Узбецький коржик
Справжні узбецькі коржики виходять ароматними, хрусткими і надзвичайно смачними. Вони і в порівняння не йдуть з магазинним хлібом. В оригіналі узбецькі коржі випікаються в тандирі - печі, зробленої з обпаленої глини. Зараз ми вам розповімо, як приготувати узбецькі коржики в домашніх умовах.
Рецепт приготування узбецького коржі зовсім простий, впорається навіть початківець кулінар. Після того, як ви приготуєте їх один раз, вони стануть частим гостем на вашому столі. Адже робити їх не складно, а смак вони мають чудовий.
Інгредієнти:
борошно - 700 г;
молоко - 350 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
маргарин - 50 г;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
яйця - 1 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі, додаємо цукор, щіпку солі, розтоплений маргарин (він не повинен бути гарячим), жовток, все це добре перемішуємо і починаємо вводити просіяне борошно. Тісто для узбецьких коржів не повинно липнути до рук, якщо все ж липне, додайте ще трохи борошна. Вимішувати масу потрібно близько 15 хвилин. Після цього ставимо тісто підходити в теплому місці приблизно на годину. Для цих цілей можна використовувати злегка нагріту духовку. Вона не повинна бути гарячою - саме теплою, тоді тісто підійде швидше. Після цього викладаємо його на стіл, посипаний борошном, трохи обминаємо і ділимо частин на 10 з яких скачуємо кульки. Потім розкачуємо з них коржі товщиною близько 1 см. Перекладаємо їх на деко, змащене маргарином, і залишаємо ще хвилин на 15-20 щоб вони трохи підійшли. Тим часом включаємо духовку, нагріваємо її до 200-220 градусів, проколюємо коржі виделкою, змащуємо збитим білком і ставимо деко в духовку. Випікаємо до золотистої скоринки. Узбецькі коржики в духовці готові! Зберігати їх можна до 2 днів, загорнувши в рушник і поліетиленовий пакет, в холодильнику. А потім дістати і розігріти, їх смак при цьому абсолютно не зіпсується!
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
масло вершкове - 100 г;
вода - 400 мл;
сіль - щіпка.
Приготування
У теплу воду додаємо дрібку солі, перемішуємо, потихеньку додаємо просіяне борошно і замішуємо не дуже круте тісто. Даємо йому постояти хвилин 10 а потім розкачуємо, і чим тонше ви це зробите, тим буде краще. Змащуємо отриманий пласт тіста вершковим маслом і нарізаємо стрічками завтовшки близько 4-5 див. Потім кожну стрічку один на одного загортаємо рулетом (тобто згорнули першу стрічку, потім кладемо отриману спіральку на наступну і теж звертаємо рулет). Потім знову даємо тісту відпочити, а потім розгортаємо в тонкий коржик. Виделкою робимо на тісті дірочки і випікаємо готову корж до рум'яної скоринки в духовці при температурі близько 200 градусів. Щоб узбецька листкова коржик вийшла по-справжньому смачною, тісто треба розкачати дуже тонко і ставити його в добре нагріту духовку, інакше вийде сухар.
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
вода - 200 мл;
сіль - 5 р;
велика цибуля - 2 шт.
Приготування
З води, солі та борошна замішуємо тісто, воно не повинно бути занадто крутим, достатньо такого, як йде на пельмені. Скачуємо його в кулю, накриваємо серветкою і відставляємо приблизно на півгодини. А потім ділимо його на 2 частини. Одну з них накриваємо й ставимо поки в бік, а другу тоненько розкачуємо і змащуємо олією. Скачуємо з цього пласту рулет і придавлюємо його качалкою, потім отриману стрічку з тіста знову скачуємо рулетиком. Отриману спіраль знову розгортаємо в тонкий пласт, щоб тісто легше було розкочувати, його потрібно відставити хвилин на 10 щоб воно відпочило. А тим часом можна провести все ті ж маніпуляції з другою половиною тіста. Тепер прийшов час лука: його потрібно дрібно порізати і посолити. Викладаємо підготовлений цибулю тонко розкатане тісто, при бажанні можна додати трошки зелені. Знову скачуємо пласт з цибулею в рулет і ріжемо його на шматочки шириною близько 4-5 див. Ставимо отримані шматочки вертикально (зрізом вниз) і знову розгортаємо, повинні вийти невеликі коржі. Обсмажуємо узбецькі коржики з цибулею на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до утворення золотистої скоринки. Бажано перевертати їх в процесі смаження кілька разів, щоб тісто рівномірно просмажене.
Якщо ви вирішили не зупинятися на коржиках і приготувати що-то ще з узбецької кухні, то пропонуємо вам подивитися рецепт дамлами і самси з куркою .
