Морс з чорної смородини
Всім добре відомо, що в чорній смородині міститься велика кількість вітаміну С. Крім цього вона володіє багатьма лікувальними і просто корисними властивостями і виручає нас у багатьох ситуаціях. Наприклад, варення, компоти або морси, приготовані з цієї ягоди, рекомендуються для профілактики простудних захворювань, вірусів та інфекцій. Доведено, що щоденне вживання чорної смородини знижує ризик розвитку ракових захворювань і пухлин, підвищує імунітет організму. Одним із способів приготування чорної смородини в лікувальних цілях є морс. Давайте з вами розглянемо, як правильно варити морс із смородини, щоб він не втратив своїх корисних якостей.
Так як зараз на дворі не літо, то і свіжої чорної смородини теж ніде немає. Тому будемо варити морс із замороженої чорної смородини.
Інгредієнти:
ягоди чорної смородини - 200 г;
вода - 1 л;
цукор - 130 р.
Приготування
Отже, для того, щоб зварити морс із замороженої смородини, беремо ягоди, перебираємо і залишаємо в пиалке на 30 хвилин, щоб вони розморозилися. Потім ретельно розминаємо їх за допомогою ложки. Перекладаємо ягоди смородини в друшляк або марлю і віджимаємо сік у скляну посуд. Тепер ставимо смородиновий сік в холодильник, щоб він гарненько охолодився. Ягоди смородини заливаємо гарячою кип'яченою водою і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо не довше 15 хвилин, щоб зберегти корисні властивості ягоди. Потім ягідний відвар проціджуємо і додаємо охолоджений сік. На завершення всього процесу додаємо в наш морс мед і лимонний сік за смаком. Освіжаючий вітамінний морс з чорної смородини готовий!
Такий ароматний і чудовий напій можна вживати як в охолодженому так і теплому вигляді і він послужить вам і вашим рідним хорошим засобом для профілактики багатьох хвороб. Будьте здорові!
Морс з чорної смородини - рецепт
Так як зараз на дворі не літо, то і свіжої чорної смородини теж ніде немає. Тому будемо варити морс із замороженої чорної смородини.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для того, щоб зварити морс із замороженої смородини, беремо ягоди, перебираємо і залишаємо в пиалке на 30 хвилин, щоб вони розморозилися. Потім ретельно розминаємо їх за допомогою ложки. Перекладаємо ягоди смородини в друшляк або марлю і віджимаємо сік у скляну посуд. Тепер ставимо смородиновий сік в холодильник, щоб він гарненько охолодився. Ягоди смородини заливаємо гарячою кип'яченою водою і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо не довше 15 хвилин, щоб зберегти корисні властивості ягоди. Потім ягідний відвар проціджуємо і додаємо охолоджений сік. На завершення всього процесу додаємо в наш морс мед і лимонний сік за смаком. Освіжаючий вітамінний морс з чорної смородини готовий!
Такий ароматний і чудовий напій можна вживати як в охолодженому так і теплому вигляді і він послужить вам і вашим рідним хорошим засобом для профілактики багатьох хвороб. Будьте здорові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Журавлинний сік
Журавлинний сік здавна вважається корисним. На жаль, деяким людям він не подобатися, оскільки смак цього напою дійсно дуже своєрідний. З цієї причини
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Морс в мультиварці
Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься