Як варити кисіль дитині?
Кисіль - традиційний російський десерт. Благотворно впливає на шлунок, допомагає при виразках, гастритах, захворюваннях підшлункової залози. Але володіє також властивостями, які закріплюють стілець.
Дітям корисний в обмежених кількостях, не більше двох разів у тиждень, по одній склянці на день. Кисіль для дитини до року - джерело вітамінів і мінералів, а також він дуже допомагає в наборі ваги.
Вводиться також як і будь-який інший прикорм - перед основним прийомом їжі. Давати обов'язково теплий кисельний десерт, краще в обід або на полуденок.
Найкориснішим вважається кисіль з свіжих фруктів і овочів. Киселі з круп поживні і добре засвоюються. Під час приготування, практично завжди, додається крохмаль і цукор, з-за цього не варто зловживати киселями в раціоні дитини.
А тепер давайте розглянемо кілька рецептів, які точно проілюструють, як варити кисіль дитині.
Вівсяний кисіль для дітей
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 05 кг;
вода - 1 л.;
чорний хліб - 1 скибочка.
Приготування
Замочити пластівці і хліб у воді на ніч. Вранці протерти масу через сито, попередньо вийнявши хліб. Варити до густої консистенції, на невеликому вогні, регулярно помішуючи. Кисіль готовий до вживання.
Кисіль з журавлини для дітей
Інгредієнти:
ягоди журавлини - 100 гр.;
цукор - 6 ст. л.;
вода - 2 ст.;
картопляний крохмаль - 4 ч. л.
Приготування
Ягоди викласти на сито і обдати окропом.
Після того, як стече вода, розім'яти ягоди ложкою. Розминаючи збирати сік в будь-яку зручну посуд.
Отриманий сік покласти на полицю в холодильник.
Ягоди загорнути в марлю і видавити сік в емальовану каструльку.
Ягоди залити водою і дати закипіти.
Процідити відвар і додати в нього цукор, довести до кипіння.
Розвести крохмаль в соку, отриманому з журавлини. Можна розвести у 100 гр. води.
Повільно вливати відвар.
Дати закипіти зовсім трохи.
Зняти з плити і додати решту журавлинний сік.
Молочний кисіль для дітей
Інгредієнти:
молоко - 400 гр.;
цукор - 3 ст. л.;
крохмаль - 3 ст. л.;
ванілін - на кінчику ножа.
Приготування
Взяти 300 гр. молока і кип'ятити постійно помішуючи. Додати цукор. У ста грамах молока розвести крохмаль. Повільно влити крохмаль в кипляче молоко і зняти з плити.
У готовий кисіль додати ванілін. Можна доповнити фруктовим сиропом або варенням. Але тільки, якщо у дитини немає алергії.
Дітям корисний в обмежених кількостях, не більше двох разів у тиждень, по одній склянці на день. Кисіль для дитини до року - джерело вітамінів і мінералів, а також він дуже допомагає в наборі ваги.
Коли можна давати дитині кисіль?
Вводиться також як і будь-який інший прикорм - перед основним прийомом їжі. Давати обов'язково теплий кисельний десерт, краще в обід або на полуденок.
Як приготувати кисіль для дитини?
Найкориснішим вважається кисіль з свіжих фруктів і овочів. Киселі з круп поживні і добре засвоюються. Під час приготування, практично завжди, додається крохмаль і цукор, з-за цього не варто зловживати киселями в раціоні дитини.
А тепер давайте розглянемо кілька рецептів, які точно проілюструють, як варити кисіль дитині.
Вівсяний кисіль для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Замочити пластівці і хліб у воді на ніч. Вранці протерти масу через сито, попередньо вийнявши хліб. Варити до густої консистенції, на невеликому вогні, регулярно помішуючи. Кисіль готовий до вживання.
Кисіль з журавлини для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Молочний кисіль для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Взяти 300 гр. молока і кип'ятити постійно помішуючи. Додати цукор. У ста грамах молока розвести крохмаль. Повільно влити крохмаль в кипляче молоко і зняти з плити.
У готовий кисіль додати ванілін. Можна доповнити фруктовим сиропом або варенням. Але тільки, якщо у дитини немає алергії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль з журавлини - рецепт
Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова