Компот з чорної смородини
Компот з чорної смородини можна приготувати в будь-який час року. Основою для напою можуть стати як свіжі, так і заморожені ягоди. Смородиновий компот дуже простий у приготуванні і багатий вітамінами.
Інгредієнти:
заморожена смородина - 250 г;
цукор - 70 г;
вода - 500-600 мл
Приготування
Ягоди смородини розморожуємо і споліскують струменем холодної води. Воду підігріваємо і розчиняємо у ній цукор. Закладаємо в каструлю з водою ягоди смородини і проварюємо близько 5 хвилин. Після закінчення часу, накриваємо напій кришкою і даємо настоятися.
Інгредієнти:
свіжа чорна смородина - 400 г;
свіжа малина - 400 г;
цукор - 200 г;
вода - 3 л.
Приготування
Ягоди очищаємо і ретельно миємо. Кладемо чисті ягоди в каструлю і засипаємо цукром. Наливаємо теплу воду і ставимо компот на вогонь. Варимо напій на невеликому вогні хвилин 15-20 після чого накрийте його кришкою і дайте повністю охолонути.
Інгредієнти:
яблука - 2-3 шт.;
чорна смородина - 300 г;
цедра 1 лимона;
цукор - 180 р.
Приготування
Яблука миємо й нарізаємо великими шматочками. Видаляємо серцевину. Чорну смородину також споліскують холодною водою. Кладемо в каструлю великі смужки лимонної цедри, шматочки яблук і смородину. Заливаємо фрукти і ягоди водою (15-2 літрів буде достатньо) і ставимо напій на вогонь. Варити компот з чорної смородини слід хвилин 10-15 після чого він готовий до вживання.
Якщо ви вживаєте компот в холодну пору року, то розігрійте його з прянощами начебто палички кориці, або пари бутонів гвоздики. Такий напій чудово зігріє в негоду. Під час літньої спеки компот із смородини втамовує спрагу, якщо попередньо змішати його з льодом і невеликою кількістю лимонного соку.
Якщо ви хочете приготувати смородиновий компот для дорослої дитини (від 7 років), то сміливо скористайтеся всіма вище наведеними рецептами - вони відмінно підходять як для дітей, так і для дорослих.
Немовляті ягоди смородини слід давати лише з дозволу педіатра, так як вони є досить потужними алергенами. Малюкові слід варити компот із свіжої смородини, запарюючи чисті ягоди окропом. Запарені смородину накривають, а потім залишають до повного охолодження.
Компот із замороженої чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди смородини розморожуємо і споліскують струменем холодної води. Воду підігріваємо і розчиняємо у ній цукор. Закладаємо в каструлю з водою ягоди смородини і проварюємо близько 5 хвилин. Після закінчення часу, накриваємо напій кришкою і даємо настоятися.
Компот з малиною і чорною смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди очищаємо і ретельно миємо. Кладемо чисті ягоди в каструлю і засипаємо цукром. Наливаємо теплу воду і ставимо компот на вогонь. Варимо напій на невеликому вогні хвилин 15-20 після чого накрийте його кришкою і дайте повністю охолонути.
Рецепт компоту з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо й нарізаємо великими шматочками. Видаляємо серцевину. Чорну смородину також споліскують холодною водою. Кладемо в каструлю великі смужки лимонної цедри, шматочки яблук і смородину. Заливаємо фрукти і ягоди водою (15-2 літрів буде достатньо) і ставимо напій на вогонь. Варити компот з чорної смородини слід хвилин 10-15 після чого він готовий до вживання.
Якщо ви вживаєте компот в холодну пору року, то розігрійте його з прянощами начебто палички кориці, або пари бутонів гвоздики. Такий напій чудово зігріє в негоду. Під час літньої спеки компот із смородини втамовує спрагу, якщо попередньо змішати його з льодом і невеликою кількістю лимонного соку.
Компот з чорної смородини дитині
Якщо ви хочете приготувати смородиновий компот для дорослої дитини (від 7 років), то сміливо скористайтеся всіма вище наведеними рецептами - вони відмінно підходять як для дітей, так і для дорослих.
Немовляті ягоди смородини слід давати лише з дозволу педіатра, так як вони є досить потужними алергенами. Малюкові слід варити компот із свіжої смородини, запарюючи чисті ягоди окропом. Запарені смородину накривають, а потім залишають до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Смузі з смородини
У смородині міститься велика кількість вітаміну С, що набагато більше, ніж у цитрусових. І зараз ми вам розповімо, як зробити корисний і смачний
Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити