Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль з журавлини - рецепт

Кисіль з журавлини - рецепт

13-03-2015, 09:10
1 561
Кисіль з журавлини - рецепт
Літо - саме час для натуральних освіжаючих напоїв, які подарують вам не тільки незабутній смак, але і користь. Якщо ви хочете насолодитися одним з таких напоїв, ми розповімо, як варити кисіль з журавлини, який неодмінно сподобається всій родині.

Кисіль журавлинний - рецепт


Інгредієнти:

  • журавлина - 50 г;

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Переберіть журавлину, перекладіть її в сито і обдайте окропом. Дайте воді стекти, після чого розімніть ягоди ложкою. Журавлинний сік перелийте в чистий посуд і поставте в прохолодне темне місце. Ягоди покласти в марлю і відіжміть сік в емальовану каструлю.
    Після цього залийте вичавки гарячою водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім знову процідіть через марлю і вилийте знову в каструлю. Знову закип'ятіть, додавши 3 чайні ложки цукру. В цей час 1/4 склянки процідженої рідини охолодіть і розчиніть в ній картопляний крохмаль.
    Коли кисіль до кипіння, весь час помішуючи, влийте в нього розведений крохмаль, дайте закипіти і відразу ж перелийте в інший посуд. При цьому теж не забувайте заважати рідину, щоб не утворювалася піна. Після того, як кисіль трохи охолоне, влити сік, вичавлений з розім'ятих ягід. Ваш напій готовий, можете пригощати домашніх.

    Рецепт приготування киселю з журавлини і чорниці


    Якщо вам подобаються більш насичені смаки, ми поділимося способом, як приготувати кисіль з журавлини, чорниці та чорної смородини.
    Інгредієнти:

  • журавлина - 50 г;

  • смородина - 50 г;

  • чорниця - 50 г;

  • крохмаль - 50 г;

  • цукор - 120 г;

  • цукрова пудра - 30 г;

  • молоко - 180 мл


  • Приготування
    Ягоди переберіть, помийте і відіжміть сік. Вичавки залити водою, зваріть, процідіть, потім додайте цукор і доведіть до
    Кисіль з журавлини - рецепт
    кипіння. Крохмаль розведіть у воді, і постійно помішуючи, введіть в киплячий сироп. Після цього, продовжуючи заважати, додайте свіжий сік з віджатих ягід.
    Потім посипте поверхню киселя цукровою пудрою і швидко охолодіть. Таким чином, ви збережете колір і запах ягід, а руйнування містяться в них вітамінів, буде мінімальним. При бажанні можна додати в напій трохи лимонної кислоти.
    У вас вийде досить густий кисіль. Розлийте його у формочки, попередньо змочені холодною водою, дайте застигнути, а після цього перекладіть в вазочки. Подавайте кисіль з молоком або вершками.
    Також, користуючись вищеописаною рецептурою, можна приготувати кисіль з варення , замінивши їм свіжі ягоди.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити кисіль дитині?
    Як варити кисіль дитині?
    У багатьох кисіль асоціюється зі смаком безтурботного дитинства. Всі малюки люблять пити цей напій, який можна зробити з ягід, овочів або круп. Але
    Корисний кисіль для дитини
    Корисний кисіль для дитини
    Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова