Медовик в мультиварці
Універсальна помічниця мультиварка готова посприяти вам не тільки в приготуванні основних страв, але і в створення складних улюблених десертів, наприклад таких, як торт «Медовик».
Медове ласощі з допомогою мультиварки готується набагато простіше, ніж оригінальний десерт, але пишний бісквіт з мультиварки відрізняється від оригіналу лише в кращу сторону.
«Медовик» в мультиварці вийде ніжним, повітряним і м'яким, якщо скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
цукор - 250 г;
борошно - 3 ст.;
мед - 2 ст. ложки;
сода - 1 ч. ложка;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, соду і розпушувач.В окремому посуді збиваємо яйця і цукор в піну, до білих піків на поверхні. У процесі збивання слід потроху додавати рідкий мед. Тепер залишилося змішати сухі і рідкі інгредієнти і замісити густе, як жирна сметана, тісто. Майбутній «Медовик» готуємо в режимі «Випічка» 50 хвилин з відкритим клапаном, не забувши при цьому попередньо змастити чашу мультиварки вершковим маслом.
Готовий бісквіт розрізаємо на 3 коржа, кожен з яких можна промазати кремом на основі сметани або згущеного молока. Готовий торт покривається тонким шаром топленого шоколаду, вершками або мигдальною стружкою.
Трохи видозмінений рецепт медового торта в мультиварці дозволяє отримати тонкі і щільні коржі, які після просочення сметанним кремом стануть соковитими і пишними, як у «Медовика» з духовки, оскільки тісто готується аналогічним чином.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 5 шт.;
цукор - 2 ст.;
мед - 2 ст. ложки;
борошно - 3 ст.;
сода - 2 ч. ложки;
маргарин - 200 р.
Для крему:
молоко - 1/2 ст.;
масло вершкове - 200 г;
цукор - 1/2 ст.
Приготування
На киплячу водяну баню ставимо миску з маргарином, цукром і медом, підігріваємо масу, помішуючи до повного розчинення кристалів цукру. Медову суміш знімаємо з лазні і додаємо яйця, по одному, швидко та інтенсивно помішуючи. Масу з втягнутими яйцями повертаємо назад на лазню і додаємо 2 чайні ложки соди. Чекаємо, поки майбутнє тісто не збільшиться в 3-4 рази. Збільшилася? Значить, саме час вмішувати борошно. Даємо тісту постояти 20-30 хвилин і заливаємо в каструлю. Готуємо 40 хвилин на «Випікання», а далі все як і раніше: розрізаємо на 3 коржа, остуджуємо, обрізаємо по формі і промазуємо кремом зі збитого м'якого масла, молока, сметани й цукру. Готовий торт обсипаємо подрібненої крихтою, приготовленої з обрізків коржів.
Для того щоб почаювати з медовим напоєм не обов'язково кожен раз готувати повноцінний торт - повітряного медового бісквіта буде цілком достатньо.
Інгредієнти:
мед - 200 мл;
яйце - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
масло - 50 г;
сода - 1 ч. ложка;
чай чорний (міцно заварений) - 50 мл;
горіхи - 300 р.
Приготування
На водяній бані розтоплюємо мед і масло, з'єднуємо цю суміш з цукром і яйцем. Додаємо міцний чай - він позбавить наш десерт від нудотності і додасть насичене забарвлення. Тепер залишилося лише засипати просіяне разом з розпушувачем борошно і можна приступати до готування. Дно і стінки мультиварки промазуємо вершковим маслом і присипаємо частиною горіхів, заливаємо тісто і присипаємо верхівку залишилися шаром горіхів. Готуємо наш медовий бісквіт в мультиварці 60 хвилин в режимі «Випічка».
При бажанні торт можна полити розтопленим шоколадом і присипати горіхами, а бісквітний корж розрізати на 2 пласта і промазати цією сумішшю.
Медове ласощі з допомогою мультиварки готується набагато простіше, ніж оригінальний десерт, але пишний бісквіт з мультиварки відрізняється від оригіналу лише в кращу сторону.
Торт «Медовий» в мультиварці
«Медовик» в мультиварці вийде ніжним, повітряним і м'яким, якщо скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, соду і розпушувач.В окремому посуді збиваємо яйця і цукор в піну, до білих піків на поверхні. У процесі збивання слід потроху додавати рідкий мед. Тепер залишилося змішати сухі і рідкі інгредієнти і замісити густе, як жирна сметана, тісто. Майбутній «Медовик» готуємо в режимі «Випічка» 50 хвилин з відкритим клапаном, не забувши при цьому попередньо змастити чашу мультиварки вершковим маслом.
Готовий бісквіт розрізаємо на 3 коржа, кожен з яких можна промазати кремом на основі сметани або згущеного молока. Готовий торт покривається тонким шаром топленого шоколаду, вершками або мигдальною стружкою.
Рецепт «Медовика» в мультиварці
Трохи видозмінений рецепт медового торта в мультиварці дозволяє отримати тонкі і щільні коржі, які після просочення сметанним кремом стануть соковитими і пишними, як у «Медовика» з духовки, оскільки тісто готується аналогічним чином.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
На киплячу водяну баню ставимо миску з маргарином, цукром і медом, підігріваємо масу, помішуючи до повного розчинення кристалів цукру. Медову суміш знімаємо з лазні і додаємо яйця, по одному, швидко та інтенсивно помішуючи. Масу з втягнутими яйцями повертаємо назад на лазню і додаємо 2 чайні ложки соди. Чекаємо, поки майбутнє тісто не збільшиться в 3-4 рази. Збільшилася? Значить, саме час вмішувати борошно. Даємо тісту постояти 20-30 хвилин і заливаємо в каструлю. Готуємо 40 хвилин на «Випікання», а далі все як і раніше: розрізаємо на 3 коржа, остуджуємо, обрізаємо по формі і промазуємо кремом зі збитого м'якого масла, молока, сметани й цукру. Готовий торт обсипаємо подрібненої крихтою, приготовленої з обрізків коржів.
Медовий бісквіт в мультиварці
Для того щоб почаювати з медовим напоєм не обов'язково кожен раз готувати повноцінний торт - повітряного медового бісквіта буде цілком достатньо.
Інгредієнти:
Приготування
На водяній бані розтоплюємо мед і масло, з'єднуємо цю суміш з цукром і яйцем. Додаємо міцний чай - він позбавить наш десерт від нудотності і додасть насичене забарвлення. Тепер залишилося лише засипати просіяне разом з розпушувачем борошно і можна приступати до готування. Дно і стінки мультиварки промазуємо вершковим маслом і присипаємо частиною горіхів, заливаємо тісто і присипаємо верхівку залишилися шаром горіхів. Готуємо наш медовий бісквіт в мультиварці 60 хвилин в режимі «Випічка».
При бажанні торт можна полити розтопленим шоколадом і присипати горіхами, а бісквітний корж розрізати на 2 пласта і промазати цією сумішшю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Прага» в мультиварці
Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
Торти в мультиварці - рецепти
Мультиварка - така універсальна помічниця, в якій можна приготувати практично все, починаючи від супів, і закінчуючи пирогами і тортами. Ось про
Як приготувати торт "Медовик"?
Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
Медовий торт на сковороді
Якщо у вас немає можливості приготувати смачний торт у звичній духовці, радимо скористатися більш неординарним способом - сковородою і плитою. Саме
"Медовик" зі згущеним молоком
Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове
Медовий бісквіт - рецепт
Якщо ви бажаєте побалувати своїх близьких якоюсь смакотою, то медовий бісквіт буде вельми до речі. Випічка, приготовлена з цілком звичайних