Шоколадні мафіни - рецепт
Мафіни - близькі родичі кексів, готуються не просто, а дуже просто. І в цьому їх величезний мінус. Оскільки разів спробувавши, ви відразу потрапите в залежність і будете пекти їх знову і знову. А надто близьке знайомство з цим чарівним десертом може сумно відбитися на вашій талії. Ну що ж, ми вас чесно попередили.
Інгредієнти:
олія вершкове -100 р;
темний шоколад (какао не менше 70%) - 200 г;
яйце куряче - 2 шт.;
яєчний жовток -3 шт.;
борошно-60 г;
сіль-1/4 ч. ложка.
Приготування
Як приготувати шоколадні мафіни? Розтоплюємо шоколад на паровій бані, додаємо масло і перемішуємо до однорідності. Яйця разом з додатковими жовтками збиваємо з цукром в міцну піну. Вливаємо до них шоколад з маслом, перемішуємо. Додаємо борошно, сіль, продовжуємо збивати.
Беремо спеціальні форми для кексів (краще силіконову - маффіни не пристануть і легко извлекутся, якщо ж форма керамічна, її обов'язково потрібно змастити маслом). Заповнюємо поглиблення лише на третину! Це важливо, наші кексики сильно піднімуться. Ставимо на 10 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
Краї тіста схопляться, а середина залишиться рідкою. Подавати ці солодкі «вулканчики» потрібно гарячими, поки шоколадна «лава» не застигла.
Порада: щоб вгадати мафіни до приходу гостей, сховайте готове тісто у формі в холодильник. А коли друзі будуть вже на порозі, поставите заготовку на 10 хвилин у духовку.
Мафіни можна посипати корицею, цукрових пудрою або кокосовою стружкою. А кульку морозива і гілочка м'яти зроблять це десерт незабутнім.
Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
шоколад чорний (какао не менше 70%) - 150 г;
цукор - 250 г;
сметана - 200 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 100 мл;
коньяк - 2 ст. ложки;
какао - 1ст. ложка;
борошно - 280 м;
сода - 1 год. ложка;
шоколад білий - 100 г;
вишня заморожена (без кісточки) - 200 р.
Приготування
Розтоплюємо гіркий шоколад з маслом на паровій бані, додаємо цукор, помішуємо, поки не розчинитися. Збиваємо яйця, додаємо соду, молоко, сметану, коньяк, борошно, какао, шоколадну суміш. Продовжуємо збивати. Ламаємо плитку білого шоколаду на дрібні шматочки, додаємо в тісто разом з вишнею (не розморожувати!). Ще раз все перемішуємо.
Заповнюємо тістом Формочки на 3/4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Мафіни для шокоголиков готові! Вишня з шоколадом прекрасно поєднуються, і будь-які доповнення тут будуть зайві.
Не просто дивовижно смачний, але і дуже корисний рецепт. Прекрасно підійде для тих, хто сидить на дієті.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
олія рослинна (рафінована) - 50 мл;
банан - 1 шт.;
родзинки - 50 г;
какао - 3 ст. ложки;
шоколад гіркий - 6 шматочків;
пшениця мелена - 2/3стакана;
висівки - 2 ст. ложки;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки.
Приготування
З банана робимо пюре, змішати з маслом, яйцем, цукром, какао, розтопленим шоколадом і замоченим родзинками. Додаємо мелену пшеницю, висівки, розпушувач і соду. Перемішуємо до однорідності. Для солодощі можна покласти трохи коричневого цукру або пів столової ложки меду.
Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах. Важливо не пересушити! Тоді шоколадні мафіни з бананом виходять дуже м'якими і ніжними.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
цукор - 200 г;
какао - 50 г;
кефір - 500 мл;
яйця - 2 шт.;
олія рослинна (рафінована) - 4 ст. ложки;
горіхи волоські (очищені) - 1/2 ст.;
розпушувач - 1 упаковка;
ванілін - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Перемішуємо сухі складові: борошно, цукор, какао, розпушувач і ванілін. Окремо збиваємо міксером яйця, кефір, масло. Всипаємо сухі інгредієнти перемішуємо, додаємо горіхи.
Формочки для випікання змащуємо маслом, заповнюємо тістом на 2/3 і випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки - проткніть маффін, якщо паличка залишиться сухий - десерт готовий.
Шоколадні мафіни з рідкою начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати шоколадні мафіни? Розтоплюємо шоколад на паровій бані, додаємо масло і перемішуємо до однорідності. Яйця разом з додатковими жовтками збиваємо з цукром в міцну піну. Вливаємо до них шоколад з маслом, перемішуємо. Додаємо борошно, сіль, продовжуємо збивати.
Беремо спеціальні форми для кексів (краще силіконову - маффіни не пристануть і легко извлекутся, якщо ж форма керамічна, її обов'язково потрібно змастити маслом). Заповнюємо поглиблення лише на третину! Це важливо, наші кексики сильно піднімуться. Ставимо на 10 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
Краї тіста схопляться, а середина залишиться рідкою. Подавати ці солодкі «вулканчики» потрібно гарячими, поки шоколадна «лава» не застигла.
Порада: щоб вгадати мафіни до приходу гостей, сховайте готове тісто у формі в холодильник. А коли друзі будуть вже на порозі, поставите заготовку на 10 хвилин у духовку.
Мафіни можна посипати корицею, цукрових пудрою або кокосовою стружкою. А кульку морозива і гілочка м'яти зроблять це десерт незабутнім.
Шоколадні мафіни з вишнею та білим шоколадом
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо гіркий шоколад з маслом на паровій бані, додаємо цукор, помішуємо, поки не розчинитися. Збиваємо яйця, додаємо соду, молоко, сметану, коньяк, борошно, какао, шоколадну суміш. Продовжуємо збивати. Ламаємо плитку білого шоколаду на дрібні шматочки, додаємо в тісто разом з вишнею (не розморожувати!). Ще раз все перемішуємо.
Заповнюємо тістом Формочки на 3/4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Мафіни для шокоголиков готові! Вишня з шоколадом прекрасно поєднуються, і будь-які доповнення тут будуть зайві.
Мафіни шоколадно-бананове
Не просто дивовижно смачний, але і дуже корисний рецепт. Прекрасно підійде для тих, хто сидить на дієті.
Інгредієнти:
Приготування
З банана робимо пюре, змішати з маслом, яйцем, цукром, какао, розтопленим шоколадом і замоченим родзинками. Додаємо мелену пшеницю, висівки, розпушувач і соду. Перемішуємо до однорідності. Для солодощі можна покласти трохи коричневого цукру або пів столової ложки меду.
Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах. Важливо не пересушити! Тоді шоколадні мафіни з бананом виходять дуже м'якими і ніжними.
Шоколадні мафіни на кефірі з горіхами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перемішуємо сухі складові: борошно, цукор, какао, розпушувач і ванілін. Окремо збиваємо міксером яйця, кефір, масло. Всипаємо сухі інгредієнти перемішуємо, додаємо горіхи.
Формочки для випікання змащуємо маслом, заповнюємо тістом на 2/3 і випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки - проткніть маффін, якщо паличка залишиться сухий - десерт готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Бананові мафіни
Бананові мафіни - це відмінно доповнення до сніданку для всієї родини та просто ароматною чашкою кави в компанії з друзями. Цей легкий і ніжний
Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
Мафіни з рідкою начинкою
Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька