Рецепт галетів
Спочатку галетами називали сухі коржі, які замінювали морякам хліб в довгих плавання. Але сьогодні вони більше нагадують відкриті пироги з різними начинками і дуже тонким хрустким тестом.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 ст.;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 1 щіпка;
вода холодна - 2 ст. ложки.
Для начинки:
яблука - 3 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
кориця - 1/3 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
цукор ванільний - 1 упаковка;
масло вершкове - 4 ст. ложки.
Приготування:
Просіяне з сіллю борошно з'єднуємо з цукром. Додаємо порізане кубиками холодне масло і розтираємо його в крихту. Вливаємо пару ложок крижаної води, замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і ховаємо на годину в холодильник.
Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Щоб шматочки яблука не темніли, збризкуємо лимонним соком. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Починаючи від центру, викладаємо по колу яблучні дольки внапуск. Защепляем краю коржі, щоб вийшло подобу відкритого пирога.
Змішуємо борошно, корицю і ванільний цукор, і розтираємо з маслом в крихту. Посипаємо яблука. Відправляємо на півгодини в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
Інгредієнти:
картопля - 300 г;
масло вершкове - 250 г;
сир твердий - 250 г;
борошно - 250 г;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
Готуємо пюре з картоплі. Додаємо до нього натертий на крупній тертці сир, розм'якшене вершкове масло і дрібно нарізану зелень кропу. Поступово вводимо муку. Тісто має трохи липнути до рук. Розкачуємо його в пласт товщиною не більше сантиметра. За допомогою склянки чи спеціальних формочок вирізаємо галети. Викладаємо їх на змащене маслом деко і відправляємо підрум'янитися на 15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 250 г;
яйце - 1 шт.;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
вода - 2 ст. ложки;
сіль - 1 щіпка.
Для начинки:
цибуля зелена - 300 г;
яйця - 2 шт.;
сир твердий - 100 г;
молоко - 1/3 ст.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
Як зробити галету з сиром? Просіваємо борошно з сіллю. Яйце з оливковою олією злегка збиваємо виделкою і вводимо в борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини «відпочити». Тим часом займемося начинкою: дрібно рубаємо зелену цибулю, додаємо до нього молоко, яйця і половину тертого сиру, солимо, перчимо. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 5 мм, вистилаємо їм круглу форму. В центр викладаємо начинку. По колу защепляем краю галети. Посипаємо зверху залишилися сиром і відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Якщо зможете утримати себе в руках і дасте галете трохи охолонути, то зможете насолодитися всією повнотою її смаку.
Любителем корисних галет також радимо випробувати рецепти медової пряники і печиво з кунжутом.
Яблучна галета
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування:
Просіяне з сіллю борошно з'єднуємо з цукром. Додаємо порізане кубиками холодне масло і розтираємо його в крихту. Вливаємо пару ложок крижаної води, замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і ховаємо на годину в холодильник.
Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Щоб шматочки яблука не темніли, збризкуємо лимонним соком. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Починаючи від центру, викладаємо по колу яблучні дольки внапуск. Защепляем краю коржі, щоб вийшло подобу відкритого пирога.
Змішуємо борошно, корицю і ванільний цукор, і розтираємо з маслом в крихту. Посипаємо яблука. Відправляємо на півгодини в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
Як приготувати картопляні галети?
Інгредієнти:
Приготування:
Готуємо пюре з картоплі. Додаємо до нього натертий на крупній тертці сир, розм'якшене вершкове масло і дрібно нарізану зелень кропу. Поступово вводимо муку. Тісто має трохи липнути до рук. Розкачуємо його в пласт товщиною не більше сантиметра. За допомогою склянки чи спеціальних формочок вирізаємо галети. Викладаємо їх на змащене маслом деко і відправляємо підрум'янитися на 15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.
Галети з сиром і зеленою цибулею - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування:
Як зробити галету з сиром? Просіваємо борошно з сіллю. Яйце з оливковою олією злегка збиваємо виделкою і вводимо в борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини «відпочити». Тим часом займемося начинкою: дрібно рубаємо зелену цибулю, додаємо до нього молоко, яйця і половину тертого сиру, солимо, перчимо. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 5 мм, вистилаємо їм круглу форму. В центр викладаємо начинку. По колу защепляем краю галети. Посипаємо зверху залишилися сиром і відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Якщо зможете утримати себе в руках і дасте галете трохи охолонути, то зможете насолодитися всією повнотою її смаку.
Любителем корисних галет також радимо випробувати рецепти медової пряники і печиво з кунжутом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
Галети з сиром
Якщо вам набридло харчуватися бутербродами в перервах на роботі чи навчанні, спробуйте приготувати галети. Галети можна спекти з сиром, а можна з
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
Галета з яблуками
Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили