Торт «Монастирська хата» з вишнею чудово прикрасить ваш не тільки повсякденний стіл, але і навіть званий обід. Таке ласощі завжди нагадає про затишному будинку, дружній родині й безтурботному дитинстві.
Торт «Монастирська хата» з вишнею та згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин - 250 г; борошно - 2 ст.; сметана - 200 мл Для начинки:
вишня без кісточок - 700 г; цукор - за смаком. Для крему:
варена згущене молоко - 400 р; вершкове масло - 200 р. Для посипання:
волоські горіхи; тертий шоколад; кокосова стружка. Приготування Зараз розповімо, як спекти торт «Монастирська хата» з вишнею. Отже, ягоду викладаємо в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сік. Борошно просіваємо в окрему миску. Охолоджений маргарин нарізаємо, з'єднуємо з борошном і перетираємо до утворення крихти. В отриману масу виливаємо сметану і гарненько вимішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо миску і відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього поділяємо тісто на 15 рівних частин, кожну з яких скачуємо спочатку ковбаскою, а потім розкачуємо прямокутником. На кожен шматочок викладаємо вишню, присипану за бажанням цукром. Потім ретельно з'єднуємо і заліплюємо краю, формуючи трубочку. Перекладаємо «колоди» на змащене деко, ставимо в духовку і випікаємо хвилин 30.
А цим часом робимо поки масляний крем . Для цього з'єднуємо розм'якшене масло з вареним згущеним молоком і вимішуємо масу до пишноти. Тепер беремо плоске блюдо, викладаємо на нього 5 трубочок, промазуємо їх кремом, зверху кладемо ще 4 трубочки - крем і так далі. Коли викладені всі трубочки, змащуємо боки торта кремом, а для посипання трьом шоколад і змішуємо його з горіхами. Можете використовувати і іншу присипку - кокосову стружку, горіхи, тертий шоколад. Обсипаємо посипкою весь торт і даємо йому просочитися без холодильника хоча б 1 годину.
Торт «Монастирська хата» з вишнею та заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; сметана - 1 ст.; цукор - 2 ст. ложки; маргарин - 250 г; сіль - щіпка. Для начинки:
вишня. Для крему:
молоко - 1 ст.; яйце - 1 шт.; цукор - 05 склянки; борошно - 05 ст. ложки; крохмаль - 05 ст. ложки; масло вершкове - 100 г. Приготування Борошно змішуємо зі сметанкою і цукром, додаємо дрібку солі, додаємо масло, рубаємо все до утворення крихти і однорідного тіста. Потім прибираємо його в холодильник на 2 години, а самі робимо поки начинку і крем. Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і додаємо цукор.
Далі готуємо заварний крем. Для цього відливаємо в окрему ємність трохи молока і розвести в ньому крохмаль і борошно так, щоб не було грудочок. Залишилося молоко збиваємо з курячим жовтком і цукровим піском. Ставимо суміш на плиту і доводимо до кипіння. Потім акуратно виливаємо молоко і варимо, постійно заважаючи, до тих пір, поки крем не почне загусати. Потім відставляємо сковороду в сторону і залишаємо остигати. Коли крем стане практично прохолодним, починаємо його збивати, поступово додаючи вершкове масло. Після цього
прибираємо готову масу в холодильник.
Через дві години дістаємо тісто, кладемо його на стіл і ділимо на 3 рівних шматка. Кожен шматочок розгортаємо в квадрат зі сторонами близько 30 см і розрізаємо його на 5 рівних смужок. На кожну смужку кладемо в ряд ягоди, загортаємо трубочки і защипуємо тісто зверху. Готові трубочки укладаємо на деко і випікаємо близько 20 хвилин при високій температурі. В результаті у вас повинно вийти 15 «колод», начинених вишнею. Торт викладаємо на велике блюдо у формі пірамідки, промазуючи кожен шар заварним кремом.