Як приготувати хичини?
Що таке хичини? Виявляється це найпопулярніше національне грузинське блюдо, яке представляє собою невеликі коржі з начинкою з картоплі і сиру або з м'яса з зеленню, які спочатку обсмажують на сухій сковороді, а потім рясно змащують розтопленим вершковим маслом.
Блюдо дуже просте в приготуванні і надзвичайно смачне і ситне! Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування хичинів в домашніх умовах!
Інгредієнти:
борошно - 25 склянки;
молоко - 250 мл;
картопля - 3 шт.;
сир адигейський 100 г;
кріп, базилік - за бажанням;
часник - 2 зубчики;
сіль, чорний перець, червоний перець - за смаком;
вершкове масло для змащування.
Приготування
Як приготувати хичини? Спочатку замішуємо тісто з борошна, молока і солі. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо відпочивати приблизно на 30 хвилин.
Відварену в мундирі картоплю очищаємо від шкірки. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібно нарізаною зеленню кропу, базиліка, перцем, сіллю, часником. Все добре перемішуємо і додаємо в масу гаряче картопляне пюре.
Готове тісто ділимо на кілька частин і робимо з них кульки. Потім розгортаємо їх в коржик, кладемо в центр трохи начинки і ретельно защепляем краю. Далі розкочуємо качалкою і випікаємо на розпеченій сковороді. Готові хичини акуратно перекладаємо на блюдо, рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо їх стопкою один на одного. Ось і все, наші хичини з картоплею готові.
Інгредієнти:
вода - 1 л;
пшеничне борошно - 1 кг;
сіль - за смаком;
домашній сир - 500 г;
картопля - 500 г;
рослинне масло - для смаження;
вершкове масло - 200 р.
Приготування
З води, солі та борошна замішуємо тісто. Воно повинно вийти не сильно крутим. Загортаємо його під плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник.
Цим часом готуємо начинку: картоплю відварюємо в мундирі. Сир перекручуємо разом зі звареним і очищеним картоплею. Начинку солимо за смаком і добре перемішуємо. З тіста формуємо невеличкі кульки і розкладаємо на столі.
Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо кружальцями. Кулька з тіста кладемо між двома гуртками тіста розкочуємо качалкою. Смажимо коржі на гарячому олії до красивого золотистого кольору. Викладаємо хичини з сиром на блюдо, і гарненько змащуємо розтопленим маслом.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно - 4 ст.;
кефір - 200 мл;
тепла кип'ячена вода - 200 мл;
сода - щіпка;
сухі дріжджі - 5 г;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка.
Для начинки:
картопля - 5 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершкове масло - 50 р.
Приготування
Теплу воду, кефір, сухі дріжджі, сіль, цукор, соду і борошно змішуємо в глибокій мисці і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або харчовою плівкою і залишаємо на 3 години в теплому місці.
Картоплю очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору. З картоплі зливаємо воду і додаємо обсмажені цибулю. Розминаємо все в пюре, щоб не було грудочок.
Потім гарненько обминаємо і поділяємо тісто на 10 рівних частин. З кожного шматочка формуємо коржик, викладаємо на неї начинку, краї збираємо і защіплюєм руками. Потім обережно розгортаємо кожен кульку качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді з обох сторін, до отримання апетитною скоринки. Готові коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Якщо цих варіантів приготування вам здалося замало, то у нас є і інші рецепти хичинів наприклад - хичини з сиром .
Блюдо дуже просте в приготуванні і надзвичайно смачне і ситне! Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування хичинів в домашніх умовах!
Рецепт хичинів з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати хичини? Спочатку замішуємо тісто з борошна, молока і солі. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо відпочивати приблизно на 30 хвилин.
Відварену в мундирі картоплю очищаємо від шкірки. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібно нарізаною зеленню кропу, базиліка, перцем, сіллю, часником. Все добре перемішуємо і додаємо в масу гаряче картопляне пюре.
Готове тісто ділимо на кілька частин і робимо з них кульки. Потім розгортаємо їх в коржик, кладемо в центр трохи начинки і ретельно защепляем краю. Далі розкочуємо качалкою і випікаємо на розпеченій сковороді. Готові хичини акуратно перекладаємо на блюдо, рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо їх стопкою один на одного. Ось і все, наші хичини з картоплею готові.
Рецепт хичинів з сиром
Інгредієнти:
Приготування
З води, солі та борошна замішуємо тісто. Воно повинно вийти не сильно крутим. Загортаємо його під плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник.
Цим часом готуємо начинку: картоплю відварюємо в мундирі. Сир перекручуємо разом зі звареним і очищеним картоплею. Начинку солимо за смаком і добре перемішуємо. З тіста формуємо невеличкі кульки і розкладаємо на столі.
Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо кружальцями. Кулька з тіста кладемо між двома гуртками тіста розкочуємо качалкою. Смажимо коржі на гарячому олії до красивого золотистого кольору. Викладаємо хичини з сиром на блюдо, і гарненько змащуємо розтопленим маслом.
Хичини на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Теплу воду, кефір, сухі дріжджі, сіль, цукор, соду і борошно змішуємо в глибокій мисці і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або харчовою плівкою і залишаємо на 3 години в теплому місці.
Картоплю очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору. З картоплі зливаємо воду і додаємо обсмажені цибулю. Розминаємо все в пюре, щоб не було грудочок.
Потім гарненько обминаємо і поділяємо тісто на 10 рівних частин. З кожного шматочка формуємо коржик, викладаємо на неї начинку, краї збираємо і защіплюєм руками. Потім обережно розгортаємо кожен кульку качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді з обох сторін, до отримання апетитною скоринки. Готові коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Якщо цих варіантів приготування вам здалося замало, то у нас є і інші рецепти хичинів наприклад - хичини з сиром .
Рекомендуємо добрі рецепти
Диво - рецепт
Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
Шаньги з сиром
Любите пиріжки з сиром? Тоді вам припадуть до смаку шаньги. Це блюдо можна назвати відкритими пиріжками. Хочете спробувати приготувати таку смакоту?
Хычины з сиром
Хичини - це дуже відомий і популярний на Кавказі блюдо. Готують його по-різному, адже скільки народів, стільки і рецептів. Сьогодні ми розповімо вам
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,