Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Клафуті - рецепт

5-01-2015, 10:34
1 019
Клафуті - рецепт
Клафуті - класичний і один з найстаріших французьких десертів. Родом він з Ліможа. Клафуті виглядає як звичайний фруктовий пиріг, але оскільки його основу становить рідке яєчне тісто, на смак це більше млинець з начинкою в оригінальній подачі. І як млинці можна їсти з чим завгодно (яскравий тому приклад - млинці з фаршем ), так і клафуті готують не тільки солодкими, з фруктами і ягодами, але і солоними - з морепродуктів, птицею або грибами.

Пиріг клафуті з куркою в мультиварці


Інгредієнти:

  • грудка куряча - 600 г;

  • оливки чорні - 12 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • крохмаль кукурудзяний - 1 ст. ложка;

  • молоко - 15 склянки;

  • сир твердий - 50 г;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку і розминаємо виделкою м'якоть в не дуже однорідне пюре. Крохмаль розводимо трьома столовими ложками молока. Окремо збиваємо яйця, поступово вливаючи молоко, що залишилося. З'єднуємо з крохмалем. Додаємо курку, томати. Солимо, перчимо. Все ретельно перемішуємо.
    Добре змащуємо чашу мультиварки, не тільки дно, але і з боків. Виливаємо отриману масу. Розрівнюємо, зверху викладаємо половинки оливок, посипаємо тертим сиром. Включаємо режим «Випічка» на 25 хвилин. Щоб благополучно витягти клафуті, потрібно дати йому повністю охолонути. Оскільки пиріг виходить дуже ніжним, він може просто розвалитися. Подаємо клафуті з зеленим салатом.

    Клафуті з чорницею


    Інгредієнти:

  • мигдаль - 85 м;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • борошно - 25 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • жовток - 4шт.;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 15 ст.;

  • чорниця - 400 г;

  • масло вершкове - 10 г;

  • пудрасахарная - 1 ст. ложка;

  • сіль морська - 1 щіпка.


  • Приготування
    Клафуті - рецепт

    Як приготувати клафуті з чорницею? Мигдаль обсмажуємо і подрібнюємо на кавомолці в порошок. Змішуємо його з просіяним борошном, цукром і сіллю. Додаємо яйця і жовтки, вливаємо вершки. Збиваємо в блендері тісто до однорідності.
    Чорницю перебираємо, промиваємо і висушуємо. Викладаємо ягоди на дно змащені маслом формочки для запікання, заливаємо зверху тістом і відправляємо на 20 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Коли клафуті піднімуться і зарум'яняться, вимикаємо духовку і даємо їм трохи охолонути. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Заварюємо зелений чай і насолоджуємося неспішним недільним ранком з солодким десертом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тарт татен з яблуками
    Тарт татен з яблуками
    Тарт татен - класичний французький десерт. Готувати його не дуже просто, але основна складність стосується лише тіста, а тому зробити цей пиріг можна
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
    Террін з курки
    Террін з курки
    Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького
    Клафуті з черешнею
    Клафуті з черешнею
    Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з