Коржі з картоплею
Пропонуємо вам кілька рецептів приготування коржів з картоплі. Це оригінальне блюдо викличе захоплення і дорослих, і дітей!
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 25 склянки;
сіль;
кефір - 250 мл
Для начинки:
сир - 200 г;
картопля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
мелена паприка, спеції.
Приготування
Домашній кефір виливаємо в миску, додаємо борошно з сіллю і вимішуємо тісто. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками, заливаємо гарячою підсоленою водою і відварюємо до готовності. Сир натираємо на дрібній терочке, часник чистимо і пропускаємо через прес. З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо сир, подрібнений часник, спеції і перемішуємо начинку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки і формуємо з кожного невелику коржик. Зверху викладаємо начинку, скріплюємо і обережно розгортаємо кожну заготовку качалкою в тонкий коржик. Обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін. Ось і все, коржі з картоплею і сиром готові!
Інгредієнти:
картопля - 8 шт.;
спеції;
масло топлене - 3 ст. ложки;
молоко - 05 склянки;
масло вершкове - 2 ст. ложки.
Для тіста:
вода - 1 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
яйце - 2 шт.;
сіль;
масло вершкове - 100 г;
борошно.
Приготування
Для приготування прісного тіста вливаємо в миску воду, додаємо цукор, яйця, сіль і вершкове масло. Картопля промиваємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо його в негусте пюре, додавши трохи топленого масла і розбавивши гарячим молоком. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибульку до прозорості. Тепер перекладаємо обжарку разом з маслом в картопляне пюре добре перемішуємо і злегка остуджуємо. Тісто розділяємо на маленькі шматочки вагою близько 50 грам, розкачуємо кожен в тонкий коржик і випікаємо на гарячій сухій сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін. Після цього на половину гарячої паляниці рівним шаром викладаємо картопляне пюре, згинаємо коржі навпіл, прикривши зверху другою половиною. Готову страву змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
біла борошно - 125 г;
пшеничне борошно - 250 г;
масло вершкове - 4 ст. ложки;
вода - 05 склянки;
сіль - щіпка.
Для начинки:
картопля - 3 шт.;
олія рослинна;
мелена зіра - 05 ч. ложки;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
куркума мелена - 05 ч. ложки;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
кінза подрібнена - 2 ст. ложки.
Приготування
У мисці змішуємо два види борошна, додаємо вершкове масло, наливаємо воду і вимішуємо гладке тісто. Картоплю відварюємо «в мундирі», чистимо і мнемо виделкою. На сковорідку наливаємо масло, обсмажуємо імбир, кумін, перець, куркуму, наливаємо лимонний сік, а потім додаємо картоплю і листя кінзи. Перекладаємо начинку на тарілку і охолодити. Із підійшов тіста формуємо 10 кульок, розкачуємо кожен дуже тонко, змащуємо топленим маслом, кладемо в центр начинку і добре защипуємо краю. Тепер розкочуємо качалкою коржі з картоплею і обсмажуємо на сковороді з двох сторін.
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
борошно - 3 ст.;
яйце - 1 шт.;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сухі дріжджі - 3 ч. ложки;
сіль, цукор - 05 ч. ложки;
свіжа зелень;
сир - 100 г;
картопля - 3 шт.
Приготування
Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами, перемішуємо, вливаємо молоко, кладемо сіль, цукор, вершкове масло, яєчні жовтки і замішуємо досить пухке тісто. Картоплю чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і додаємо свіжу зелень і тертий сир. Тісто ділимо на шматочки, формуємо коржі, викладаємо їх на деко кладемо на кожну трохи начинки і зверху вкриваємо тонким шаром тесту, защипивая гарненько краю. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах до готовності.
Коржі на кефірі з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Домашній кефір виливаємо в миску, додаємо борошно з сіллю і вимішуємо тісто. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками, заливаємо гарячою підсоленою водою і відварюємо до готовності. Сир натираємо на дрібній терочке, часник чистимо і пропускаємо через прес. З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо сир, подрібнений часник, спеції і перемішуємо начинку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки і формуємо з кожного невелику коржик. Зверху викладаємо начинку, скріплюємо і обережно розгортаємо кожну заготовку качалкою в тонкий коржик. Обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін. Ось і все, коржі з картоплею і сиром готові!
Татарські коржі з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Для приготування прісного тіста вливаємо в миску воду, додаємо цукор, яйця, сіль і вершкове масло. Картопля промиваємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо його в негусте пюре, додавши трохи топленого масла і розбавивши гарячим молоком. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибульку до прозорості. Тепер перекладаємо обжарку разом з маслом в картопляне пюре добре перемішуємо і злегка остуджуємо. Тісто розділяємо на маленькі шматочки вагою близько 50 грам, розкачуємо кожен в тонкий коржик і випікаємо на гарячій сухій сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін. Після цього на половину гарячої паляниці рівним шаром викладаємо картопляне пюре, згинаємо коржі навпіл, прикривши зверху другою половиною. Готову страву змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Індійські коржики з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У мисці змішуємо два види борошна, додаємо вершкове масло, наливаємо воду і вимішуємо гладке тісто. Картоплю відварюємо «в мундирі», чистимо і мнемо виделкою. На сковорідку наливаємо масло, обсмажуємо імбир, кумін, перець, куркуму, наливаємо лимонний сік, а потім додаємо картоплю і листя кінзи. Перекладаємо начинку на тарілку і охолодити. Із підійшов тіста формуємо 10 кульок, розкачуємо кожен дуже тонко, змащуємо топленим маслом, кладемо в центр начинку і добре защипуємо краю. Тепер розкочуємо качалкою коржі з картоплею і обсмажуємо на сковороді з двох сторін.
Осетинські коржі з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами, перемішуємо, вливаємо молоко, кладемо сіль, цукор, вершкове масло, яєчні жовтки і замішуємо досить пухке тісто. Картоплю чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і додаємо свіжу зелень і тертий сир. Тісто ділимо на шматочки, формуємо коржі, викладаємо їх на деко кладемо на кожну трохи начинки і зверху вкриваємо тонким шаром тесту, защипивая гарненько краю. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Диво - рецепт
Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
Картопляні коржі
Картопляна коржик послужить прекрасною заміною хлібу, або лавашу, так як вона зручна, ситна і проста в приготуванні, до того ж, коржик з картоплі
Дива з зеленню
Дагестанські коржі дива з зеленню прекрасно впишуться в меню літнього обіду. Коржі диву корисні і ситни, а готуються просто, з використанням
Коржі на кефірі
Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили