Шаньги з сиром
Шаньги - це такі відкриті пиріжки, які можна спекти як з дріжджового, так і з прісного тіста. Давайте розглянемо з вами як це зробити!
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 2 ст.;
яйце - 1 шт.;
вода - 0 5 ст.;
сіль - 1 ч. ложка.
Для начинки:
сир - 500 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цукор - за смаком.
Приготування
Як приготувати шаньги? Для початку давайте зробимо начинку. Для цього беремо сир, додаємо яйце, вершкове масло і цукор за смаком. Розтираємо все до однорідної маси і залишаємо при кімнатній температурі.
Тепер замішуємо прісне тісто. Для цього висипаємо борошно в широку миску, робимо в середині поглиблення, кладемо в нього сіль, яйце, акуратно вливаємо воду і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо на 20 хвилин підходити. Потім ще раз його промешиваем і знову залишаємо на 20 хвилин.
Готове тісто розрізаємо на шматки, розгортаємо в великі листи товщиною приблизно 3 мм і з них вирізаємо сочні розміром з блюдце. Коли сочень досить розкатали, крайку закатуємо жгутиком і робимо бордюр по краю. На готові заготовки кладемо начинку і розрівнюємо її до бортиків. Зверху змащуємо яйцем і відразу випікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
Готові шаньги з сиром обов'язково змащуємо розтопленим вершковим маслом знизу і зверху, складаємо їх в закриту посуд і накриваємо рушником. Якщо цього не зробити, вони вийдуть сухуватими і хрусткими.
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
маргарин - 4 ст. ложки;
дріжджі - 20 г;
сіль - 05 ч. ложки;
молоко - 1 ст.;
яйце - 2 шт.
Для начинки:
сир - 500 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цукор - за смаком.
Приготування
Для приготування шаньги спочатку робимо начинку. Для цього беремо сир, додаємо яйце, вершкове масло і цукор за смаком. Розтираємо все до однорідної маси і залишаємо при кімнатній температурі.
Дріжджове тісто готується наступним чином: у каструльку наливаємо тепле молоко, кладемо туди дріжджі, додаємо цукор, сіль, яйця і борошно. Все ретельно перемішуємо. Маргарин додаємо в останню чергу, коли заміс вже готовий. Накриваємо готове тісто рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
Після цього тісто розрізаємо на шматочки, злегка розкачуємо їх. На поверхню до країв кладемо шар начинки і ставимо сирні шаньги в тепле місце, щоб тісто піднялося. Випікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
Шаньги з прісного тіста з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати шаньги? Для початку давайте зробимо начинку. Для цього беремо сир, додаємо яйце, вершкове масло і цукор за смаком. Розтираємо все до однорідної маси і залишаємо при кімнатній температурі.
Тепер замішуємо прісне тісто. Для цього висипаємо борошно в широку миску, робимо в середині поглиблення, кладемо в нього сіль, яйце, акуратно вливаємо воду і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо на 20 хвилин підходити. Потім ще раз його промешиваем і знову залишаємо на 20 хвилин.
Готове тісто розрізаємо на шматки, розгортаємо в великі листи товщиною приблизно 3 мм і з них вирізаємо сочні розміром з блюдце. Коли сочень досить розкатали, крайку закатуємо жгутиком і робимо бордюр по краю. На готові заготовки кладемо начинку і розрівнюємо її до бортиків. Зверху змащуємо яйцем і відразу випікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
Готові шаньги з сиром обов'язково змащуємо розтопленим вершковим маслом знизу і зверху, складаємо їх в закриту посуд і накриваємо рушником. Якщо цього не зробити, вони вийдуть сухуватими і хрусткими.
Шаньги з дріжджового тіста з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для приготування шаньги спочатку робимо начинку. Для цього беремо сир, додаємо яйце, вершкове масло і цукор за смаком. Розтираємо все до однорідної маси і залишаємо при кімнатній температурі.
Дріжджове тісто готується наступним чином: у каструльку наливаємо тепле молоко, кладемо туди дріжджі, додаємо цукор, сіль, яйця і борошно. Все ретельно перемішуємо. Маргарин додаємо в останню чергу, коли заміс вже готовий. Накриваємо готове тісто рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
Після цього тісто розрізаємо на шматочки, злегка розкачуємо їх. На поверхню до країв кладемо шар начинки і ставимо сирні шаньги в тепле місце, щоб тісто піднялося. Випікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шаньги з картоплею - рецепт
Як ви думає, що таке шаньги? Як би екзотично не була назва, блюдо це російське, поширення набуло на півночі Росії. Готувати шаньги можна з різними
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Шаньги наливні - рецепт
Шаньги - це відкриті пиріжки, змащені зверху начинкою. Їх можна подавати як хлібець до перших страв або просто окремо. Сьогодні ми розповімо, як
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили