Солодку випічку і пироги люблять всі. Піч їх можна з будь-якими начинками, але самі смачні виходять з фруктами і ягодами, наприклад, ананасовий пиріг або пиріг з замороженої малиною . Якщо ви любите такі десерти, то вам обов'язково сподобається пиріг з чорної смородини.
Пісний пиріг з чорною смородиною
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 15 склянки; цукор - 2 ст. ложки; рослинне масло - 5 ст. ложок; ванільний цукор - 1 пакетик; крижана вода - 6 ст. ложок; сіль і сода - по щіпці. Для начинки:
цукор - 2-3 ст. ложки; заморожена смородина - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Просійте борошно і змішати її з цукром, сіллю, содою, ванільним цукром, водою і олією. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і поставте на годину в холодильник.
Смородину розморозьте, з'єднайте її з цукром і борошном і добре перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві частини, так щоб одна була трохи більше іншої. Розкачати обидві частини і ту, що більше укладіть у форму, сформувавши невеликі бортики. Зверху розкладіть начинку з ягід і накрийте її другою частиною тіста.
Защепніть краї пирога, змастіть його поверхню олією, присипте цукром і зробіть у середині невеликий отвір, через який буде виходити пар. Поставте пиріг в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-35 хвилин, і давши трохи охолонути, подавайте до столу.
Пиріг зі смородиною в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 15 склянки; вершкове масло - 125 г; цукор - 285 г; яйця - 3 шт.; картопляний крохмаль - 1 ч. ложка; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; чорна смородина - 300-400 г; ванілін - на кінчику ножа. Приготування Жовтки відокремте від білків і відправте останні в холодильник. Борошно змішайте з розтопленим маслом, жовтками, 125 г цукру, ваніліном, 1 ч. ложкою розпушувача і замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте білки, збийте їх до стану піни, додайте до них залишки цукру, 15 ст. ложки борошна, крохмаль і решту розпушувач. Потім акуратно вмішайте в білкову масу смородину. Сформуйте з тіста кулю, чашу мультиварки змастіть маслом і покладіть тісто на дні, сформувавши бортики. Зверху викладіть всю начинку і готуйте пиріг в режимі «Випічка» 15 години.
Зверніть увагу, що тут описаний рецепт пирога зі свіжої смородини, але її можна замінити на заморожену, тільки обов'язково злити всю зайву рідину.
Пиріг зі смородиною і сиром
Сирний пиріг зі смородиною - це відмінний варіант для тих мам, чиї діти не люблять сир в сирому вигляді.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 100 г; борошно - 200 г; цукор - 100 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка. Для начинки:
сир - 200 г; цукор - 100 г; яйця - 2 шт.; ванілін - 1/2 ч. ложки; чорна смородина - 2 ст. ложки. Приготування Масло розтопіть, змішайте з цукром, борошном і розпушувачем і замісити тісто. Воно повинно вийти розсипчастим. За допомогою міксера збийте яйця з цукром, а потім додайте сир і ванілін, і продовжуйте збивати, поки у вас не вийде однорідна маса.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї половину тіста, потім всю сирну начинку, і потім - другу частину тіста. Зверху розкладіть ягоди смородини. Випікайте сирний пиріг з чорною смородиною при 180 градусах 35 хвилин.
Відкритий пиріг зі смородиною
Інгредієнти: дріжджове готове тісто - 700-800 г; смородина - 300 г; яйця - 4 шт.; цукор - 1 ст.; цукрова пудра - 2 ч. ложки. Приготування Розділіть тісто на 2 частини, одну розкачати, викладіть у змащену маслом форму і поставте в тепло для расстойки. Смородину розтерти з цукром і викладіть її у форму на тісто. Другу частину теж розкачайте і поріжте тонкими пластинками. Викладіть їх поверх начинки у вигляді решітки, змастіть збитим яйцем і готуйте в духовці, нагрітій до 200 градусів 30-40 хвилин.
Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і пробуйте.