Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг зі смородиною

Пиріг зі смородиною

17-01-2015, 22:35
2 974
Пиріг зі смородиною
Солодку випічку і пироги люблять всі. Піч їх можна з будь-якими начинками, але самі смачні виходять з фруктами і ягодами, наприклад, ананасовий пиріг або пиріг з замороженої малиною . Якщо ви любите такі десерти, то вам обов'язково сподобається пиріг з чорної смородини.

Пісний пиріг з чорною смородиною


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 15 склянки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • крижана вода - 6 ст. ложок;

  • сіль і сода - по щіпці.


  • Для начинки:

  • цукор - 2-3 ст. ложки;

  • заморожена смородина - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Просійте борошно і змішати її з цукром, сіллю, содою, ванільним цукром, водою і олією. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і поставте на годину в холодильник.
    Смородину розморозьте, з'єднайте її з цукром і борошном і добре перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві частини, так щоб одна була трохи більше іншої. Розкачати обидві частини і ту, що більше укладіть у форму, сформувавши невеликі бортики. Зверху розкладіть начинку з ягід і накрийте її другою частиною тіста.
    Защепніть краї пирога, змастіть його поверхню олією, присипте цукром і зробіть у середині невеликий отвір, через який буде виходити пар. Поставте пиріг в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-35 хвилин, і давши трохи охолонути, подавайте до столу.

    Пиріг зі смородиною в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 15 склянки;

  • вершкове масло - 125 г;

  • цукор - 285 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • картопляний крохмаль - 1 ч. ложка;

  • розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;

  • чорна смородина - 300-400 г;

  • ванілін - на кінчику ножа.


  • Приготування
    Жовтки відокремте від білків і відправте останні в холодильник. Борошно змішайте з розтопленим маслом, жовтками, 125 г цукру, ваніліном, 1 ч. ложкою розпушувача і замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.
    Дістаньте білки, збийте їх до стану піни, додайте до них залишки цукру, 15 ст. ложки борошна, крохмаль і решту розпушувач. Потім акуратно вмішайте в білкову масу смородину. Сформуйте з тіста кулю, чашу мультиварки змастіть маслом і покладіть тісто на дні, сформувавши бортики. Зверху викладіть всю начинку і готуйте пиріг в режимі «Випічка» 15 години.
    Зверніть увагу, що тут описаний рецепт пирога зі свіжої смородини, але її можна замінити на заморожену, тільки обов'язково злити всю зайву рідину.

    Пиріг зі смородиною і сиром


    Сирний пиріг зі смородиною - це відмінний варіант для тих мам, чиї діти не люблять сир в сирому вигляді.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • сир - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • ванілін - 1/2 ч. ложки;

  • чорна смородина - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Масло розтопіть, змішайте з цукром, борошном і розпушувачем і замісити тісто. Воно повинно вийти розсипчастим. За допомогою міксера збийте яйця з цукром, а потім додайте сир і ванілін, і продовжуйте збивати, поки у вас не вийде однорідна маса.
    Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї половину тіста, потім всю сирну начинку, і потім - другу частину тіста. Зверху розкладіть ягоди смородини. Випікайте сирний пиріг з чорною смородиною при 180 градусах 35 хвилин.

    Відкритий пиріг зі смородиною


    Інгредієнти:

  • дріжджове готове тісто - 700-800 г;
  • Пиріг зі смородиною

  • смородина - 300 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • цукрова пудра - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розділіть тісто на 2 частини, одну розкачати, викладіть у змащену маслом форму і поставте в тепло для расстойки. Смородину розтерти з цукром і викладіть її у форму на тісто. Другу частину теж розкачайте і поріжте тонкими пластинками. Викладіть їх поверх начинки у вигляді решітки, змастіть збитим яйцем і готуйте в духовці, нагрітій до 200 градусів 30-40 хвилин.
    Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і пробуйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Апельсиновий пиріг в мультиварці
    Апельсиновий пиріг в мультиварці
    Звичайно, апельсини і так смачні, проте якщо з них приготувати пиріг, та ще використовувати рецепт, який представлений в даному матеріалі, то ви не
    Сирно-банановий пиріг
    Сирно-банановий пиріг
    Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
    Пиріг з замороженої малиною
    Пиріг з замороженої малиною
    Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
    Пиріг з ківі
    Пиріг з ківі
    Вміння пекти пироги - це, так би язикати, надбання кожної господині. Хочете включити у свою колекцію ще один чудовий рецепт? Пиріг з ківі і готувати
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
    Пиріжки з гарбузом
    Пиріжки з гарбузом
    Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені