Вернуться назад Распечатать

Коржі з картоплею

Коржі з картоплею
Пропонуємо вам кілька рецептів приготування коржів з картоплі. Це оригінальне блюдо викличе захоплення і дорослих, і дітей!

Коржі на кефірі з картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 25 склянки;

  • сіль;

  • кефір - 250 мл


  • Для начинки:

  • сир - 200 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • мелена паприка, спеції.


  • Приготування
    Домашній кефір виливаємо в миску, додаємо борошно з сіллю і вимішуємо тісто. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками, заливаємо гарячою підсоленою водою і відварюємо до готовності. Сир натираємо на дрібній терочке, часник чистимо і пропускаємо через прес. З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, додаємо сир, подрібнений часник, спеції і перемішуємо начинку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки і формуємо з кожного невелику коржик. Зверху викладаємо начинку, скріплюємо і обережно розгортаємо кожну заготовку качалкою в тонкий коржик. Обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін. Ось і все, коржі з картоплею і сиром готові!

    Татарські коржі з картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • спеції;

  • масло топлене - 3 ст. ложки;

  • молоко - 05 склянки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки.


  • Для тіста:

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль;

  • масло вершкове - 100 г;

  • борошно.


  • Приготування
    Для приготування прісного тіста вливаємо в миску воду, додаємо цукор, яйця, сіль і вершкове масло. Картопля промиваємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо його в негусте пюре, додавши трохи топленого масла і розбавивши гарячим молоком. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибульку до прозорості. Тепер перекладаємо обжарку разом з маслом в картопляне пюре добре перемішуємо і злегка остуджуємо. Тісто розділяємо на маленькі шматочки вагою близько 50 грам, розкачуємо кожен в тонкий коржик і випікаємо на гарячій сухій сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін. Після цього на половину гарячої паляниці рівним шаром викладаємо картопляне пюре, згинаємо коржі навпіл, прикривши зверху другою половиною. Готову страву змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

    Індійські коржики з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • біла борошно - 125 г;

  • пшеничне борошно - 250 г;

  • масло вершкове - 4 ст. ложки;

  • вода - 05 склянки;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • картопля - 3 шт.;

  • олія рослинна;

  • мелена зіра - 05 ч. ложки;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • куркума мелена - 05 ч. ложки;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • кінза подрібнена - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У мисці змішуємо два види борошна, додаємо вершкове масло, наливаємо воду і вимішуємо гладке тісто. Картоплю відварюємо «в мундирі», чистимо і мнемо виделкою. На сковорідку наливаємо масло, обсмажуємо імбир, кумін, перець, куркуму, наливаємо лимонний сік, а потім додаємо картоплю і листя кінзи. Перекладаємо начинку на тарілку і охолодити. Із підійшов тіста формуємо 10 кульок, розкачуємо кожен дуже тонко, змащуємо топленим маслом, кладемо в центр начинку і добре защипуємо краю. Тепер розкочуємо качалкою коржі з картоплею і обсмажуємо на сковороді з двох сторін.

    Осетинські коржі з картоплею


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сухі дріжджі - 3 ч. ложки;

  • сіль, цукор - 05 ч. ложки;

  • свіжа зелень;

  • сир - 100 г;

  • Коржі з картоплею

  • картопля - 3 шт.


  • Приготування
    Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами, перемішуємо, вливаємо молоко, кладемо сіль, цукор, вершкове масло, яєчні жовтки і замішуємо досить пухке тісто. Картоплю чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і додаємо свіжу зелень і тертий сир. Тісто ділимо на шматочки, формуємо коржі, викладаємо їх на деко кладемо на кожну трохи начинки і зверху вкриваємо тонким шаром тесту, защипивая гарненько краю. Випікаємо страву в духовці при 200 градусах до готовності.