Як спекти узбецький коржик?
Рецепт приготування узбецького коржі зовсім простий, впорається навіть початківець кулінар. Після того, як ви приготуєте їх один раз, вони стануть частим гостем на вашому столі. Адже робити їх не складно, а смак вони мають чудовий.
Інгредієнти:
Приготування
У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі, додаємо цукор, щіпку солі, розтоплений маргарин (він не повинен бути гарячим), жовток, все це добре перемішуємо і починаємо вводити просіяне борошно. Тісто для узбецьких коржів не повинно липнути до рук, якщо все ж липне, додайте ще трохи борошна. Вимішувати масу потрібно близько 15 хвилин. Після цього ставимо тісто підходити в теплому місці приблизно на годину. Для цих цілей можна використовувати злегка нагріту духовку. Вона не повинна бути гарячою - саме теплою, тоді тісто підійде швидше. Після цього викладаємо його на стіл, посипаний борошном, трохи обминаємо і ділимо частин на 10 з яких скачуємо кульки. Потім розкачуємо з них коржі товщиною близько 1 см. Перекладаємо їх на деко, змащене маргарином, і залишаємо ще хвилин на 15-20 щоб вони трохи підійшли. Тим часом включаємо духовку, нагріваємо її до 200-220 градусів, проколюємо коржі виделкою, змащуємо збитим білком і ставимо деко в духовку. Випікаємо до золотистої скоринки. Узбецькі коржики в духовці готові! Зберігати їх можна до 2 днів, загорнувши в рушник і поліетиленовий пакет, в холодильнику. А потім дістати і розігріти, їх смак при цьому абсолютно не зіпсується!
Як спекти слоїсту узбецький коржик?
Інгредієнти:
Приготування
У теплу воду додаємо дрібку солі, перемішуємо, потихеньку додаємо просіяне борошно і замішуємо не дуже круте тісто. Даємо йому постояти хвилин 10 а потім розкачуємо, і чим тонше ви це зробите, тим буде краще. Змащуємо отриманий пласт тіста вершковим маслом і нарізаємо стрічками завтовшки близько 4-5 див. Потім кожну стрічку один на одного загортаємо рулетом (тобто згорнули першу стрічку, потім кладемо отриману спіральку на наступну і теж звертаємо рулет). Потім знову даємо тісту відпочити, а потім розгортаємо в тонкий коржик. Виделкою робимо на тісті дірочки і випікаємо готову корж до рум'яної скоринки в духовці при температурі близько 200 градусів. Щоб узбецька листкова коржик вийшла по-справжньому смачною, тісто треба розкачати дуже тонко і ставити його в добре нагріту духовку, інакше вийде сухар.
Як спекти узбецький коржик з цибулею?
Інгредієнти:
Приготування
З води, солі та борошна замішуємо тісто, воно не повинно бути занадто крутим, достатньо такого, як йде на пельмені. Скачуємо його в кулю, накриваємо серветкою і відставляємо приблизно на півгодини. А потім ділимо його на 2 частини. Одну з них накриваємо й ставимо поки в бік, а другу тоненько розкачуємо і змащуємо олією. Скачуємо з цього пласту рулет і придавлюємо його качалкою, потім отриману стрічку з тіста знову скачуємо рулетиком. Отриману спіраль знову розгортаємо в тонкий пласт, щоб тісто легше було розкочувати, його потрібно відставити хвилин на 10 щоб воно відпочило. А тим часом можна провести все ті ж маніпуляції з другою половиною тіста. Тепер прийшов час лука: його потрібно дрібно порізати і посолити. Викладаємо підготовлений цибулю тонко розкатане тісто, при бажанні можна додати трошки зелені. Знову скачуємо пласт з цибулею в рулет і ріжемо його на шматочки шириною близько 4-5 див. Ставимо отримані шматочки вертикально (зрізом вниз) і знову розгортаємо, повинні вийти невеликі коржі. Обсмажуємо узбецькі коржики з цибулею на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до утворення золотистої скоринки. Бажано перевертати їх в процесі смаження кілька разів, щоб тісто рівномірно просмажене.
Якщо ви вирішили не зупинятися на коржиках і приготувати що-то ще з узбецької кухні, то пропонуємо вам подивитися рецепт дамлами і самси з куркою .
Рекомендуємо добрі рецепти
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Коржики з м'ясом
Коржики з м'ясом - це дивовижна ситна закуска, яка неодмінно приведе в захват ваших рідних і друзів. І зараз ми розповімо вам, як смачно приготувати.
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Катлама - рецепт
Катлама, як відомо, являє собою виріб з пісного тіста. Дана страва є надбанням узбецької і татарської кухонь. Ви навчитеся готувати катламу, якщо
Індійські коржики - рецепт
Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили