Вернуться назад Распечатать

Рецепт галетів

Рецепт галетів
Спочатку галетами називали сухі коржі, які замінювали морякам хліб в довгих плавання. Але сьогодні вони більше нагадують відкриті пироги з різними начинками і дуже тонким хрустким тестом.

Яблучна галета


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка;

  • вода холодна - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • яблука - 3 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • кориця - 1/3 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • цукор ванільний - 1 упаковка;

  • масло вершкове - 4 ст. ложки.


  • Приготування:
    Просіяне з сіллю борошно з'єднуємо з цукром. Додаємо порізане кубиками холодне масло і розтираємо його в крихту. Вливаємо пару ложок крижаної води, замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і ховаємо на годину в холодильник.
    Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Щоб шматочки яблука не темніли, збризкуємо лимонним соком. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Починаючи від центру, викладаємо по колу яблучні дольки внапуск. Защепляем краю коржі, щоб вийшло подобу відкритого пирога.
    Змішуємо борошно, корицю і ванільний цукор, і розтираємо з маслом в крихту. Посипаємо яблука. Відправляємо на півгодини в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.

    Як приготувати картопляні галети?


    Інгредієнти:

  • картопля - 300 г;

  • масло вершкове - 250 г;

  • сир твердий - 250 г;

  • борошно - 250 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування:
    Готуємо пюре з картоплі. Додаємо до нього натертий на крупній тертці сир, розм'якшене вершкове масло і дрібно нарізану зелень кропу. Поступово вводимо муку. Тісто має трохи липнути до рук. Розкачуємо його в пласт товщиною не більше сантиметра. За допомогою склянки чи спеціальних формочок вирізаємо галети. Викладаємо їх на змащене маслом деко і відправляємо підрум'янитися на 15 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.

    Галети з сиром і зеленою цибулею - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • цибуля зелена - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування:
    Як зробити галету з сиром? Просіваємо борошно з сіллю. Яйце з оливковою олією злегка збиваємо виделкою і вводимо в борошно.
    Рецепт галетів
    Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини «відпочити». Тим часом займемося начинкою: дрібно рубаємо зелену цибулю, додаємо до нього молоко, яйця і половину тертого сиру, солимо, перчимо. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 5 мм, вистилаємо їм круглу форму. В центр викладаємо начинку. По колу защепляем краю галети. Посипаємо зверху залишилися сиром і відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Якщо зможете утримати себе в руках і дасте галете трохи охолонути, то зможете насолодитися всією повнотою її смаку.
    Любителем корисних галет також радимо випробувати рецепти медової пряники і печиво з кунжутом.