Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Клафуті з черешнею

Клафуті з черешнею

5-01-2015, 10:10
1 806
Клафуті з черешнею
Клафуті - французький десерт, що володіє одночасно ознаками пирога і запіканки. Клафуті готують наступним чином: фрукти закладають в змащені маслом форми, заливають рідким яєчним тестом і запікають. Класичний клафуті готують зі свіжої вишні з кісточками, проте в даний час більш популярні рецепти, в яких використовуються фрукти без кісточок (іноді свіжі, іноді консервовані). Клафуті готують не тільки з вишні, але і, наприклад, з черешні та/або інших фруктів. У разі використання великих фруктів їх подрібнюють.

Як приготувати клафуті з черешнею?


Інгредієнти:

  • черешня будь-якого сорту - 400 г;

  • масло вершкове натуральне - 30-50 г;

  • борошно пшеничне - 100 г;

  • цукор (можна у вигляді пудри) - 150 г;

  • молоко середньої жирності - 400 мл;

  • вишневий лікер - 2 ст. ложки;

  • яйце - 4 шт.


  • Приготування
    Черешню вимиємо і акуратно видаляємо кісточки. Вогнетривку Форму змажемо маслом і викладемо в неї черешню (зручно використовувати роз'ємні форми або силіконові).
    Взобьем яйця з цукром за допомогою віночка або міксером на малих обертах. Увіллємо молоко, лікер і додамо просіяне борошно. Ретельно перемішати, щоб не було грудок. Густота тіста повинна бути приблизно як у рідкої сметани.
    Заллємо черешню у формі тестом. Випікаємо в духовій шафі, розігрітій до 180-200 градусів за С, протягом близько 35 хвилин. Готовий гарячий клафуті можна присипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
    Щоб приготувати ванільний клафуті з черешнею, треба лише додати в тісто 2 щіпки натуральної ванілі (або можна замінити більш дешевим ванільним цукром). У цьому варіанті краще використовувати білу черешню. Вишневий лікер замінимо лимонним (або можна використовувати ром, бренді).
    Щоб приготувати шоколадний клафуті з черешнею, включаємо до складу тесту (див. вище) какао-порошок в
    Клафуті з черешнею
    кількості 1-3 ст. ложок. Ваніль можна замінити корицею. Какао-порошок перед додаванням в тісто слід перемішати з цукровою пудрою, щоб не було грудочок.
    Готовий шоколадний клафуті з черешнею має сенс облити шоколадним кремом , який можна приготувати з натуральних молочних вершків або йогурту і розтопленого готового чорного шоколаду і/або какао-порошку (додавайте його в вершки в суміші з цукром). Можна використовувати не крем, а шоколадну або шоколадно-фруктову глазур. Поверхня клафуті буде добре присипати тертим шоколадом. Подавати клафуті можна з чаєм, кавою, каркаде, мате, ройбушем, гарячим узваром, натуральними соками, а також гарячим шоколадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мафіни з вишнею
    Мафіни з вишнею
    Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька
    Клафуті - рецепт
    Клафуті - рецепт
    Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
    Террін з курки
    Террін з курки
    Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з