Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Журавлинний сік

Журавлинний сік

13-03-2015, 09:24
743
Журавлинний сік
Журавлина - вічнозелений чагарник сімейства вересових, полюбляє вологі місця мешкання. Користі від журавлини невичерпне кількість, ці рубінові ягідки здатні вилікувати багато недуг починаючи від карієсу і закінчуючи лишаєм, а також поповнити запас необхідних вітамінів в зимову пору. Проте диво ягідки не відрізняються особливими смаковими якостями: кислувато-гіркий, «медичний» смак навряд чи здатний припасти кому до вподоби. Однак поповнити запас необхідних вітамінів і амінокислот можна випиваючи по склянці солодкого журавлинного соку в день. А от як зробити журавлинний сік, зберігши при цьому всі корисні речовини, ми розповімо вам в цій статті.

Як приготувати журавлинний сік?


Журавлинний сік можна приготувати як з свіжих, стиглих ягід, так і з заморожених. У першому випадку ягоди необхідно попередньо розім'яти товкачем або ложкою в неметалевої посуді, а утворену кашку трохи підігріти, для того щоб сік легше відокремлювався від м'якоті.
Якщо ж ви вирішили використовувати для соку заморожені ягоди, то вони не вимагають попередньої термообробки, досить просто гарненько потовкти їх і віджати сік.
Найзручніше віджимати ягідний сік через 2-3 шари марлі, над друшляком. Отриманий напій вживають відразу ж, або стерилізують і консервують, додавши трохи меду або цукру. Приготований таким чином сік хороший в лікувальних цілях, проте він має горезвісним специфічним смаком, тому тим, кому він неприємний радимо наступний рецепт.
Інгредієнти:
Для соку:

  • журавлина - 1 кг;

  • цукор - 1 кг.


  • Для сиропу (30%):

  • цукор - 700 г;

  • вода - 300 мл


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, кладемо в емальований посуд і засипаємо цукром. Залишаємо в холодильнику на 12-14 годин. Після закінчення часу зливаємо сік, що утворився в окремий посуд,
    Журавлинний сік
    а ягоди заливаємо 30% цукровим сиропом, приготовленим заздалегідь, і залишаємо настоятися 4-6 годин. Потім знову зливаємо одержаний сік, змішуючи його з раніше зробленим. Суміш ставимо на плиту і кип'ятити, знімаючи піну. Коли піна перестане утворюватися, розливаємо сік по ємностей і гарненько закриваємо їх.
    Ягоди можна залити водою і поварити близько години. Одержаний морс зазвичай змішують з соком, щоб збільшити кількість останнього. Приготування журавлинного соку по цьому рецепту займе більше часу, проте такий напій буде солодше, а його вихід - більше.
    Журавлинною сік являє собою універсальний рецепт, який наповнить ваш організм необхідними вітамінами, кислотами, мікро - і макроелементами в будь-який час року.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морси для дітей
    Морси для дітей
    Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
    Морс із заморожених ягід
    Морс із заморожених ягід
    Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
    Морс в мультиварці
    Морс в мультиварці
    Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься