На прилавках магазинів зараз можна купити самі різні торти. Але, на жаль, вони не завжди виправдовують наші сподівання: або бувають не дуже смачними, або не дуже свіжими. Крім цього, сьогодні при приготуванні тортів, виробники додають велику кількість ненатуральних добавок, підсилювачів смаку. Вершкове масло в більшості випадків замінюється маргарином. Все це не найкращим чином впливає на якість і смак торта, а також на нашому здоров'ї!
Звичайно, не всі торти можна приготувати в домашніх умовах. Але торт "Медовик", саме той десерт, який під силу будь-якій господині. Смак у нього виходить не надто солодкий, з приємним медовим ароматом. Рецепт приготування торта "Медовика" досить простий і економічний. Зараз ми з вами дізнаємося, як же зробити торт Медовик, щоб він вийшов не гірше покупного, а навіть в кілька разів смачніше і ароматні.
Торт "Медовик" зі сметаною і чорносливом - рецепт
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; цукор - 2 ст.; масло вершкове - 150 г: мед - 2 ст. ложки; сода - 1 ст. ложка; яйця - 2 шт.; сметана - 500 г: чорнослив - 300 р. Приготування Як же готувати торт "Медовик"? Почнемо, мабуть, з приготування тіста. Для цього візьмемо яйця і розітремо з 1 склянкою цукру. Додамо вершкове масло, мед і гашену оцтом соду.
Добре взобьем все міксером і поставимо суміш на водяну баню. Доводимо до кипіння і варимо, постійно помішуючи, приблизно 6 хвилин. Потім додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Ділимо його на 6 однакових частин і кожну частину розгортаємо в пласт. Випікаємо окремо при 180°, близько 10 хвилин, до золотистого кольору.
Готові коржі відкладаємо в сторону і приступаємо до приготування крему. Збиваємо сметану з цукром і маслом до пишної консистенції. Чорнослив ріжемо дрібними шматочками.
Спечені коржі складаємо один на одного, рясно змащуючи кожен приготованим кремом і перекладаючи чорносливом. Готовий торт Медовик зі сметанним кремом ставимо на пару годин в холодильник, щоб він добре просочився.
Простий рецепт торта "Медовик"
Якщо ви дуже хочете спекти торт, але ніколи цього не робили, тоді цей рецепт точно для вас.
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 1 шт.; масло - 250 г; молоко - 200 г; борошно - 400 г; сіль - за смаком. Для крему:
вершкове масло -300 г; молоко - 300 г; цукор - 25 ст.; яйця - 3 шт.; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Розтоплене масло розминаємо виделкою і додаємо борошно. В окремій тарілці змішуємо молоко, сіль і яйце, гарненько збиваємо і додаємо до вершкового масла. Вимішуємо руками тісто і ділимо на 10 однакових частин. Розкачуємо і випікаємо коржі духовці при температурі 200°. Акуратно виймаємо спечені коржі, так як вони дуже ламкі і крихкі.
Крем робимо самий простий, але якщо у вас є вільний час, то можете сміливо експериментувати. Збиваємо яйця з цукром до утворення пишної білої піни, потім додаємо борошно, молоко і ставимо варити на слабкий вогонь. Як тільки з'являться маленькі бульбашки, відразу ж знімаємо наш крем з плити. Уважно слідкуйте за цим,
а то яйце може «згорнутися» і крем зіпсується. Якщо хочете надати крему незвичайний аромат і ніжний смак, додайте пакетик ваніліну. Заварним кремом змастіть кожен корж і поставте в холодильник, щоб він просочився.
Якщо ваша дитина несподівано захотів солодке, то самі час спекти медовий тортик. Якщо у вас немає часу, то не обов'язково варити крем, ви можете змастити готові коржі звичайним згущеним молоком. І тоді у вас вийде власний рецепт приготування медового торта зі згущеним молоком.
Ось бачите, спекти торт зовсім нескладно.