Компот з чорної смородини можна приготувати в будь-який час року. Основою для напою можуть стати як свіжі, так і заморожені ягоди. Смородиновий компот дуже простий у приготуванні і багатий вітамінами.
Компот із замороженої чорної смородини
Інгредієнти: заморожена смородина - 250 г; цукор - 70 г; вода - 500-600 мл Приготування Ягоди смородини розморожуємо і споліскують струменем холодної води. Воду підігріваємо і розчиняємо у ній цукор. Закладаємо в каструлю з водою ягоди смородини і проварюємо близько 5 хвилин. Після закінчення часу, накриваємо напій кришкою і даємо настоятися.
Компот з малиною і чорною смородиною
Інгредієнти: свіжа чорна смородина - 400 г; свіжа малина - 400 г; цукор - 200 г; вода - 3 л. Приготування Ягоди очищаємо і ретельно миємо. Кладемо чисті ягоди в каструлю і засипаємо цукром. Наливаємо теплу воду і ставимо компот на вогонь. Варимо напій на невеликому вогні хвилин 15-20 після чого накрийте його кришкою і дайте повністю охолонути.
Рецепт компоту з чорної смородини
Інгредієнти: яблука - 2-3 шт.; чорна смородина - 300 г; цедра 1 лимона; цукор - 180 р. Приготування Яблука миємо й нарізаємо великими шматочками. Видаляємо серцевину. Чорну смородину також споліскують холодною водою. Кладемо в каструлю великі смужки лимонної цедри, шматочки яблук і смородину. Заливаємо фрукти і ягоди водою (15-2 літрів буде достатньо) і ставимо напій на вогонь. Варити компот з чорної смородини слід хвилин 10-15 після чого він готовий до вживання.
Якщо ви вживаєте компот в холодну пору року, то розігрійте його з прянощами начебто палички кориці, або пари бутонів гвоздики. Такий напій чудово зігріє в негоду. Під час літньої спеки компот із смородини втамовує спрагу, якщо попередньо змішати його
з льодом і невеликою кількістю лимонного соку.
Компот з чорної смородини дитині
Якщо ви хочете приготувати смородиновий компот для дорослої дитини (від 7 років), то сміливо скористайтеся всіма вище наведеними рецептами - вони відмінно підходять як для дітей, так і для дорослих.
Немовляті ягоди смородини слід давати лише з дозволу педіатра, так як вони є досить потужними алергенами. Малюкові слід варити компот із свіжої смородини, запарюючи чисті ягоди окропом. Запарені смородину накривають, а потім залишають до повного охолодження.