Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом, але дуже часто так називають і інші фруктові пироги. Шарлотка з вишнею виходить особливо повітряної, легкої і просто тане в роті. А пікантна ягідна кислинка надає пирога вишуканий і незвичайний смак.
Рецепт шарлотки з вишнею
Інгредієнти: цукор - 150 г; борошно - 150 г; яйце - 4 шт.; свіжа вишня - 400 г; сіль - щіпка; рослинне масло. Приготування Давайте розберемося, як приготувати шарлотку з вишнею. Отже, жовтки відділяємо від білків і останні збиваємо міксером з сіллю до стійкої пишної маси. Жовтки ж змішуємо з цукровим піском і теж збиваємо. Потім всипаємо борошно і розминаємо руками до отримання крихти. Після цього викладаємо яєчні білки і обережно перемішуємо. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і присипаємо злегка борошном. Далі виливаємо половину тіста і розрівнюємо ложкою. Зверху укладаємо шар вишні без кісточок і заливаємо другою половиною тіста. Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 40 хвилин при 150 градусах.
Шарлотка з вишнею в мультиварці
Інгредієнти: заморожена вишня - 200 г; какао - 2 ст. ложки; яблука - 5 шт.; цукор - 1 ст.; яйце - 5 шт.; борошно - 1 ст.; пудра цукрова. Приготування Для приготування шарлотки з замороженої вишнею, яйця збиваємо з цукром в міцну піну. Потім поступово додаємо борошно і перемішуємо все ложкою. Далі ділимо тісто на 3 рівні частини і в одну з них кладемо какао . Тепер беремо чашу мультиварки, змащуємо її маслом і викладаємо спочатку 2 ложки білого тіста, 1 - коричневого. Потім покриваємо шаром подрібненого часточками яблук, знову поливаємо тестом. Далі викладаємо вишню, потім тісто, яблука і тісто. Після цього виставляємо режим «Випічка» і готуємо пиріг хвилин 75. Дістаємо шарлотку з яблуками і вишнею з мультиварки, використовуючи контейнер-пароварки і посипаємо цукровою пудрою.
Шоколадна шарлотка з вишнею
Інгредієнти: заморожена вишня без кісточок - 150 г; коньяк - 50 мл; шоколад гіркий - 100 г; яйце - 3 шт.; цукор - 1 ст.; маргарин - 50 г; борошно - 1 ст.; розпушувач - 10 р. Приготування Вишню заливаємо коньяком і залишаємо на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром і розтопленим маргарином. Додаємо шоколад, порціями всипаємо борошно з розпушувачем і гарненько перемішуємо. Потім викладаємо на тісто вишня в коньяку і виливаємо масу у форму, застелену папером для випічки. Відправляємо пиріг на 35 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Готовий торт шарлотка з вишнею обережно виймаємо з форми, знімаємо папір і даємо йому трохи охолонути на решітці. Після чого розрізаємо ласощі на порції і подаємо до чаю.
Шарлотка з сиром та вишнями
Інгредієнти: сир - 200 г; вершкове масло - 100 г; цукор - 1 ст.; манка - 1 ст.; вишня - 300 г; яйце - 1 шт.; цукрова пудра; сода - 1 ч. ложка. Приготування Вишню промиваємо, витягаємо з неї кісточки, перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо цукром. Даємо їм трохи постояти, щоб кристали цукру повністю розчинилися. Потім додаємо сир, розбиваємо куряче яйце, кладемо трохи соди, висипаємо манку. У самому кінці додаємо розтоплене вершкове масло і все ретельно перемішуємо.
Тепер форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо сирну масу рівномірним шаром у форму для випічки і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо пиріг протягом 35 хвилин до появи апетитною і приємною рум'яної скоринки. Потім дістаємо готову шарлотку з духовки і даємо їй трохи охолонути. Ось і все, залишилося тільки прикрасити ласощі цукровою пудрою і подати до столу!