Вернуться назад Распечатать

Картопляні коржі

Картопляні коржі
Іноді, так хочеться перекусити чимось ситним, смачним і простим у приготуванні. Пропонуємо вашій увазі рецепт дивовижних картопляних коржів, які неодмінно сподобаються всім і припадуть як не можна до речі!

Картопляні коржики з сиром


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • кефір - 15 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець, сушені трави - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати картопляні коржики? Беремо миску наливаємо кефір, додаємо сіль, яйце, просіяне борошно заздалегідь і все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Картопля очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці і перекладаємо в миску з тестом. Твердий сир тремо на дрібній тертці і теж викладаємо в миску. Потім очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, дрібно нарізаємо, додаємо до основної маси. Всі інгредієнти перемішуємо, кладемо за смаком сухі трави. У сковороді добре розігріваємо рослинне масло і викладаємо тісто ложкою, формуючи невеликі коржі. Обсмажуємо картопляні коржі з двох боків до утворення золотистої рум'яної скоринки. Перед подачею на стіл, викладаємо їх на тарілку, поливаємо сметаною і посипаємо рубаною зеленню. Такі сирні коржики можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості основи для закусок, викладаючи зверху різноманітні начинки на свій смак.

    Коржі з картопляною начинкою


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 300 г;

  • борошно - 100 г;

  • Картопляні коржі
  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • розмарин - за бажанням;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У готове картопляне пюре додаємо яйце, борошно, сіль, розмарин і замішуємо однорідне тісто. Далі змащуємо руки і стіл рослинним маслом і поділяємо тісто приблизно на 6 кульок. З кожного формуємо тонкий коржик і перекладаємо їх на деко, застелене папером. Злегка наколюємо кожен коржик з картопляним пюре виделкою і випікаємо протягом 20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці.
    Ще однією альтернативою хлібу можуть стати цибульні коржі , які також дуже прості у приготуванні. Приємного вам апетиту!