Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мафіни з чорною смородиною

Мафіни з чорною смородиною

17-01-2015, 22:10
4 046
Мафіни з чорною смородиною
Чорна смородина є дуже цінною ягодою з-за високого вмісту у своєму складі, вітаміну С. В кулінарії смородина частіше зустрічається у вигляді варення, воно добре допомагає при простудних захворюваннях. Ягоди також сушать або заморожують. Набагато рідше чорну смородину використовують в якості начинки для випічки. А даремно, смородина досить цікава в пирогах, мафінах.
Секрет в тому, що для чорної смородини потрібно трохи більше цукру, ніж зазвичай описується в рецептах. Різкий смородиновий смак добре пом'якшує ваніль.
Щоб смородина була не занадто кислою, її потрібно трохи прокип'ятити. Але слід знати, що разом з кислотою піде і велика частина вітамінів та інших цінних елементів, якими так щедро нагородила чорну смородину природа.
Для маффінів з чорною смородиною, рецепт яких наведено нижче, краще брати свіжозібрані ягоди або варення густої консистенції.

Мафіни з чорною смородиною


Інгредієнти:

  • ягоди чорної смородини - 300 г;

  • борошно вищого сорту - 350 г;

  • цукор - 200 г;

  • вершкове масло розм'якшене - 200 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • ванільний цукор - 2 чайні ложки;

  • пекарський порошок - 2 чайні ложки.


  • Приготування
    Розтираємо масло, цукор і ванільний цукор. Масло цілком можна замінити вершковим маргарином. Вбиваємо яйця і перемішуємо. Старанно промиваємо ягоди чорної смородини і просушуємо. Ягоди кидаємо в приготовлену суміш. Туди ж висипаємо, поступово, і борошно з пекарським порошком. Замішуємо тісто.
    Мафіни з чорною смородиною
    Формочки для випічки натираємо маслом і обсипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Наповнюємо форми тестом наполовину. Випікаємо 30-35 хвилин в духовій шафі, дотримуючись температуру 180 градусів. Готові маффіни зі смородиною поливаємо шоколадом.
    У мафіни з чорною смородиною можна додати розмочений родзинки або порізаний на шматочки чорнослив. Спробуйте, це смачно і корисно.
    Любителів цих ласощів неодмінно припадуть до душі мафіни з сиром і шинкою або родзинками , які чудово прикрасять ваш сніданок.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лікер з чорної смородини
    Лікер з чорної смородини
    Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
    Смузі з смородини
    Смузі з смородини
    У смородині міститься велика кількість вітаміну С, що набагато більше, ніж у цитрусових. І зараз ми вам розповімо, як зробити корисний і смачний
    Компот з чорної смородини
    Компот з чорної смородини
    Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
    Пиріг зі смородиною
    Пиріг зі смородиною
    Пиріг з чорною смородиною. Який же він смачний виходить, коли правильний рецепт знаєш. Представлений матеріал розповість вам про те, як готувати
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен