Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати хичини?

Як приготувати хичини?

4-01-2015, 18:10
3 414
Як приготувати хичини?
Що таке хичини? Виявляється це найпопулярніше національне грузинське блюдо, яке представляє собою невеликі коржі з начинкою з картоплі і сиру або з м'яса з зеленню, які спочатку обсмажують на сухій сковороді, а потім рясно змащують розтопленим вершковим маслом.
Блюдо дуже просте в приготуванні і надзвичайно смачне і ситне! Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування хичинів в домашніх умовах!

Рецепт хичинів з картоплею


Інгредієнти:

  • борошно - 25 склянки;

  • молоко - 250 мл;

  • картопля - 3 шт.;

  • сир адигейський 100 г;

  • кріп, базилік - за бажанням;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, чорний перець, червоний перець - за смаком;

  • вершкове масло для змащування.


  • Приготування
    Як приготувати хичини? Спочатку замішуємо тісто з борошна, молока і солі. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо відпочивати приблизно на 30 хвилин.
    Відварену в мундирі картоплю очищаємо від шкірки. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібно нарізаною зеленню кропу, базиліка, перцем, сіллю, часником. Все добре перемішуємо і додаємо в масу гаряче картопляне пюре.
    Готове тісто ділимо на кілька частин і робимо з них кульки. Потім розгортаємо їх в коржик, кладемо в центр трохи начинки і ретельно защепляем краю. Далі розкочуємо качалкою і випікаємо на розпеченій сковороді. Готові хичини акуратно перекладаємо на блюдо, рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо їх стопкою один на одного. Ось і все, наші хичини з картоплею готові.

    Рецепт хичинів з сиром


    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • пшеничне борошно - 1 кг;

  • сіль - за смаком;

  • домашній сир - 500 г;

  • картопля - 500 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    З води, солі та борошна замішуємо тісто. Воно повинно вийти не сильно крутим. Загортаємо його під плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник.
    Цим часом готуємо начинку: картоплю відварюємо в мундирі. Сир перекручуємо разом зі звареним і очищеним картоплею. Начинку солимо за смаком і добре перемішуємо. З тіста формуємо невеличкі кульки і розкладаємо на столі.
    Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо кружальцями. Кулька з тіста кладемо між двома гуртками тіста розкочуємо качалкою. Смажимо коржі на гарячому олії до красивого золотистого кольору. Викладаємо хичини з сиром на блюдо, і гарненько змащуємо розтопленим маслом.

    Хичини на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно - 4 ст.;

  • кефір - 200 мл;

  • тепла кип'ячена вода - 200 мл;

  • сода - щіпка;

  • сухі дріжджі - 5 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • картопля - 5 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Теплу воду, кефір, сухі дріжджі, сіль, цукор, соду і борошно змішуємо в глибокій мисці і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або харчовою плівкою і залишаємо на 3 години в теплому місці.
    Картоплю очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору. З картоплі зливаємо воду і додаємо обсмажені цибулю.
    Як приготувати хичини?
    Розминаємо все в пюре, щоб не було грудочок.
    Потім гарненько обминаємо і поділяємо тісто на 10 рівних частин. З кожного шматочка формуємо коржик, викладаємо на неї начинку, краї збираємо і защіплюєм руками. Потім обережно розгортаємо кожен кульку качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді з обох сторін, до отримання апетитною скоринки. Готові коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
    Якщо цих варіантів приготування вам здалося замало, то у нас є і інші рецепти хичинів наприклад - хичини з сиром .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Диво - рецепт
    Диво - рецепт
    Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
    Шаньги з сиром
    Шаньги з сиром
    Любите пиріжки з сиром? Тоді вам припадуть до смаку шаньги. Це блюдо можна назвати відкритими пиріжками. Хочете спробувати приготувати таку смакоту?
    Хычины з сиром
    Хычины з сиром
    Хичини - це дуже відомий і популярний на Кавказі блюдо. Готують його по-різному, адже скільки народів, стільки і рецептів. Сьогодні ми розповімо вам
    Хичини - рецепт
    Хичини - рецепт
    Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
    Коржі з картоплею
    Коржі з картоплею
    Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,