Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати торт "Медовик"?

Як приготувати торт "Медовик"?

18-01-2015, 11:45
1 612
Як приготувати торт "Медовик"?
На прилавках магазинів зараз можна купити самі різні торти. Але, на жаль, вони не завжди виправдовують наші сподівання: або бувають не дуже смачними, або не дуже свіжими. Крім цього, сьогодні при приготуванні тортів, виробники додають велику кількість ненатуральних добавок, підсилювачів смаку. Вершкове масло в більшості випадків замінюється маргарином. Все це не найкращим чином впливає на якість і смак торта, а також на нашому здоров'ї!
Звичайно, не всі торти можна приготувати в домашніх умовах. Але торт "Медовик", саме той десерт, який під силу будь-якій господині. Смак у нього виходить не надто солодкий, з приємним медовим ароматом. Рецепт приготування торта "Медовика" досить простий і економічний. Зараз ми з вами дізнаємося, як же зробити торт Медовик, щоб він вийшов не гірше покупного, а навіть в кілька разів смачніше і ароматні.

Торт "Медовик" зі сметаною і чорносливом - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 4 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • масло вершкове - 150 г:

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сода - 1 ст. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 500 г:

  • чорнослив - 300 р.


  • Приготування
    Як же готувати торт "Медовик"? Почнемо, мабуть, з приготування тіста. Для цього візьмемо яйця і розітремо з 1 склянкою цукру. Додамо вершкове масло, мед і гашену оцтом соду.
    Добре взобьем все міксером і поставимо суміш на водяну баню. Доводимо до кипіння і варимо, постійно помішуючи, приблизно 6 хвилин. Потім додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Ділимо його на 6 однакових частин і кожну частину розгортаємо в пласт. Випікаємо окремо при 180°, близько 10 хвилин, до золотистого кольору.
    Готові коржі відкладаємо в сторону і приступаємо до приготування крему. Збиваємо сметану з цукром і маслом до пишної консистенції. Чорнослив ріжемо дрібними шматочками.
    Спечені коржі складаємо один на одного, рясно змащуючи кожен приготованим кремом і перекладаючи чорносливом. Готовий торт Медовик зі сметанним кремом ставимо на пару годин в холодильник, щоб він добре просочився.

    Простий рецепт торта "Медовик"


    Якщо ви дуже хочете спекти торт, але ніколи цього не робили, тоді цей рецепт точно для вас.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце - 1 шт.;

  • масло - 250 г;

  • молоко - 200 г;

  • борошно - 400 г;

  • сіль - за смаком.


  • Для крему:

  • вершкове масло -300 г;

  • молоко - 300 г;

  • цукор - 25 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розтоплене масло розминаємо виделкою і додаємо борошно. В окремій тарілці змішуємо молоко, сіль і яйце, гарненько збиваємо і додаємо до вершкового масла. Вимішуємо руками тісто і ділимо на 10 однакових частин. Розкачуємо і випікаємо коржі духовці при температурі 200°. Акуратно виймаємо спечені коржі, так як вони дуже ламкі і крихкі.
    Крем робимо самий простий, але якщо у вас є вільний час, то можете сміливо експериментувати. Збиваємо яйця з цукром до утворення пишної білої піни, потім додаємо борошно, молоко і ставимо варити на слабкий вогонь. Як тільки з'являться маленькі бульбашки, відразу ж знімаємо наш крем з плити. Уважно слідкуйте за цим,
    Як приготувати торт "Медовик"?
    а то яйце може «згорнутися» і крем зіпсується. Якщо хочете надати крему незвичайний аромат і ніжний смак, додайте пакетик ваніліну. Заварним кремом змастіть кожен корж і поставте в холодильник, щоб він просочився.
    Якщо ваша дитина несподівано захотів солодке, то самі час спекти медовий тортик. Якщо у вас немає часу, то не обов'язково варити крем, ви можете змастити готові коржі звичайним згущеним молоком. І тоді у вас вийде власний рецепт приготування медового торта зі згущеним молоком.
    Ось бачите, спекти торт зовсім нескладно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Медовик в мультиварці
    Медовик в мультиварці
    Улюблений багатьма торт "Медовик" можна приготує ще одним легким та швидким способом - за допомогою мультиварки. Це чудо-помічниця сильно спрощує
    Медовий торт "Рижик" - рецепт
    Медовий торт "Рижик" - рецепт
    Любите готувати смачні торти з ніжним кремом, горіхами, фруктами? Тоді рецепти, представлені в даній статті, як раз для вас. Сьогодні ми будемо
    Королівський торт - рецепт
    Королівський торт - рецепт
    Всі господині люблять робити чудові десерти, гідні похвали. Королівський торт і його варіації - один з них. Він підійде для того, щоб здивувати всіх
    Медовий торт на сковороді
    Медовий торт на сковороді
    Якщо у вас немає можливості приготувати смачний торт у звичній духовці, радимо скористатися більш неординарним способом - сковородою і плитою. Саме
    Манний торт
    Манний торт
    А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо
    "Медовик" зі згущеним молоком
    "Медовик" зі згущеним молоком
    Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове