Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » "Медовик" зі згущеним молоком

"Медовик" зі згущеним молоком

17-01-2015, 23:08
5 321
"Медовик" зі згущеним молоком
Торт "Медовик" вже давно вважається класичним стравою на святковому і буденному столі. Традиційний рецепт приготування "Медовика" знає, мабуть, якщо не кожен, то більшість господинь, тому здивувати їх буде складно. Оригінальний рецепт цього торта можна модифікувати, додавши згущене молоко в коржі, або крем. Про те, як приготувати "Медовик" зі згущеним молоком ми розповімо далі.

Рецепт "Медовика" зі згущеним молоком


Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно - 750 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сода - 2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • варене згущене молоко - 4 ст. ложки;

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • борошно - 90 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Для приготування коржів на водяній бані розтоплюємо вершкове масло з медом і цукром. Поки цукор розчиняється, окремо збиваємо яйця з содою. Прибираємо каструльку з маслом з водяної бані і швидко вливаємо в неї яєчну суміш, постійно збиваючи вінчиком. Завдяки реакції між медом і содою, маса в каструльці почне швидко підніматися, її слід повернути на лазню і почекати, поки обсяги збільшаться приблизно в 3 рази. Змішуємо заварную основу з попередньо просіяного борошном, а готове тісто ділимо на порції, кожна з яких відповідає обсягу майбутнього коржа. Розкачуємо порції тіста на присипаному борошном столі і викладаємо на деко для випікання, змащену маслом. Наколюємо корж виделкою по всій поверхні і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 3-5 хвилин або до золотистого кольору.
    Переходимо до крему. На плиті нагріваємо молоко з цукром і змішуємо його з борошном. Чекаємо, поки молоко почне густіти і знімаємо його з плити. Даємо охолонути і лише після додаємо вершкове масло, не забувши потім ретельно збити масу блендером. Додаємо до крему варену згущенку і знову все збиваємо. Змащуємо коржі отриманим кремом і залишаємо торт просочитися в холодильнику. В якості декору, один з коржів можна перетворити в дрібну крихту і обсипати нею поверхню всього торта.

    Рецепт торта "Медовик" зі згущеним молоком і сметаною


    Готувати крем зі сметаною, куди простіше ніж заварювати його на молоці, тому ті, хто бажає заощадити час, можуть зупинити свій вибір на простому сметанному крем із згущеним молоком - запевняємо, вийде дуже смачно.
    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • борошно - 650 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • цукор - 180 р.


  • Для крему:

  • згущене молоко - 1 банка;

  • сметана жирна - 200 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    На водяну баню ставимо каструльку з вершковим маслом, медом і цукром. Розтоплюємо масло і чекаємо, поки кристали цукру повністю розчиняться. Додаємо до медово-масляною масою соду і ретельно все перемішуємо. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки об'єм не збільшиться в 3 рази. Тепер заварную суміш можна зняти з вогню і вбити в неї яйця, по одному, постійно вимішуючи. Тепер настала черга борошна, її варто попередньо просіяти, а вже потім порціями всипати в тісто. Готове тісто виходить еластичним,
    "Медовик" зі згущеним молоком
    але з ним дуже легко працювати. Тісто ділимо на порції - майбутні коржі, розкачуємо, наколюємо виделкою по всій поверхні і випікаємо при 200 градусах 3-5 хвилин.
    Крем на сметані готується елементарно просто: м'яке вершкове масло спершу збиваємо зі згущеним молоком, а потім до отриманої суміші додаємо сметану. Промазуємо кремом остиглі коржі, декоруємо десерт на свій розсуд і ставимо його в холодильник, щоб як слід просочитися. "Медовик" зі згущеним молоком і сметаною буде готовий до подачі через 4-6 годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем для вафельних коржів
    Крем для вафельних коржів
    Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
    Манний торт
    Манний торт
    А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо
    Тістечко зі згущеним молоком
    Тістечко зі згущеним молоком
    Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий