Коржики з м'ясом
Коржики з м'ясом - оригінальна і досить ситна закуска, яка неодмінно викличе захоплення у ваших гостей і родичів.
Інгредієнти:
дріжджове тісто - 400 г;
яловичина - 400 г;
цибулина - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
свіжий помідор - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
томатна паста - 15 ч. ложки;
зелень;
спеції.
Приготування
М'ясо перекручуємо на м'ясорубці разом з очищеним цибулею, часником, болгарським перцем і помідором. Потім додаємо у фарш подрібнену свіжу зелень, підсолюємо і перчимо за смаком. Далі викладаємо томатну пасту і добре перемішуємо начинку. Дріжджове тісто заздалегідь розморожуємо, ділимо на шматочки, розкачуємо кожен в тонкі коржі, діаметром близько 20 сантиметрів, і викладаємо на деко. Змащуємо заготовки тонким шаром фаршу і випікаємо грузинські коржі в духовці, розігрітій до 250 градусів, не більше 10 хвилин до утворення рум'яної, хрусткої скоринки.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 330 г;
вода - 1 ст.
Для начинки:
яловичина - 300 г;
олія кунжутна - 1 ч. ложка;
соус соєвий - 1 ч. ложка;
цибулина - 05 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
вода - 20 мл;
спеції.
Приготування
Для приготування китайських листкових коржів з м'ясом з борошна і води замішуємо м'яке тісто прісне. Після цього даємо йому відпочити хвилин 15 а потім гарненько вимішуємо до гладкості і однорідності. Для м'ясної начинки прокручуємо через м'ясорубку яловичину у фарш, вливаємо соєвий соус , кунжутне масло, кидаємо дрібно нарізану зелену цибульку, нашатковану ріпчасту цибулю, приправляємо спеціями і перемішуємо.
При необхідності розбавляємо масу водою до отримання в'язкої консистенції. Скачуємо тісто в джгут, поділяємо на 3 рівні частини і розкачуємо кожну в тонкий пласт. Далі подумки поділяємо його на 9 квадратних частин, робимо по 2 надрізу з різних сторін. Один крайній квадратик залишаємо вільним, а на все інше тісто намазуємо рівномірно підготовлений фарш, залишаючи вільними по половині сантиметри вздовж розрізів.
Потім складаємо тісто, розігріваємо на сковороді рослинне масло й обсмажуємо коржі з м'ясом з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім накриваємо їх кришкою і доводимо на слабенькому вогні до повної готовності, періодично наливаючи при необхідності трохи гарячої води.
Грузинські коржики з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо перекручуємо на м'ясорубці разом з очищеним цибулею, часником, болгарським перцем і помідором. Потім додаємо у фарш подрібнену свіжу зелень, підсолюємо і перчимо за смаком. Далі викладаємо томатну пасту і добре перемішуємо начинку. Дріжджове тісто заздалегідь розморожуємо, ділимо на шматочки, розкачуємо кожен в тонкі коржі, діаметром близько 20 сантиметрів, і викладаємо на деко. Змащуємо заготовки тонким шаром фаршу і випікаємо грузинські коржі в духовці, розігрітій до 250 градусів, не більше 10 хвилин до утворення рум'яної, хрусткої скоринки.
Коржик з м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування китайських листкових коржів з м'ясом з борошна і води замішуємо м'яке тісто прісне. Після цього даємо йому відпочити хвилин 15 а потім гарненько вимішуємо до гладкості і однорідності. Для м'ясної начинки прокручуємо через м'ясорубку яловичину у фарш, вливаємо соєвий соус , кунжутне масло, кидаємо дрібно нарізану зелену цибульку, нашатковану ріпчасту цибулю, приправляємо спеціями і перемішуємо.
При необхідності розбавляємо масу водою до отримання в'язкої консистенції. Скачуємо тісто в джгут, поділяємо на 3 рівні частини і розкачуємо кожну в тонкий пласт. Далі подумки поділяємо його на 9 квадратних частин, робимо по 2 надрізу з різних сторін. Один крайній квадратик залишаємо вільним, а на все інше тісто намазуємо рівномірно підготовлений фарш, залишаючи вільними по половині сантиметри вздовж розрізів.
Потім складаємо тісто, розігріваємо на сковороді рослинне масло й обсмажуємо коржі з м'ясом з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім накриваємо їх кришкою і доводимо на слабенькому вогні до повної готовності, періодично наливаючи при необхідності трохи гарячої води.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Штрудель з м'ясом
Ситний м'ясної штрудель - блюдо, яке відмінно впишеться за святковим столом, або сімейною вечерею.Приготувати цю м'ясну закуску можна без особливих
Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
Сирні коржики з шинкою
Балабушки - це відмінний варіант для перекусу або повноцінного вечері. Їх можна приготувати з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. І
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили