Вернуться назад Распечатать

Морс з чорної смородини

Морс з чорної смородини
Всім добре відомо, що в чорній смородині міститься велика кількість вітаміну С. Крім цього вона володіє багатьма лікувальними і просто корисними властивостями і виручає нас у багатьох ситуаціях. Наприклад, варення, компоти або морси, приготовані з цієї ягоди, рекомендуються для профілактики простудних захворювань, вірусів та інфекцій. Доведено, що щоденне вживання чорної смородини знижує ризик розвитку ракових захворювань і пухлин, підвищує імунітет організму. Одним із способів приготування чорної смородини в лікувальних цілях є морс. Давайте з вами розглянемо, як правильно варити морс із смородини, щоб він не втратив своїх корисних якостей.

Морс з чорної смородини - рецепт


Так як зараз на дворі не літо, то і свіжої чорної смородини теж ніде немає. Тому будемо варити морс із замороженої чорної смородини.
Інгредієнти:

  • ягоди чорної смородини - 200 г;

  • вода - 1 л;

  • цукор - 130 р.


  • Приготування
    Отже, для того, щоб зварити морс із замороженої смородини, беремо ягоди,
    Морс з чорної смородини
    перебираємо і залишаємо в пиалке на 30 хвилин, щоб вони розморозилися. Потім ретельно розминаємо їх за допомогою ложки. Перекладаємо ягоди смородини в друшляк або марлю і віджимаємо сік у скляну посуд. Тепер ставимо смородиновий сік в холодильник, щоб він гарненько охолодився. Ягоди смородини заливаємо гарячою кип'яченою водою і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо не довше 15 хвилин, щоб зберегти корисні властивості ягоди. Потім ягідний відвар проціджуємо і додаємо охолоджений сік. На завершення всього процесу додаємо в наш морс мед і лимонний сік за смаком. Освіжаючий вітамінний морс з чорної смородини готовий!
    Такий ароматний і чудовий напій можна вживати як в охолодженому так і теплому вигляді і він послужить вам і вашим рідним хорошим засобом для профілактики багатьох хвороб. Будьте здорові!