Якщо ви хочете спекти щось новеньке і здивувати всіх своїми кулінарними здібностями, то пропонуємо вам приготувати незвичайний, але дуже смачний торт. Торт «Монастирська хата», а також багато інші десерти, має багато різних назв. Як тільки його не називають: і «Вишнева гора», і «Соти», і навіть «Курінь». Трубочки теж можуть бути різними за складом - медові, листкові, пісочний. Але від назви і заміни начинок смак торта не псується.
Начинку для цього ласощі зазвичай роблять з вишні, але деякі гурмани люблять заміняти її на чорнослив, черешню і навіть ананаси. А ще можна використовувати сухофрукти, горіхи, шоколад - все залежить тільки від ваших смакових уподобань і фантазії.
Як спекти торт «Монастирська хата»? Давайте розглянемо з вами класичний рецепт приготування торта «Монастирська хата» з вишнею, а ви самі для себе потім виберіть будь-яку начинку.
Як приготувати торт «Монастирська хата»?
Інгредієнти: Для тіста:
сметана 20% - 200 г; сода - 05 ч. ложки; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 200 г; сіль - 1 ч. ложка; борошно - 3 5 ст. Для начинки:
вишня без кісточок - 500 г; крохмаль - 1 ст. ложка. Для крему:
сметана 30% - 500 г; цукрова пудра - 1 ст.; шоколад для прикраси. Приготування Для приготування цього торта ви можете взяти як свіжу, так і заморожену вишню. Якщо хочете, додайте до неї трохи червоної смородини, журавлини, тоді кислинка буде більш очевиднішою.
Отже, приступимо до покрокового рецептом приготування торта монастирська ізба. Викладає сметану в миску, додаємо до неї соду і гарненько розмішуємо. В інший тарілочці розтираємо заздалегідь викладене і вже розтоплене вершкове масло з цукром до однорідного стану. Додаємо до перетертому маслу сметану з содою і все перемішуємо. Поступово починаємо додавати борошно до тих пір, поки не вийде м'яке, не прилипающее до рук тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в холодильник на 15 години. По закінченню часу, дістаємо наше тісто і поділяємо його на 15 однакових частин. Скачуємо кульки і прибираємо їх в холодильник, залишивши на столі тільки один шматочок тіста, з яким ми будемо працювати. Інші кульки будемо діставати по одному по мірі їх потреби.
Для приготування начинки для торта «Монастирская изба» за рецептом змішуємо заморожену вишню з крохмалем і залишаємо поруч. З скачуємо кульки джгутик довжиною приблизно 20 см і шириною близько 7 див. На середину смужки викладаємо тонку ланцюжок з ягід і ретельно защепляем бічній і верхній зріз трубочки.
Викладаємо всі трубочки зрізом вниз на деко, заздалегідь змащений маслом, і робимо в них невеликі проколи зубочисткою, щоб у процесі випікання вони не вибухнули. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 20 хвилин, до золотистого кольору.
Поки готові трубочки остигають, ми з вами приготуємо крем. Для цього збиваємо сметану з цукровою пудрою до однорідної густого стану. Замість крему можна використовувати згущене молоко, тоді у вас вийде торт «Монастирська хата» зі згущеним молоком.
Викладаємо на блюдо близько один до одного 5 трубочок і зверху гарненько промазуємо кремом. Потім зверху у проміжки кладемо ще 4 палички, знову змащуємо кремом. Далі ще 3 палички - крем - 2 трубочки - крем - 1 паличка - і знову крем. В процесі промазування шарів кремом, не жалійте його, так як тісто в трубочках суховатое і, якщо крему буде замало, торт не просочиться і вийде сухим. Залишилися кремом добре промажте скати даху і поставте готовий торт в холодильник, щоб він добре просочився. Перед подачею на стіл прикрасьте торт тертим шоколадом і горіхами.