Пропонуємо вам кілька рецептів приготування коржів з картоплі. Це оригінальне блюдо викличе захоплення і дорослих, і дітей!
Коржі на кефірі з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 25 склянки; сіль; кефір - 250 мл Для начинки:
сир - 200 г; картопля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; мелена паприка, спеції. Приготування Домашній кефір виливаємо в миску, додаємо борошно з сіллю і вимішуємо тісто. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками, заливаємо гарячою підсоленою водою і відварюємо до готовності. Сир натираємо на дрібній терочке, часник чистимо і пропускаємо через прес. З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо сир, подрібнений часник, спеції і перемішуємо начинку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки і формуємо з кожного невелику коржик. Зверху викладаємо начинку, скріплюємо і обережно розгортаємо кожну заготовку качалкою в тонкий коржик. Обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін. Ось і все, коржі з картоплею і сиром готові!
Татарські коржі з картоплею
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; спеції; масло топлене - 3 ст. ложки; молоко - 05 склянки; масло вершкове - 2 ст. ложки. Для тіста:
вода - 1 ст.; цукор - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; сіль; масло вершкове - 100 г; борошно. Приготування Для приготування прісного тіста вливаємо в миску воду, додаємо цукор, яйця, сіль і вершкове масло. Картопля промиваємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо його в негусте пюре, додавши трохи топленого масла і розбавивши гарячим молоком. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибульку до прозорості. Тепер перекладаємо обжарку разом з маслом в картопляне пюре добре перемішуємо і злегка остуджуємо. Тісто розділяємо на маленькі шматочки вагою близько 50 грам, розкачуємо кожен в тонкий коржик і випікаємо на гарячій сухій сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін. Після цього на половину гарячої паляниці рівним шаром викладаємо картопляне пюре, згинаємо коржі навпіл, прикривши зверху другою половиною. Готову страву змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Індійські коржики з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
біла борошно - 125 г; пшеничне борошно - 250 г; масло вершкове - 4 ст. ложки; вода - 05 склянки; сіль - щіпка. Для начинки:
картопля - 3 шт.; олія рослинна; мелена зіра - 05 ч. ложки; тертий імбир - 1 ч. ложка; куркума мелена - 05 ч. ложки; лимонний сік - 2 ч. ложки; кінза подрібнена - 2 ст. ложки. Приготування У мисці змішуємо два види борошна, додаємо вершкове масло, наливаємо воду і вимішуємо гладке тісто. Картоплю відварюємо «в мундирі», чистимо і мнемо виделкою. На сковорідку наливаємо масло, обсмажуємо імбир, кумін, перець, куркуму, наливаємо лимонний сік, а потім додаємо картоплю і листя кінзи. Перекладаємо начинку на тарілку і охолодити. Із підійшов тіста формуємо 10 кульок, розкачуємо кожен дуже тонко, змащуємо топленим маслом, кладемо в центр начинку і добре защипуємо краю. Тепер розкочуємо качалкою коржі з картоплею і обсмажуємо на сковороді з двох сторін.
Осетинські коржі з картоплею
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; борошно - 3 ст.; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки; масло рослинне - 1 ст. ложка; сухі дріжджі - 3 ч. ложки; сіль, цукор - 05 ч. ложки; свіжа зелень; сир - 100 г; картопля - 3 шт. Приготування Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами, перемішуємо, вливаємо молоко, кладемо сіль, цукор, вершкове масло, яєчні жовтки і замішуємо досить пухке тісто. Картоплю чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і додаємо свіжу зелень і тертий сир. Тісто ділимо на шматочки, формуємо коржі, викладаємо їх на деко кладемо на кожну трохи начинки і зверху вкриваємо тонким шаром тесту, защипивая гарненько краю. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах до готовності.