Вернуться назад Распечатать

Компот з чорної смородини

Компот з чорної смородини
Компот з чорної смородини можна приготувати в будь-який час року. Основою для напою можуть стати як свіжі, так і заморожені ягоди. Смородиновий компот дуже простий у приготуванні і багатий вітамінами.

Компот із замороженої чорної смородини


Інгредієнти:

  • заморожена смородина - 250 г;

  • цукор - 70 г;

  • вода - 500-600 мл


  • Приготування
    Ягоди смородини розморожуємо і споліскують струменем холодної води. Воду підігріваємо і розчиняємо у ній цукор. Закладаємо в каструлю з водою ягоди смородини і проварюємо близько 5 хвилин. Після закінчення часу, накриваємо напій кришкою і даємо настоятися.

    Компот з малиною і чорною смородиною


    Інгредієнти:

  • свіжа чорна смородина - 400 г;

  • свіжа малина - 400 г;

  • цукор - 200 г;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Ягоди очищаємо і ретельно миємо. Кладемо чисті ягоди в каструлю і засипаємо цукром. Наливаємо теплу воду і ставимо компот на вогонь. Варимо напій на невеликому вогні хвилин 15-20 після чого накрийте його кришкою і дайте повністю охолонути.

    Рецепт компоту з чорної смородини


    Інгредієнти:

  • яблука - 2-3 шт.;

  • чорна смородина - 300 г;

  • цедра 1 лимона;

  • цукор - 180 р.


  • Приготування
    Яблука миємо й нарізаємо великими шматочками. Видаляємо серцевину. Чорну смородину також споліскують холодною водою. Кладемо в каструлю великі смужки лимонної цедри, шматочки яблук і смородину. Заливаємо фрукти і ягоди водою (15-2 літрів буде достатньо) і ставимо напій на вогонь. Варити компот з чорної смородини слід хвилин 10-15 після чого він готовий до вживання.
    Якщо ви вживаєте компот в холодну пору року, то розігрійте його з прянощами начебто палички кориці, або пари бутонів гвоздики. Такий напій чудово зігріє в негоду. Під час літньої спеки компот із смородини втамовує спрагу, якщо попередньо змішати його
    Компот з чорної смородини
    з льодом і невеликою кількістю лимонного соку.

    Компот з чорної смородини дитині


    Якщо ви хочете приготувати смородиновий компот для дорослої дитини (від 7 років), то сміливо скористайтеся всіма вище наведеними рецептами - вони відмінно підходять як для дітей, так і для дорослих.
    Немовляті ягоди смородини слід давати лише з дозволу педіатра, так як вони є досить потужними алергенами. Малюкові слід варити компот із свіжої смородини, запарюючи чисті ягоди окропом. Запарені смородину накривають, а потім залишають до повного охолодження.