зі згущеним молоком готовий, можна наливати чай і кликати всіх за стіл.
Торт "Рижик" з горіхами та фруктами
Інгредієнти: готові покупні коржі - 1 шт.; сметана - 500 г; лимон - 1 шт.; ківі - 2 шт.; мандарин - 2 шт.; волоські горіхи - 100 р. Приготування Якщо часу у вас дуже мало, а до чаю нічого немає, то цей рецепт саме для вас. Купуємо в магазині готові коржі, робимо крем, ріжемо фрукти і все, торт готовий. А тепер трохи детальніше.
Гарненько збиваємо сметану за допомогою міксера і акуратно додаємо в неї цукор, продовжуючи збивати. Крем повинен вийти дуже пишним і густим. Додаємо в нього трохи лимонного соку і цедру лимона.
Тепер беремо готові коржі і починаємо укладати торт. Перший корж промазуємо кремом і посипаємо рубаними волоськими горіхами. Другий корж промазуємо кремом і кладемо порізану кубиками 1 ківі. Наступний корж промазуємо і знову посипаємо горіхами. Потім на інший кладемо порізану мандарин з кремом, верхній корж змащуємо і прикрашаємо залишилися фруктами. Все, торт "Рижик" з готових коржів готовий, можна йти пити чай!