Мафіни - прекрасний вибір випічки під чай, кофе, мате, ройбуш або компот. Особливо гарні шоколадні мафіни з вишнею або іншими фруктами. Можна використовувати вишню свіжу, заморожену або консервованої у власному соку. Зрозуміло, ще будуть потрібні форми, дуже зручні, силіконові.
Рецепт шоколадних мафінів з вишнею
Інгредієнти: вершкове натуральне масло - 100 г; яйце куряче - 3 шт.; цукор-пісок - 80 г; борошно пшеничне - близько 2-х склянок; какао-порошок - 2 ст. ложки з гіркою»; щіпка соди, погашеної оцтом; щіпка ванілі; вишня - 60-80 ягід без кісточок; трохи готового шоколаду для прикраси. Приготування Цукор змішаємо з какао так, щоб не було грудочок. Покладемо ванілін, розм'якшене вершкове масло, все це ретельно вимесим міксером. По одному додаємо яйця, продовжуючи змішувати. У борошно (обов'язково просіяне) додаємо дрібку погашеної соди і з'єднуємо в мисці з шоколадно-масляно-цукрово-яєчною сумішшю. Вимішуємо тісто ретельно, можна міксером. Воно повинно вийти не дуже густе.
Змащуємо вершковим маслом форми і акуратно наповнюємо їх тістом на 2/3 глибини - в процесі випічки тісто підніметься. Додаємо в кожну склянку по 5-7 вишень, акуратно утоплюючи їх (не повністю) в тісті. Плоди не повинні бути мокрими. Якщо використовуєте консервовані, потримайте хвилин 8 в друшляку або на серветці.
Випікаємо мафіни в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом близько 25 хвилин. Готовність визначається за видом і за допомогою дерев'яної зубочистки. Прикрашаємо ще теплі мафіни тертим шоколадом, можна ще присипати цукровою пудрою. Подаємо шоколадні мафіни теплими або остиглими.
Шоколадно-сирні маффіни з вишнею
Інгредієнти: борошно пшеничне - близько 2 склянок; сир натуральний середньої жирності (без добавок) - 200 г; вершкове масло натуральне - 120-150 г; яйце куряче - 3 шт.; цукор-пісок - 80 г; какао-порошок - 2-3 ст. ложки з гіркою»; щіпка соди, погашеної оцтом; щіпка ванілі; коньяк - 1 ст. ложка; вишня - 60-80 ягід без кісточок; трохи готового шоколаду для прикраси. Приготування Змішуємо половину цукру з какао, ваніліном і яєчними білками. Ретельно збиваємо міксером. Другу половину цукру змішуємо з яєчним жовтком і сиром, і теж збиваємо. Змішуємо все в миску і додаємо просіяне борошно, дрібку погашеної соди і ложку коньяку.
Ретельно вимішуємо тісто (краще міксером). Змащуємо форми і заповнюємо тістом на 2/3 глибини. Вишні утапливаем в тісті (по 4-5 шт.) Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом 25 хвилин. Готові мафіни з сиром і вишнею трохи охолоджуємо і посипаємо тертим шоколадом.