Журавлинний сік
Журавлина - вічнозелений чагарник сімейства вересових, полюбляє вологі місця мешкання. Користі від журавлини невичерпне кількість, ці рубінові ягідки здатні вилікувати багато недуг починаючи від карієсу і закінчуючи лишаєм, а також поповнити запас необхідних вітамінів в зимову пору. Проте диво ягідки не відрізняються особливими смаковими якостями: кислувато-гіркий, «медичний» смак навряд чи здатний припасти кому до вподоби. Однак поповнити запас необхідних вітамінів і амінокислот можна випиваючи по склянці солодкого журавлинного соку в день. А от як зробити журавлинний сік, зберігши при цьому всі корисні речовини, ми розповімо вам в цій статті.
Журавлинний сік можна приготувати як з свіжих, стиглих ягід, так і з заморожених. У першому випадку ягоди необхідно попередньо розім'яти товкачем або ложкою в неметалевої посуді, а утворену кашку трохи підігріти, для того щоб сік легше відокремлювався від м'якоті.
Якщо ж ви вирішили використовувати для соку заморожені ягоди, то вони не вимагають попередньої термообробки, досить просто гарненько потовкти їх і віджати сік.
Найзручніше віджимати ягідний сік через 2-3 шари марлі, над друшляком. Отриманий напій вживають відразу ж, або стерилізують і консервують, додавши трохи меду або цукру. Приготований таким чином сік хороший в лікувальних цілях, проте він має горезвісним специфічним смаком, тому тим, кому він неприємний радимо наступний рецепт.
Інгредієнти:
Для соку:
журавлина - 1 кг;
цукор - 1 кг.
Для сиропу (30%):
цукор - 700 г;
вода - 300 мл
Приготування
Ягоди промиваємо, кладемо в емальований посуд і засипаємо цукром. Залишаємо в холодильнику на 12-14 годин. Після закінчення часу зливаємо сік, що утворився в окремий посуд, а ягоди заливаємо 30% цукровим сиропом, приготовленим заздалегідь, і залишаємо настоятися 4-6 годин. Потім знову зливаємо одержаний сік, змішуючи його з раніше зробленим. Суміш ставимо на плиту і кип'ятити, знімаючи піну. Коли піна перестане утворюватися, розливаємо сік по ємностей і гарненько закриваємо їх.
Ягоди можна залити водою і поварити близько години. Одержаний морс зазвичай змішують з соком, щоб збільшити кількість останнього. Приготування журавлинного соку по цьому рецепту займе більше часу, проте такий напій буде солодше, а його вихід - більше.
Журавлинною сік являє собою універсальний рецепт, який наповнить ваш організм необхідними вітамінами, кислотами, мікро - і макроелементами в будь-який час року.
Як приготувати журавлинний сік?
Журавлинний сік можна приготувати як з свіжих, стиглих ягід, так і з заморожених. У першому випадку ягоди необхідно попередньо розім'яти товкачем або ложкою в неметалевої посуді, а утворену кашку трохи підігріти, для того щоб сік легше відокремлювався від м'якоті.
Якщо ж ви вирішили використовувати для соку заморожені ягоди, то вони не вимагають попередньої термообробки, досить просто гарненько потовкти їх і віджати сік.
Найзручніше віджимати ягідний сік через 2-3 шари марлі, над друшляком. Отриманий напій вживають відразу ж, або стерилізують і консервують, додавши трохи меду або цукру. Приготований таким чином сік хороший в лікувальних цілях, проте він має горезвісним специфічним смаком, тому тим, кому він неприємний радимо наступний рецепт.
Інгредієнти:
Для соку:
Для сиропу (30%):
Приготування
Ягоди промиваємо, кладемо в емальований посуд і засипаємо цукром. Залишаємо в холодильнику на 12-14 годин. Після закінчення часу зливаємо сік, що утворився в окремий посуд, а ягоди заливаємо 30% цукровим сиропом, приготовленим заздалегідь, і залишаємо настоятися 4-6 годин. Потім знову зливаємо одержаний сік, змішуючи його з раніше зробленим. Суміш ставимо на плиту і кип'ятити, знімаючи піну. Коли піна перестане утворюватися, розливаємо сік по ємностей і гарненько закриваємо їх.
Ягоди можна залити водою і поварити близько години. Одержаний морс зазвичай змішують з соком, щоб збільшити кількість останнього. Приготування журавлинного соку по цьому рецепту займе більше часу, проте такий напій буде солодше, а його вихід - більше.
Журавлинною сік являє собою універсальний рецепт, який наповнить ваш організм необхідними вітамінами, кислотами, мікро - і макроелементами в будь-який час року.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морси для дітей
Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
Морс із заморожених ягід
Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити
Кисіль з журавлини - рецепт
Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
Морс в мультиварці
Морс - освіжаючий напій, приготований з соку ягід, фруктів з додаванням води, цукру або меду. Він надзвичайно корисний, оскільки в ньому міститься