Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні коржі

Картопляні коржі

21-03-2015, 17:34
1 155
Картопляні коржі
Іноді, так хочеться перекусити чимось ситним, смачним і простим у приготуванні. Пропонуємо вашій увазі рецепт дивовижних картопляних коржів, які неодмінно сподобаються всім і припадуть як не можна до речі!

Картопляні коржики з сиром


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • кефір - 15 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець, сушені трави - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати картопляні коржики? Беремо миску наливаємо кефір, додаємо сіль, яйце, просіяне борошно заздалегідь і все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Картопля очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці і перекладаємо в миску з тестом. Твердий сир тремо на дрібній тертці і теж викладаємо в миску. Потім очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, дрібно нарізаємо, додаємо до основної маси. Всі інгредієнти перемішуємо, кладемо за смаком сухі трави. У сковороді добре розігріваємо рослинне масло і викладаємо тісто ложкою, формуючи невеликі коржі. Обсмажуємо картопляні коржі з двох боків до утворення золотистої рум'яної скоринки. Перед подачею на стіл, викладаємо їх на тарілку, поливаємо сметаною і посипаємо рубаною зеленню. Такі сирні коржики можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості основи для закусок, викладаючи зверху різноманітні начинки на свій смак.

    Коржі з картопляною начинкою


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 300 г;

  • борошно - 100 г;

  • Картопляні коржі
  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • розмарин - за бажанням;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У готове картопляне пюре додаємо яйце, борошно, сіль, розмарин і замішуємо однорідне тісто. Далі змащуємо руки і стіл рослинним маслом і поділяємо тісто приблизно на 6 кульок. З кожного формуємо тонкий коржик і перекладаємо їх на деко, застелене папером. Злегка наколюємо кожен коржик з картопляним пюре виделкою і випікаємо протягом 20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці.
    Ще однією альтернативою хлібу можуть стати цибульні коржі , які також дуже прості у приготуванні. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржі на кефірі
    Коржі на кефірі
    Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
    Коржі з картоплею
    Коржі з картоплею
    Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
    Коржики з сиром на сковороді
    Коржики з сиром на сковороді
    Порадуйте своїх близьких оригінальним стравою - посмажте коржики з сиром. Вони прості в приготуванні і своїм ніжним смаком припадуть до душі
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили