Вернуться назад Распечатать

"Медовик" зі згущеним молоком

"Медовик" зі згущеним молоком
Торт "Медовик" вже давно вважається класичним стравою на святковому і буденному столі. Традиційний рецепт приготування "Медовика" знає, мабуть, якщо не кожен, то більшість господинь, тому здивувати їх буде складно. Оригінальний рецепт цього торта можна модифікувати, додавши згущене молоко в коржі, або крем. Про те, як приготувати "Медовик" зі згущеним молоком ми розповімо далі.

Рецепт "Медовика" зі згущеним молоком


Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно - 750 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сода - 2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • варене згущене молоко - 4 ст. ложки;

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • борошно - 90 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Для приготування коржів на водяній бані розтоплюємо вершкове масло з медом і цукром. Поки цукор розчиняється, окремо збиваємо яйця з содою. Прибираємо каструльку з маслом з водяної бані і швидко вливаємо в неї яєчну суміш, постійно збиваючи вінчиком. Завдяки реакції між медом і содою, маса в каструльці почне швидко підніматися, її слід повернути на лазню і почекати, поки обсяги збільшаться приблизно в 3 рази. Змішуємо заварную основу з попередньо просіяного борошном, а готове тісто ділимо на порції, кожна з яких відповідає обсягу майбутнього коржа. Розкачуємо порції тіста на присипаному борошном столі і викладаємо на деко для випікання, змащену маслом. Наколюємо корж виделкою по всій поверхні і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 3-5 хвилин або до золотистого кольору.
    Переходимо до крему. На плиті нагріваємо молоко з цукром і змішуємо його з борошном. Чекаємо, поки молоко почне густіти і знімаємо його з плити. Даємо охолонути і лише після додаємо вершкове масло, не забувши потім ретельно збити масу блендером. Додаємо до крему варену згущенку і знову все збиваємо. Змащуємо коржі отриманим кремом і залишаємо торт просочитися в холодильнику. В якості декору, один з коржів можна перетворити в дрібну крихту і обсипати нею поверхню всього торта.

    Рецепт торта "Медовик" зі згущеним молоком і сметаною


    Готувати крем зі сметаною, куди простіше ніж заварювати його на молоці, тому ті, хто бажає заощадити час, можуть зупинити свій вибір на простому сметанному крем із згущеним молоком - запевняємо, вийде дуже смачно.
    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • борошно - 650 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • цукор - 180 р.


  • Для крему:

  • згущене молоко - 1 банка;

  • сметана жирна - 200 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    На водяну баню ставимо каструльку з вершковим маслом, медом і цукром. Розтоплюємо масло і чекаємо, поки кристали цукру повністю розчиняться. Додаємо до медово-масляною масою соду і ретельно все перемішуємо. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки об'єм не збільшиться в 3 рази. Тепер заварную суміш можна зняти з вогню і вбити в неї яйця, по одному, постійно вимішуючи. Тепер настала черга борошна, її варто попередньо просіяти, а вже потім порціями всипати в тісто. Готове тісто виходить еластичним,
    "Медовик" зі згущеним молоком
    але з ним дуже легко працювати. Тісто ділимо на порції - майбутні коржі, розкачуємо, наколюємо виделкою по всій поверхні і випікаємо при 200 градусах 3-5 хвилин.
    Крем на сметані готується елементарно просто: м'яке вершкове масло спершу збиваємо зі згущеним молоком, а потім до отриманої суміші додаємо сметану. Промазуємо кремом остиглі коржі, декоруємо десерт на свій розсуд і ставимо його в холодильник, щоб як слід просочитися. "Медовик" зі згущеним молоком і сметаною буде готовий до подачі через 4-6 годин.