Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мафіни з вишнею

Мафіни з вишнею

17-01-2015, 22:10
5 304
Мафіни з вишнею
Мафіни - прекрасний вибір випічки під чай, кофе, мате, ройбуш або компот. Особливо гарні шоколадні мафіни з вишнею або іншими фруктами. Можна використовувати вишню свіжу, заморожену або консервованої у власному соку. Зрозуміло, ще будуть потрібні форми, дуже зручні, силіконові.

Рецепт шоколадних мафінів з вишнею


Інгредієнти:

  • вершкове натуральне масло - 100 г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • цукор-пісок - 80 г;

  • борошно пшеничне - близько 2-х склянок;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки з гіркою»;

  • щіпка соди, погашеної оцтом;

  • щіпка ванілі;

  • вишня - 60-80 ягід без кісточок;

  • трохи готового шоколаду для прикраси.


  • Приготування
    Цукор змішаємо з какао так, щоб не було грудочок. Покладемо ванілін, розм'якшене вершкове масло, все це ретельно вимесим міксером. По одному додаємо яйця, продовжуючи змішувати. У борошно (обов'язково просіяне) додаємо дрібку погашеної соди і з'єднуємо в мисці з шоколадно-масляно-цукрово-яєчною сумішшю. Вимішуємо тісто ретельно, можна міксером. Воно повинно вийти не дуже густе.
    Змащуємо вершковим маслом форми і акуратно наповнюємо їх тістом на 2/3 глибини - в процесі випічки тісто підніметься. Додаємо в кожну склянку по 5-7 вишень, акуратно утоплюючи їх (не повністю) в тісті. Плоди не повинні бути мокрими. Якщо використовуєте консервовані, потримайте хвилин 8 в друшляку або на серветці.
    Випікаємо мафіни в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом близько 25 хвилин. Готовність визначається за видом і за допомогою дерев'яної зубочистки. Прикрашаємо ще теплі мафіни тертим шоколадом, можна ще присипати цукровою пудрою. Подаємо шоколадні мафіни теплими або остиглими.

    Шоколадно-сирні маффіни з вишнею


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - близько 2 склянок;

  • сир натуральний середньої жирності (без добавок) - 200 г;

  • вершкове масло натуральне - 120-150 г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • цукор-пісок - 80 г;

  • какао-порошок - 2-3 ст. ложки з гіркою»;

  • щіпка соди, погашеної оцтом;

  • щіпка ванілі;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • вишня - 60-80 ягід без кісточок;

  • трохи готового шоколаду для прикраси.


  • Приготування
    Мафіни з вишнею

    Змішуємо половину цукру з какао, ваніліном і яєчними білками. Ретельно збиваємо міксером. Другу половину цукру змішуємо з яєчним жовтком і сиром, і теж збиваємо. Змішуємо все в миску і додаємо просіяне борошно, дрібку погашеної соди і ложку коньяку.
    Ретельно вимішуємо тісто (краще міксером). Змащуємо форми і заповнюємо тістом на 2/3 глибини. Вишні утапливаем в тісті (по 4-5 шт.) Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом 25 хвилин. Готові мафіни з сиром і вишнею трохи охолоджуємо і посипаємо тертим шоколадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадні мафіни - рецепт
    Шоколадні мафіни - рецепт
    Шоколадні мафіни - один з найпопулярніших десертів. Їх рецептів існує дуже багато, тому ми відібрали для вас найцікавіші. З цієї статті ви
    Сирні маффіни
    Сирні маффіни
    Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
    Мафіни з малиною
    Мафіни з малиною
    Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
    Мафіни з чорною смородиною
    Мафіни з чорною смородиною
    Чорна смородина - безперечно корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. Її досить широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми