Вернуться назад Распечатать

Кисіль з журавлини - рецепт

Кисіль з журавлини - рецепт
Літо - саме час для натуральних освіжаючих напоїв, які подарують вам не тільки незабутній смак, але і користь. Якщо ви хочете насолодитися одним з таких напоїв, ми розповімо, як варити кисіль з журавлини, який неодмінно сподобається всій родині.

Кисіль журавлинний - рецепт


Інгредієнти:

  • журавлина - 50 г;

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Переберіть журавлину, перекладіть її в сито і обдайте окропом. Дайте воді стекти, після чого розімніть ягоди ложкою. Журавлинний сік перелийте в чистий посуд і поставте в прохолодне темне місце. Ягоди покласти в марлю і відіжміть сік в емальовану каструлю.
    Після цього залийте вичавки гарячою водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім знову процідіть через марлю і вилийте знову в каструлю. Знову закип'ятіть, додавши 3 чайні ложки цукру. В цей час 1/4 склянки процідженої рідини охолодіть і розчиніть в ній картопляний крохмаль.
    Коли кисіль до кипіння, весь час помішуючи, влийте в нього розведений крохмаль, дайте закипіти і відразу ж перелийте в інший посуд. При цьому теж не забувайте заважати рідину, щоб не утворювалася піна. Після того, як кисіль трохи охолоне, влити сік, вичавлений з розім'ятих ягід. Ваш напій готовий, можете пригощати домашніх.

    Рецепт приготування киселю з журавлини і чорниці


    Якщо вам подобаються більш насичені смаки, ми поділимося способом, як приготувати кисіль з журавлини, чорниці та чорної смородини.
    Інгредієнти:

  • журавлина - 50 г;

  • смородина - 50 г;

  • чорниця - 50 г;

  • крохмаль - 50 г;

  • цукор - 120 г;

  • цукрова пудра - 30 г;

  • молоко - 180 мл


  • Приготування
    Ягоди переберіть, помийте і відіжміть сік. Вичавки залити водою, зваріть, процідіть, потім додайте цукор і доведіть до
    Кисіль з журавлини - рецепт
    кипіння. Крохмаль розведіть у воді, і постійно помішуючи, введіть в киплячий сироп. Після цього, продовжуючи заважати, додайте свіжий сік з віджатих ягід.
    Потім посипте поверхню киселя цукровою пудрою і швидко охолодіть. Таким чином, ви збережете колір і запах ягід, а руйнування містяться в них вітамінів, буде мінімальним. При бажанні можна додати в напій трохи лимонної кислоти.
    У вас вийде досить густий кисіль. Розлийте його у формочки, попередньо змочені холодною водою, дайте застигнути, а після цього перекладіть в вазочки. Подавайте кисіль з молоком або вершками.
    Також, користуючись вищеописаною рецептурою, можна приготувати кисіль з варення , замінивши їм свіжі ягоди.