Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Монастирська хата» з вишнею

Торт «Монастирська хата» з вишнею

17-01-2015, 23:23
2 412
Торт «Монастирська хата» з вишнею
Торт «Монастирська хата» з вишнею чудово прикрасить ваш не тільки повсякденний стіл, але і навіть званий обід. Таке ласощі завжди нагадає про затишному будинку, дружній родині й безтурботному дитинстві.

Торт «Монастирська хата» з вишнею та згущеним молоком


Інгредієнти:
Для тіста:

  • маргарин - 250 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • сметана - 200 мл


  • Для начинки:

  • вишня без кісточок - 700 г;

  • цукор - за смаком.


  • Для крему:

  • варена згущене молоко - 400 р;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Для посипання:

  • волоські горіхи;

  • тертий шоколад;

  • кокосова стружка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як спекти торт «Монастирська хата» з вишнею. Отже, ягоду викладаємо в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сік. Борошно просіваємо в окрему миску. Охолоджений маргарин нарізаємо, з'єднуємо з борошном і перетираємо до утворення крихти. В отриману масу виливаємо сметану і гарненько вимішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо миску і відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього поділяємо тісто на 15 рівних частин, кожну з яких скачуємо спочатку ковбаскою, а потім розкачуємо прямокутником. На кожен шматочок викладаємо вишню, присипану за бажанням цукром. Потім ретельно з'єднуємо і заліплюємо краю, формуючи трубочку. Перекладаємо «колоди» на змащене деко, ставимо в духовку і випікаємо хвилин 30.
    А цим часом робимо поки масляний крем . Для цього з'єднуємо розм'якшене масло з вареним згущеним молоком і вимішуємо масу до пишноти. Тепер беремо плоске блюдо, викладаємо на нього 5 трубочок, промазуємо їх кремом, зверху кладемо ще 4 трубочки - крем і так далі. Коли викладені всі трубочки, змащуємо боки торта кремом, а для посипання трьом шоколад і змішуємо його з горіхами. Можете використовувати і іншу присипку - кокосову стружку, горіхи, тертий шоколад. Обсипаємо посипкою весь торт і даємо йому просочитися без холодильника хоча б 1 годину.

    Торт «Монастирська хата» з вишнею та заварним кремом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • сметана - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • маргарин - 250 г;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • вишня.


  • Для крему:

  • молоко - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 05 склянки;

  • борошно - 05 ст. ложки;

  • крохмаль - 05 ст. ложки;

  • масло вершкове - 100 г.


  • Приготування
    Борошно змішуємо зі сметанкою і цукром, додаємо дрібку солі, додаємо масло, рубаємо все до утворення крихти і однорідного тіста. Потім прибираємо його в холодильник на 2 години, а самі робимо поки начинку і крем. Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і додаємо цукор.
    Далі готуємо заварний крем. Для цього відливаємо в окрему ємність трохи молока і розвести в ньому крохмаль і борошно так, щоб не було грудочок. Залишилося молоко збиваємо з курячим жовтком і цукровим піском. Ставимо суміш на плиту і доводимо до кипіння. Потім акуратно виливаємо молоко і варимо, постійно заважаючи, до тих пір, поки крем не почне загусати. Потім відставляємо сковороду в сторону і залишаємо остигати. Коли крем стане практично прохолодним, починаємо його збивати, поступово додаючи вершкове масло. Після цього
    Торт «Монастирська хата» з вишнею
    прибираємо готову масу в холодильник.
    Через дві години дістаємо тісто, кладемо його на стіл і ділимо на 3 рівних шматка. Кожен шматочок розгортаємо в квадрат зі сторонами близько 30 см і розрізаємо його на 5 рівних смужок. На кожну смужку кладемо в ряд ягоди, загортаємо трубочки і защипуємо тісто зверху. Готові трубочки укладаємо на деко і випікаємо близько 20 хвилин при високій температурі. В результаті у вас повинно вийти 15 «колод», начинених вишнею. Торт викладаємо на велике блюдо у формі пірамідки, промазуючи кожен шар заварним кремом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
    Рецепт торта «Монастирська хата»
    Рецепт торта «Монастирська хата»
    Торт «Монастирська хата» можна назвати витвором мистецтва. Він дуже гарний на вигляд, а його смак приголомшує уяву. Не вірите? А ви спробуйте його
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
    Торт з вишнею
    Торт з вишнею
    Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,
    Торт з ананасами
    Торт з ананасами
    Не знаєте такого новенького і цікавого зробити до чаю для домочадців? У нас є для вас є відмінне рішення - торт з ананасами. Давайте дізнаємося
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з