Торт «Монастирська хата» з вишнею
Торт «Монастирська хата» з вишнею чудово прикрасить ваш не тільки повсякденний стіл, але і навіть званий обід. Таке ласощі завжди нагадає про затишному будинку, дружній родині й безтурботному дитинстві.
Інгредієнти:
Для тіста:
маргарин - 250 г;
борошно - 2 ст.;
сметана - 200 мл
Для начинки:
вишня без кісточок - 700 г;
цукор - за смаком.
Для крему:
варена згущене молоко - 400 р;
вершкове масло - 200 р.
Для посипання:
волоські горіхи;
тертий шоколад;
кокосова стружка.
Приготування
Зараз розповімо, як спекти торт «Монастирська хата» з вишнею. Отже, ягоду викладаємо в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сік. Борошно просіваємо в окрему миску. Охолоджений маргарин нарізаємо, з'єднуємо з борошном і перетираємо до утворення крихти. В отриману масу виливаємо сметану і гарненько вимішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо миску і відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього поділяємо тісто на 15 рівних частин, кожну з яких скачуємо спочатку ковбаскою, а потім розкачуємо прямокутником. На кожен шматочок викладаємо вишню, присипану за бажанням цукром. Потім ретельно з'єднуємо і заліплюємо краю, формуючи трубочку. Перекладаємо «колоди» на змащене деко, ставимо в духовку і випікаємо хвилин 30.
А цим часом робимо поки масляний крем . Для цього з'єднуємо розм'якшене масло з вареним згущеним молоком і вимішуємо масу до пишноти. Тепер беремо плоске блюдо, викладаємо на нього 5 трубочок, промазуємо їх кремом, зверху кладемо ще 4 трубочки - крем і так далі. Коли викладені всі трубочки, змащуємо боки торта кремом, а для посипання трьом шоколад і змішуємо його з горіхами. Можете використовувати і іншу присипку - кокосову стружку, горіхи, тертий шоколад. Обсипаємо посипкою весь торт і даємо йому просочитися без холодильника хоча б 1 годину.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
сметана - 1 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
маргарин - 250 г;
сіль - щіпка.
Для начинки:
вишня.
Для крему:
молоко - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
цукор - 05 склянки;
борошно - 05 ст. ложки;
крохмаль - 05 ст. ложки;
масло вершкове - 100 г.
Приготування
Борошно змішуємо зі сметанкою і цукром, додаємо дрібку солі, додаємо масло, рубаємо все до утворення крихти і однорідного тіста. Потім прибираємо його в холодильник на 2 години, а самі робимо поки начинку і крем. Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і додаємо цукор.
Далі готуємо заварний крем. Для цього відливаємо в окрему ємність трохи молока і розвести в ньому крохмаль і борошно так, щоб не було грудочок. Залишилося молоко збиваємо з курячим жовтком і цукровим піском. Ставимо суміш на плиту і доводимо до кипіння. Потім акуратно виливаємо молоко і варимо, постійно заважаючи, до тих пір, поки крем не почне загусати. Потім відставляємо сковороду в сторону і залишаємо остигати. Коли крем стане практично прохолодним, починаємо його збивати, поступово додаючи вершкове масло. Після цього прибираємо готову масу в холодильник.
Через дві години дістаємо тісто, кладемо його на стіл і ділимо на 3 рівних шматка. Кожен шматочок розгортаємо в квадрат зі сторонами близько 30 см і розрізаємо його на 5 рівних смужок. На кожну смужку кладемо в ряд ягоди, загортаємо трубочки і защипуємо тісто зверху. Готові трубочки укладаємо на деко і випікаємо близько 20 хвилин при високій температурі. В результаті у вас повинно вийти 15 «колод», начинених вишнею. Торт викладаємо на велике блюдо у формі пірамідки, промазуючи кожен шар заварним кремом.
Торт «Монастирська хата» з вишнею та згущеним молоком
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Для посипання:
Приготування
Зараз розповімо, як спекти торт «Монастирська хата» з вишнею. Отже, ягоду викладаємо в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сік. Борошно просіваємо в окрему миску. Охолоджений маргарин нарізаємо, з'єднуємо з борошном і перетираємо до утворення крихти. В отриману масу виливаємо сметану і гарненько вимішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо миску і відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього поділяємо тісто на 15 рівних частин, кожну з яких скачуємо спочатку ковбаскою, а потім розкачуємо прямокутником. На кожен шматочок викладаємо вишню, присипану за бажанням цукром. Потім ретельно з'єднуємо і заліплюємо краю, формуючи трубочку. Перекладаємо «колоди» на змащене деко, ставимо в духовку і випікаємо хвилин 30.
А цим часом робимо поки масляний крем . Для цього з'єднуємо розм'якшене масло з вареним згущеним молоком і вимішуємо масу до пишноти. Тепер беремо плоске блюдо, викладаємо на нього 5 трубочок, промазуємо їх кремом, зверху кладемо ще 4 трубочки - крем і так далі. Коли викладені всі трубочки, змащуємо боки торта кремом, а для посипання трьом шоколад і змішуємо його з горіхами. Можете використовувати і іншу присипку - кокосову стружку, горіхи, тертий шоколад. Обсипаємо посипкою весь торт і даємо йому просочитися без холодильника хоча б 1 годину.
Торт «Монастирська хата» з вишнею та заварним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Приготування
Борошно змішуємо зі сметанкою і цукром, додаємо дрібку солі, додаємо масло, рубаємо все до утворення крихти і однорідного тіста. Потім прибираємо його в холодильник на 2 години, а самі робимо поки начинку і крем. Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і додаємо цукор.
Далі готуємо заварний крем. Для цього відливаємо в окрему ємність трохи молока і розвести в ньому крохмаль і борошно так, щоб не було грудочок. Залишилося молоко збиваємо з курячим жовтком і цукровим піском. Ставимо суміш на плиту і доводимо до кипіння. Потім акуратно виливаємо молоко і варимо, постійно заважаючи, до тих пір, поки крем не почне загусати. Потім відставляємо сковороду в сторону і залишаємо остигати. Коли крем стане практично прохолодним, починаємо його збивати, поступово додаючи вершкове масло. Після цього прибираємо готову масу в холодильник.
Через дві години дістаємо тісто, кладемо його на стіл і ділимо на 3 рівних шматка. Кожен шматочок розгортаємо в квадрат зі сторонами близько 30 см і розрізаємо його на 5 рівних смужок. На кожну смужку кладемо в ряд ягоди, загортаємо трубочки і защипуємо тісто зверху. Готові трубочки укладаємо на деко і випікаємо близько 20 хвилин при високій температурі. В результаті у вас повинно вийти 15 «колод», начинених вишнею. Торт викладаємо на велике блюдо у формі пірамідки, промазуючи кожен шар заварним кремом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати торт "Медовик"?
Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
Рецепт торта «Монастирська хата»
Торт «Монастирська хата» можна назвати витвором мистецтва. Він дуже гарний на вигляд, а його смак приголомшує уяву. Не вірите? А ви спробуйте його
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
Торт з вишнею
Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,
Торт з ананасами
Не знаєте такого новенького і цікавого зробити до чаю для домочадців? У нас є для вас є відмінне рішення - торт з ананасами. Давайте дізнаємося
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з