Пиріг зі смородиною
Солодку випічку і пироги люблять всі. Піч їх можна з будь-якими начинками, але самі смачні виходять з фруктами і ягодами, наприклад, ананасовий пиріг або пиріг з замороженої малиною . Якщо ви любите такі десерти, то вам обов'язково сподобається пиріг з чорної смородини.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 15 склянки;
цукор - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
ванільний цукор - 1 пакетик;
крижана вода - 6 ст. ложок;
сіль і сода - по щіпці.
Для начинки:
цукор - 2-3 ст. ложки;
заморожена смородина - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка.
Приготування
Просійте борошно і змішати її з цукром, сіллю, содою, ванільним цукром, водою і олією. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і поставте на годину в холодильник.
Смородину розморозьте, з'єднайте її з цукром і борошном і добре перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві частини, так щоб одна була трохи більше іншої. Розкачати обидві частини і ту, що більше укладіть у форму, сформувавши невеликі бортики. Зверху розкладіть начинку з ягід і накрийте її другою частиною тіста.
Защепніть краї пирога, змастіть його поверхню олією, присипте цукром і зробіть у середині невеликий отвір, через який буде виходити пар. Поставте пиріг в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-35 хвилин, і давши трохи охолонути, подавайте до столу.
Інгредієнти:
борошно - 15 склянки;
вершкове масло - 125 г;
цукор - 285 г;
яйця - 3 шт.;
картопляний крохмаль - 1 ч. ложка;
розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;
чорна смородина - 300-400 г;
ванілін - на кінчику ножа.
Приготування
Жовтки відокремте від білків і відправте останні в холодильник. Борошно змішайте з розтопленим маслом, жовтками, 125 г цукру, ваніліном, 1 ч. ложкою розпушувача і замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте білки, збийте їх до стану піни, додайте до них залишки цукру, 15 ст. ложки борошна, крохмаль і решту розпушувач. Потім акуратно вмішайте в білкову масу смородину. Сформуйте з тіста кулю, чашу мультиварки змастіть маслом і покладіть тісто на дні, сформувавши бортики. Зверху викладіть всю начинку і готуйте пиріг в режимі «Випічка» 15 години.
Зверніть увагу, що тут описаний рецепт пирога зі свіжої смородини, але її можна замінити на заморожену, тільки обов'язково злити всю зайву рідину.
Сирний пиріг зі смородиною - це відмінний варіант для тих мам, чиї діти не люблять сир в сирому вигляді.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 100 г;
борошно - 200 г;
цукор - 100 г;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка.
Для начинки:
сир - 200 г;
цукор - 100 г;
яйця - 2 шт.;
ванілін - 1/2 ч. ложки;
чорна смородина - 2 ст. ложки.
Приготування
Масло розтопіть, змішайте з цукром, борошном і розпушувачем і замісити тісто. Воно повинно вийти розсипчастим. За допомогою міксера збийте яйця з цукром, а потім додайте сир і ванілін, і продовжуйте збивати, поки у вас не вийде однорідна маса.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї половину тіста, потім всю сирну начинку, і потім - другу частину тіста. Зверху розкладіть ягоди смородини. Випікайте сирний пиріг з чорною смородиною при 180 градусах 35 хвилин.
Інгредієнти:
дріжджове готове тісто - 700-800 г;
смородина - 300 г;
яйця - 4 шт.;
цукор - 1 ст.;
цукрова пудра - 2 ч. ложки.
Приготування
Розділіть тісто на 2 частини, одну розкачати, викладіть у змащену маслом форму і поставте в тепло для расстойки. Смородину розтерти з цукром і викладіть її у форму на тісто. Другу частину теж розкачайте і поріжте тонкими пластинками. Викладіть їх поверх начинки у вигляді решітки, змастіть збитим яйцем і готуйте в духовці, нагрітій до 200 градусів 30-40 хвилин.
Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і пробуйте.
Пісний пиріг з чорною смородиною
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Просійте борошно і змішати її з цукром, сіллю, содою, ванільним цукром, водою і олією. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і поставте на годину в холодильник.
Смородину розморозьте, з'єднайте її з цукром і борошном і добре перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві частини, так щоб одна була трохи більше іншої. Розкачати обидві частини і ту, що більше укладіть у форму, сформувавши невеликі бортики. Зверху розкладіть начинку з ягід і накрийте її другою частиною тіста.
Защепніть краї пирога, змастіть його поверхню олією, присипте цукром і зробіть у середині невеликий отвір, через який буде виходити пар. Поставте пиріг в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-35 хвилин, і давши трохи охолонути, подавайте до столу.
Пиріг зі смородиною в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Жовтки відокремте від білків і відправте останні в холодильник. Борошно змішайте з розтопленим маслом, жовтками, 125 г цукру, ваніліном, 1 ч. ложкою розпушувача і замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте білки, збийте їх до стану піни, додайте до них залишки цукру, 15 ст. ложки борошна, крохмаль і решту розпушувач. Потім акуратно вмішайте в білкову масу смородину. Сформуйте з тіста кулю, чашу мультиварки змастіть маслом і покладіть тісто на дні, сформувавши бортики. Зверху викладіть всю начинку і готуйте пиріг в режимі «Випічка» 15 години.
Зверніть увагу, що тут описаний рецепт пирога зі свіжої смородини, але її можна замінити на заморожену, тільки обов'язково злити всю зайву рідину.
Пиріг зі смородиною і сиром
Сирний пиріг зі смородиною - це відмінний варіант для тих мам, чиї діти не люблять сир в сирому вигляді.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Масло розтопіть, змішайте з цукром, борошном і розпушувачем і замісити тісто. Воно повинно вийти розсипчастим. За допомогою міксера збийте яйця з цукром, а потім додайте сир і ванілін, і продовжуйте збивати, поки у вас не вийде однорідна маса.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї половину тіста, потім всю сирну начинку, і потім - другу частину тіста. Зверху розкладіть ягоди смородини. Випікайте сирний пиріг з чорною смородиною при 180 градусах 35 хвилин.
Відкритий пиріг зі смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть тісто на 2 частини, одну розкачати, викладіть у змащену маслом форму і поставте в тепло для расстойки. Смородину розтерти з цукром і викладіть її у форму на тісто. Другу частину теж розкачайте і поріжте тонкими пластинками. Викладіть їх поверх начинки у вигляді решітки, змастіть збитим яйцем і готуйте в духовці, нагрітій до 200 градусів 30-40 хвилин.
Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і пробуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Апельсиновий пиріг в мультиварці
Звичайно, апельсини і так смачні, проте якщо з них приготувати пиріг, та ще використовувати рецепт, який представлений в даному матеріалі, то ви не
Сирно-банановий пиріг
Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
Пиріг з замороженої малиною
Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
Пиріг з ківі
Вміння пекти пироги - це, так би язикати, надбання кожної господині. Хочете включити у свою колекцію ще один чудовий рецепт? Пиріг з ківі і готувати
Пиріг з червоною смородиною
Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
Пиріжки з гарбузом
Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені