Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі з картоплею

Коржі з картоплею

19-03-2015, 19:33
1 164
Коржі з картоплею
Пропонуємо вам кілька рецептів приготування коржів з картоплі. Це оригінальне блюдо викличе захоплення і дорослих, і дітей!

Коржі на кефірі з картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 25 склянки;

  • сіль;

  • кефір - 250 мл


  • Для начинки:

  • сир - 200 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • мелена паприка, спеції.


  • Приготування
    Домашній кефір виливаємо в миску, додаємо борошно з сіллю і вимішуємо тісто. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками, заливаємо гарячою підсоленою водою і відварюємо до готовності. Сир натираємо на дрібній терочке, часник чистимо і пропускаємо через прес. З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо сир, подрібнений часник, спеції і перемішуємо начинку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки і формуємо з кожного невелику коржик. Зверху викладаємо начинку, скріплюємо і обережно розгортаємо кожну заготовку качалкою в тонкий коржик. Обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін. Ось і все, коржі з картоплею і сиром готові!

    Татарські коржі з картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • спеції;

  • масло топлене - 3 ст. ложки;

  • молоко - 05 склянки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки.


  • Для тіста:

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль;

  • масло вершкове - 100 г;

  • борошно.


  • Приготування
    Для приготування прісного тіста вливаємо в миску воду, додаємо цукор, яйця, сіль і вершкове масло. Картопля промиваємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо його в негусте пюре, додавши трохи топленого масла і розбавивши гарячим молоком. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибульку до прозорості. Тепер перекладаємо обжарку разом з маслом в картопляне пюре добре перемішуємо і злегка остуджуємо. Тісто розділяємо на маленькі шматочки вагою близько 50 грам, розкачуємо кожен в тонкий коржик і випікаємо на гарячій сухій сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін. Після цього на половину гарячої паляниці рівним шаром викладаємо картопляне пюре, згинаємо коржі навпіл, прикривши зверху другою половиною. Готову страву змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

    Індійські коржики з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • біла борошно - 125 г;

  • пшеничне борошно - 250 г;

  • масло вершкове - 4 ст. ложки;

  • вода - 05 склянки;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • картопля - 3 шт.;

  • олія рослинна;

  • мелена зіра - 05 ч. ложки;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • куркума мелена - 05 ч. ложки;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • кінза подрібнена - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У мисці змішуємо два види борошна, додаємо вершкове масло, наливаємо воду і вимішуємо гладке тісто. Картоплю відварюємо «в мундирі», чистимо і мнемо виделкою. На сковорідку наливаємо масло, обсмажуємо імбир, кумін, перець, куркуму, наливаємо лимонний сік, а потім додаємо картоплю і листя кінзи. Перекладаємо начинку на тарілку і охолодити. Із підійшов тіста формуємо 10 кульок, розкачуємо кожен дуже тонко, змащуємо топленим маслом, кладемо в центр начинку і добре защипуємо краю. Тепер розкочуємо качалкою коржі з картоплею і обсмажуємо на сковороді з двох сторін.

    Осетинські коржі з картоплею


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сухі дріжджі - 3 ч. ложки;

  • сіль, цукор - 05 ч. ложки;

  • свіжа зелень;

  • сир - 100 г;

  • Коржі з картоплею

  • картопля - 3 шт.


  • Приготування
    Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами, перемішуємо, вливаємо молоко, кладемо сіль, цукор, вершкове масло, яєчні жовтки і замішуємо досить пухке тісто. Картоплю чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і додаємо свіжу зелень і тертий сир. Тісто ділимо на шматочки, формуємо коржі, викладаємо їх на деко кладемо на кожну трохи начинки і зверху вкриваємо тонким шаром тесту, защипивая гарненько краю. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Диво - рецепт
    Диво - рецепт
    Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
    Картопляні коржі
    Картопляні коржі
    Картопляна коржик послужить прекрасною заміною хлібу, або лавашу, так як вона зручна, ситна і проста в приготуванні, до того ж, коржик з картоплі
    Дива з зеленню
    Дива з зеленню
    Дагестанські коржі дива з зеленню прекрасно впишуться в меню літнього обіду. Коржі диву корисні і ситни, а готуються просто, з використанням
    Коржі на кефірі
    Коржі на кефірі
    Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили