Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт галетів

Рецепт галетів

17-01-2015, 20:05
3 581
Рецепт галетів
Спочатку галетами називали сухі коржі, які замінювали морякам хліб в довгих плавання. Але сьогодні вони більше нагадують відкриті пироги з різними начинками і дуже тонким хрустким тестом.

Яблучна галета


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка;

  • вода холодна - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • яблука - 3 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • кориця - 1/3 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • цукор ванільний - 1 упаковка;

  • масло вершкове - 4 ст. ложки.


  • Приготування:
    Просіяне з сіллю борошно з'єднуємо з цукром. Додаємо порізане кубиками холодне масло і розтираємо його в крихту. Вливаємо пару ложок крижаної води, замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і ховаємо на годину в холодильник.
    Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Щоб шматочки яблука не темніли, збризкуємо лимонним соком. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Починаючи від центру, викладаємо по колу яблучні дольки внапуск. Защепляем краю коржі, щоб вийшло подобу відкритого пирога.
    Змішуємо борошно, корицю і ванільний цукор, і розтираємо з маслом в крихту. Посипаємо яблука. Відправляємо на півгодини в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.

    Як приготувати картопляні галети?


    Інгредієнти:

  • картопля - 300 г;

  • масло вершкове - 250 г;

  • сир твердий - 250 г;

  • борошно - 250 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування:
    Готуємо пюре з картоплі. Додаємо до нього натертий на крупній тертці сир, розм'якшене вершкове масло і дрібно нарізану зелень кропу. Поступово вводимо муку. Тісто має трохи липнути до рук. Розкачуємо його в пласт товщиною не більше сантиметра. За допомогою склянки чи спеціальних формочок вирізаємо галети. Викладаємо їх на змащене маслом деко і відправляємо підрум'янитися на 15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.

    Галети з сиром і зеленою цибулею - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • цибуля зелена - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування:
    Як зробити галету з сиром? Просіваємо борошно з сіллю. Яйце з оливковою олією злегка збиваємо виделкою і вводимо в борошно.
    Рецепт галетів
    Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини «відпочити». Тим часом займемося начинкою: дрібно рубаємо зелену цибулю, додаємо до нього молоко, яйця і половину тертого сиру, солимо, перчимо. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 5 мм, вистилаємо їм круглу форму. В центр викладаємо начинку. По колу защепляем краю галети. Посипаємо зверху залишилися сиром і відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Якщо зможете утримати себе в руках і дасте галете трохи охолонути, то зможете насолодитися всією повнотою її смаку.
    Любителем корисних галет також радимо випробувати рецепти медової пряники і печиво з кунжутом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Самса з листкового тіста
    Самса з листкового тіста
    Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
    Галети з сиром
    Галети з сиром
    Якщо вам набридло харчуватися бутербродами в перервах на роботі чи навчанні, спробуйте приготувати галети. Галети можна спекти з сиром, а можна з
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили