Галета з яблуками
Галета з яблуками - традиційний французький десерт, який до того ж ще й дуже легко приготувати. Не вірите, тоді переконаєтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
крем франжіпані - за смаком;
масло вершкове - 30 г;
цукровий пісок - 025 ст.;
кориця - 1 ч. ложка.
Для тіста:
масло вершкове - 90 г;
яйце - 1 шт.;
цукровий пісок - 025 ст.;
мелений мигдаль - 05 склянки;
борошно - 2 ст. ложки.
Приготування
Спочатку давайте з вами приготуємо тісто. Для цього в миску кухонного комбайна кладемо вершкове масло, додаємо цукровий пісок і збиваємо до однорідної маси. Потім всипаємо борошно, додаємо мигдаль і, збиваємо ще раз. У самому кінці додаємо в масу куряче яйце і перемішуємо до однорідного стану. Духовку розігріваємо до 200 градусів, тісто розкачуємо і вирізаємо коло. Змащуємо його за бажанням готовим кремом франжіпані. Яблука чистимо, нарізаємо тонкими часточками і викладаємо зверху, кругом внапуск. Збризкуємо галету топленим маслом, посипаємо корицею і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, і подаємо до столу з скибочками яблук і з кулькою морозива .
Інгредієнти:
Для тіста:
кип'ячена вода - 05 склянки;
олія оливкова - 05 ст.;
пшеничне борошно - 05 склянки;
житнє борошно - 1 ст.;
висівки - 05 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
сода - щіпка;
морська сіль - 05 ч. ложки.
Для начинки:
світлий родзинки - 2 щіпки;
мелена кориця - 2 ч. ложки;
волоські горіхи - 1 ст.;
цукор - 3 ст. ложки;
лимонний сік - 30 мл;
яблука - 700 р.
Приготування
Змішуємо всі сухі інгредієнти і робимо поглиблення. Масло змішуємо з окропом і акуратно вливаємо в луночку до сухої суміші. Швидкими рухами замішуємо м'яке тісто і залишаємо його на півгодинки відпочити. Волоські горіхи подрібнюємо. Яблука промиваємо, витираємо рушником, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими часточками і скроплюємо лимонним соком.
Свіже і остигле тісто розкачуємо і акуратно перекладаємо на деко застелений. По центру посипаємо подрібненими горіхами, зверху розкладаємо яблучка, кидаємо родзинки , присипаємо цукром, корицею і обережно підверніть тісто наверх. Випікаємо пиріг при 185 градусів близько 30-40 хвилин до готовності. Ось і все, неймовірно смачна і дуже ароматна галета з яблуками, готова!
Рецепт галети з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Спочатку давайте з вами приготуємо тісто. Для цього в миску кухонного комбайна кладемо вершкове масло, додаємо цукровий пісок і збиваємо до однорідної маси. Потім всипаємо борошно, додаємо мигдаль і, збиваємо ще раз. У самому кінці додаємо в масу куряче яйце і перемішуємо до однорідного стану. Духовку розігріваємо до 200 градусів, тісто розкачуємо і вирізаємо коло. Змащуємо його за бажанням готовим кремом франжіпані. Яблука чистимо, нарізаємо тонкими часточками і викладаємо зверху, кругом внапуск. Збризкуємо галету топленим маслом, посипаємо корицею і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, і подаємо до столу з скибочками яблук і з кулькою морозива .
Пісна галета з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Змішуємо всі сухі інгредієнти і робимо поглиблення. Масло змішуємо з окропом і акуратно вливаємо в луночку до сухої суміші. Швидкими рухами замішуємо м'яке тісто і залишаємо його на півгодинки відпочити. Волоські горіхи подрібнюємо. Яблука промиваємо, витираємо рушником, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими часточками і скроплюємо лимонним соком.
Свіже і остигле тісто розкачуємо і акуратно перекладаємо на деко застелений. По центру посипаємо подрібненими горіхами, зверху розкладаємо яблучка, кидаємо родзинки , присипаємо цукром, корицею і обережно підверніть тісто наверх. Випікаємо пиріг при 185 градусів близько 30-40 хвилин до готовності. Ось і все, неймовірно смачна і дуже ароматна галета з яблуками, готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з яблуками рецепт
Торт з яблуками - чудове ласощі, яке добре подавати до свіжозвареної чаю зі збитими вершками. Пропонуємо вам декілька універсальних рецептів цього
Мафіни з яблуками
Любите маленькі кекси, капкейки і маффіни? Радійте - це стаття якраз про них. Мафіни з яблуками - ніжний десерт, наповнений смачними фруктами. Хочете
Рулет з яблуками
Рулети бувають самими різними: м'ясними, овочевими, солодкими. І зараз ми розповімо, як приготувати чудовий рулет з яблуками. Таке смачне ласощі
Рецепт галетів
Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити