Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шарлотка з вишнею

Шарлотка з вишнею

17-01-2015, 21:51
3 794
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом, але дуже часто так називають і інші фруктові пироги. Шарлотка з вишнею виходить особливо повітряної, легкої і просто тане в роті. А пікантна ягідна кислинка надає пирога вишуканий і незвичайний смак.

Рецепт шарлотки з вишнею


Інгредієнти:

  • цукор - 150 г;

  • борошно - 150 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • свіжа вишня - 400 г;

  • сіль - щіпка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати шарлотку з вишнею. Отже, жовтки відділяємо від білків і останні збиваємо міксером з сіллю до стійкої пишної маси. Жовтки ж змішуємо з цукровим піском і теж збиваємо. Потім всипаємо борошно і розминаємо руками до отримання крихти. Після цього викладаємо яєчні білки і обережно перемішуємо. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і присипаємо злегка борошном. Далі виливаємо половину тіста і розрівнюємо ложкою. Зверху укладаємо шар вишні без кісточок і заливаємо другою половиною тіста. Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 40 хвилин при 150 градусах.

    Шарлотка з вишнею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • заморожена вишня - 200 г;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • яблука - 5 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 5 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • пудра цукрова.


  • Приготування
    Для приготування шарлотки з замороженої вишнею, яйця збиваємо з цукром в міцну піну. Потім поступово додаємо борошно і перемішуємо все ложкою. Далі ділимо тісто на 3 рівні частини і в одну з них кладемо какао . Тепер беремо чашу мультиварки, змащуємо її маслом і викладаємо спочатку 2 ложки білого тіста, 1 - коричневого. Потім покриваємо шаром подрібненого часточками яблук, знову поливаємо тестом. Далі викладаємо вишню, потім тісто, яблука і тісто. Після цього виставляємо режим «Випічка» і готуємо пиріг хвилин 75. Дістаємо шарлотку з яблуками і вишнею з мультиварки, використовуючи контейнер-пароварки і посипаємо цукровою пудрою.

    Шоколадна шарлотка з вишнею


    Інгредієнти:

  • заморожена вишня без кісточок - 150 г;

  • коньяк - 50 мл;

  • шоколад гіркий - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • маргарин - 50 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • розпушувач - 10 р.


  • Приготування
    Вишню заливаємо коньяком і залишаємо на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром і розтопленим маргарином. Додаємо шоколад, порціями всипаємо борошно з розпушувачем і гарненько перемішуємо. Потім викладаємо на тісто вишня в коньяку і виливаємо масу у форму, застелену папером для випічки. Відправляємо пиріг на 35 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Готовий торт шарлотка з вишнею обережно виймаємо з форми, знімаємо папір і даємо йому трохи охолонути на решітці. Після чого розрізаємо ласощі на порції і подаємо до чаю.

    Шарлотка з сиром та вишнями


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • манка - 1 ст.;

  • вишня - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукрова пудра;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Шарлотка з вишнею
    Вишню промиваємо, витягаємо з неї кісточки, перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо цукром. Даємо їм трохи постояти, щоб кристали цукру повністю розчинилися. Потім додаємо сир, розбиваємо куряче яйце, кладемо трохи соди, висипаємо манку. У самому кінці додаємо розтоплене вершкове масло і все ретельно перемішуємо.
    Тепер форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо сирну масу рівномірним шаром у форму для випічки і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо пиріг протягом 35 хвилин до появи апетитною і приємною рум'яної скоринки. Потім дістаємо готову шарлотку з духовки і даємо їй трохи охолонути. Ось і все, залишилося тільки прикрасити ласощі цукровою пудрою і подати до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шарлотка з яблуками в мультиварці
    Шарлотка з яблуками в мультиварці
    Шарлотка - смачний ароматний пиріг, який традиційно готується з яблуками. Але якщо ви хочете приготувати десерт швидше, рекомендуємо вам скористатися
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Шарлотка з бананами
    Шарлотка з бананами
    Всі ми знаємо, що шарлотка - це яблучний пиріг в класичному варіанті. Але багато господинь вже давно готують її з додаванням різноманітних фруктів. І
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як